Gå til innhold

sigoynern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei jeg driver med endel fluefiske men har ikke god greie på fiske om vinteren. Men det jeg veit at i elver hvor det oppholder seg fisk om vinteren går det Ann å fiske med streamere. Dette er tidkrevende og en tolmodighetsprøve som jeg ikke har orket å utfordre. Vorma er et sted hvor dette er mulig, og de får SVÆR ørret. Ellers går det jo Ann å fiske i havet med flue. Streamere der også og har du fluesnøre som synker kan dette være morsomt. Dette har jeg prøvd selv og fått torsk på. Ellers i mars/april er det verdt å prøve sjøørreten. Børstemark kan være bra og streamere funker alltid,reker funker også.tørrfluer funker nok i mai som du sier. Og det er dette jeg leve for. Ellers når isen har gått i vann ogtjærn kan du prøve fjærmygg im. og streamere. Fluefiske avhenger mye av hvor du bor. Det er vanlig at elver og åer er tomme for fisk om vinteren. Ganske kjedelig og fiske hvor det er helt dødt. Hør med en sportsbutikk ved der du bor.
 2. Da har jeg fått testa skia:) kjøpte ett par 40 mm langfeller på finn. Disse fungerte ok. http://www.oslosportslager.no/produkt/montana-skifell-40-mm-25720.aspx Tok først en tung tur i vassfjellet alpinanlegg, fyllesjuk trodde jeg men det viste seg seinere å være influensa. Vi gikk til toppen og 40mm feller funka ganske bra selv om det var hardt og isete i bakken. På de bratteste partiene var det tungt og jeg måtte gå fiskebein. Så bar det ned, og det var vanskelig i starten, støvlene ga ikke mye støtte. Vi fortsatte dagen med noen turer i heisen og ned løypa. Etterhvert kom den gamle telemarkserfaringa tilbake, bare synd at influensan tok over og vi måtte gi oss. I helga som var blei det en koietur til trollheimen, det hadde kommet litt nysnø og det var kaldt ca -12 C. Det blei en sein marsj inn til koia med tung sekk. Skia fungerte utmerket, de er veldig lette. JEg kobla av helbøyla og gikk behagelig bortover på flata. Fellene som er smalere enn skia gir også "god" glid og rikelig feste i oppoverbakkene. Dagen etter en sein natt starta vi på en fjelltur. Vi gikk slakt opp mot en "fjelltopp" og kjørte ned. Føret var sinnsykt, med i hvertfall 30 cm über-lett nysnø! Eneste problemet var at det stakk opp noen steiner her og der som etterlot seg noen stygge riper. Etter en liten lunsj var det på med helstøtta til bindingen og av med fellene. Å kjøre nedover var en drøm. Og jeg har aldri hatt lignende opplevelser på telemarkski. Bakken var ganske slak men med rolige svinger blei det grei fart. Å gli (kjøre) mellom fjellbjørk i puddersnø ga mersmak:) Oppsummering av mine erfaringer: -40 mm langfeller på ingstadskiene funker bra, med godt feste oppover så lenge det ikke er forbratt og isete. I tillegg hadde jeg litt glid på flata. -lær 75mm støvler gir litt lite støtte men med en tur i anlegg fikk en trent opp balansen og kjøringa fungerte utmerket. I tillegg er de en drøm å gå og å ha på sammenlignet med plaststøvler. De er ganske varme, men jeg fikk da noen gngagsår. Håper det bare er en gå-inn fase. - ingstad skia er lette og flyter overraskende bra i løssnøen. De åsnes merkene som er festa på framsiden av skiene der kortfellene skal festes detter av med en gang! - bindingen fungerte superbt. Det var en fryd å gå på flata uten noen helmotstand og bindingen ga skikkelig støtte når jeg skulle kjøre telemark ned. Eneste som er litt dumt er at stramminga på helstøtta ikke kan låses. Etter et par av og på tagninger og noen turer i sekken blir stroppene ulikt strammet i forhold til hverandre. Jeg har nå teipa de for å se om det funker. - stavene som er 50/50 karbon/alu funker bra. gode å gå med og de er overraskende solide! Skia er nå glidet med lf og det blir nok en jakttur til helga, forhåpentligvis med 60mm kortfeller og salongrifla. Langfellene funker nok også bra men jeg lurer fælt på hvordan det er å gå med kortfeller.
 3. Da er snart alt i boks. Tar tid og mye pæng å samle opp nødvendig utstyr. Mangler kun feller nå! Utstyrslista så langt er. -Åsnes Ingstad 190cm ski m felllås -Crispi Antartic støvler 75 mm -Voile 3 pin binding m. 15 mm oppbyggningsplate - K2 Lock Jaw Carbon/Aluminium teleskopstaver 11/12, fikk de til en gunstig pris på sportsbua i Trondheim. Tilslutt ser jeg på feller. Vurderer først ett par 40-45 mm brede langfeller og siden et par kortfeller. Er det noen som har erfaring med ingstad og feller. Hvor brede bør kortfellene være får å kunne bruke skiene på jakt, skigåing i kuppert terreng men ikke med for bratte heng. Og hvor brede bør langfellene være for å få tilstrekkelig feste i bratte bakker ved toppturer? Forhåpentligvis blir det en premiere tur til helga:) kommer med mine erfaringer mm siden
 4. 1337 views Takker, jeg gikk for ski i 190. Jeg er 177 og veier rundt 70 kg. Men hva slags lengde du bør gå for veit jeg ikke, siden jeg ikke har noen erfaring på dette enda. Jeg tenker at 190 ski bærer bedre men er vanskeligere å svinge med når en kjører nedover sammnelignet med 180 ski. 92 kg på 180 langeski kan føre til at du går gjennom mye i løssnøen. Bruksområdet spiller vel inn her. Skal du på skare,fjellet der snøen er pakka kan det jo gå med 180? Det må være noen folk her inne som har greie på dette. Event hør med en forhandler. Så forresten at det er mulig å få tak i ingstad skia på tilbud enkelte steder. http://www.ute.no/no/artiklar/ski/ski-2/asnes-ingstad-3.html og på skandinavisk høyfjellutstyr i trondheim Nå er det eksmanestid og det er fine snøforhold her i trondheim. Gleder meg noe sinnsykt til å prøve dem. men mangler fortsatt støvler, kanskje det ligger under juletreet! JEg tenker også på sydpolen støvla. De fra varg passer ikke foten min.
 5. blei ski nå takker for råd, fikk forsåvidt noen gode tips fra forhandleren også. endte tilslutt på ingstad med voile 3pin bind. titta på nansen men synes de var litt smale. og Bc bind synes jeg var for spe til mitt bruk. Fikk alt sammen for 3500 ganske fornøyd med det. Nå mangler jeg bare ett par 75 mm støvler, men det må tas på sikt når jeg har fått inn litt pæng igjen. Hvis det ikke dukker opp noenn greie på fretex el. Noen tips til lærstøvler? jeg kommer nok også til å bygge opp bindingen 10 mm når støvlene er klare. Jeg kommer tilbake med noen erfarnger på skia når snøen kommer!
 6. Takker for mange fine svar Skal ta en titt på nansen skia nå. Passer det godt med 75 mm på Nansen altså? Jeg er litt skeptisk til BC binding når jeg skal på topptur og kjøre nedover. Det er vel ikke så stabilt? men på flata er de vel sikkert suverene. Men så har jeg heller ingen erfaring fra BC så jeg må vel sjekke dem ut også. Jeg har stått endel telemark tidligere og er veldig gira på å ta noen toppturer. Så det er vel et must med stålkanter hvis føret er hardt? Når det gjelder jakt så tenker jeg at skia skal kunne bære meg i løssnø. Her spiller sikkert lengden og bredden på skia inn. Jeg er 177 cm høy og vurderer 190 langeski, selv om dette vil gjøre nedoverkjøringa på toppturer noe vanskligere. Jeg tenker at vekta på skia er viktig men siden farten under jakt er nokså lav er det ikke noe vits å prioritere det altfor mye. plastsko har jeg også tenkt på men jeg tenker at det er veldig ubehagelig på jakt? de blir vel også kaldere enn skinnsko? de vil helt sikkert fungere utmerket nedover. Jeg har jo fra mine gamle telemarkski scarpa t1 fra før. Så det hadde jo gått ann å bruke de på toppturer hvis det trengs. Fimax- hvordan var fungerte ingstad skiene over hardangervidda? Brukte du smøring eller feller og hva er lengden på deg og dine ski? setterpris på flere innlegg om folk har det!
 7. Hei dette er mitt første innlegg her og jeg takker alle som kommer med svar. Jeg har lyst på fjellski noe som jeg aldri har hatt før, så jeg er temmelig nuub! Er det mulig å få et par ski som kan dekke følgende behov: prioritet1, altså mest viktig for meg! - gode ski på jakt i skog og på fjellet. - en toppturski som har gode kjøreegenskaper slik at det er moro å kjøre nedover med telemarksvinger. prioritet2, altså noe jeg vurdere mindre, enn jakt og nedover egenskaper, ved valg av kjøp! - en ekspidisjons ski for å gå turer utenfor løypenett. en som duger på flata! altså med smørelomme, kortfellsystem el. det er ikke lett å dekke alle disse behovene, og jeg lurer på om jeg må "kompromissere" for mye, slik at jeg sitter igjen med noe som egentlig ikke er noe bra på noen av områdene. Det jeg har kommet fram til selv er: - Åsnes Ingstad http://www.asnes.com/index.php?mapping=55&&maingroup=SKI&brand=ASNES&itemno=540189&subgroup=MNT - Voile binding http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=2218&cid=560 - og et par lærstøvler 75mm Er det andre alternativer å vurdere eller er det noen som har erfaringer med noe av dette utstyret? I tillegg lurer jeg på hvordan kortfellsystemet til åsnes er. og hvordan breidablikk skiene til åsnes er sammenlignet med ingstad. Jeg vurdere å jakte med hund også men har så langt kommet fram til at enda et punkt på behovslista gjør det enda vanskeligere å finne noe som passer. Nedoverkjøring uten stålkanter er vel ikke å anbefale?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.