Gå til innhold
  • Bli medlem

HalgeirD

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HalgeirD

  1. Pleier å ha med en vanntett pakkpose av den kraftige sorten. Har brukt kraftige sekker på 20-30 liter fra både Ortlieb, men Clas Ohlson og Biltema (disse funker faktisk bra, gummierte og kraftige i godset). Særlig hvis man er 3-4 stykker blir leirlivet enklere når man har det man trenger av vann i leiren. Ellers finnes det jo egne vannsekker også, kom over denne fra Ortlieb som ser smart ut: http://fresk.no/shop/vannoppbevaring-257c1.html

  2. Kan oppblåsbare liggeunderlag virkelig være bedre på vinter/kalde årstider? Lufta inni underlaget skal jo varmes opp. Blir det ikke varmetap i forhold til underlaget? Er det ikke bedre med et tykt ikke-oppblåsbart?

    Er forumistenes inntrykk at de oppblåsbare er best i forhold til å holde varmen i soveposen altså?

    Ja - ingen tvil! F.eks. de dunfylte underlagene til Exped (DownMat 7 eller 9) isolerer enormt. Har ligget på et slikt under åpen himmel flere ganger i under 20 blå. Med en gammel, sliten sovepose som egentlig ikke holdt mål ble det komfortable netter, med god varme undenfra. Men anbefaler et vanlig tynt celleplast-undelag som underlag for madrassen, i tilfelle skarpe kvister, stein etc (lite problem om vinteren). For øvrig veldig slitesterke underlag som jeg aldri har klart å punktere.

  3. De to siste Leathermen jeg har kjøpt har vær vært Wave (eller New Wave). Synes det virker som kvaliteten på LM er på retur. Blir lett skranglete, og på den siste jeg kjøpte (XXL) var noen av komponentene altfor harde å åpne.

    Har konvertert til Gerber (tror den heter Suspension Multi Tool), som er i omtrent samme klasse som Wave. Litt mindre kniver, men jeg synes etter et års aktiv bruk at dette er en bedre redskap. Ergonomien er overlegen, bunnsolid kvalitet og alle verktøy ligger utvendig. Enhånds åpning av knivene, som på Wave.

  4. Har rukket to netter i årets storinvestering, min nye Sea to Summit Alpine 3 Long (en del av den kliss nye soveposeserien fra STS). Den siste natta under åpen var minimumstemperaturen -23, og med halssnøringen og hodesnøringen godt igjen var det godt og varmt! Lå på et vanlig Bamse Extreme underlag oppå snøen, med ull under/over + en fleecegenser. Halvtjukke ullsokker. På morgenkvisten ble det et godt vinddrag, og uten ly for vinden ble det da kjølig. Soveposer er som kjent lite vindtette. God plass, fine løsninger og så langt ingen kondensproblemer. En skikkelig herlig pose, jeg gleder meg til fortsettelsen!!!

    Her er besrivelse fra importøren (Cirdan):

    Alpine er flaggskipet blant dunsoveposene - når kravet er en sovepose som virkelig tåler arktisk vintertemperatur. Fylt med 850+ Loft dun i firkantlommekonstruksjon uten gjennomsøm, for å sikre rett dunfordeling og minimalt varmetap i hele posen. Ekstra halsisolering, god plass for både klær og støvler. Skallet er i 3D NanoShell, som gir posen meget gode vanntette og pustende egenskaper. Leveres i 2 størrelser (Regular, opp til 185cm/Long, opp til 205 cm).

    Temperatur: EN-norm 13537: Comfort/limit/ekstremtemperatur ©: -12/-20/-42

    Spesifikasjoner: 850+ Loft europeisk gåsedun i firkantlommekonstruksjon uten gjennomsøm, fyllvekt 1000 gram, med 3D NanoShell ytterskall, YKK3 glidelås med antisnag, snøring i topp og bunn, ekstra tetning ved nakke. Inkludert kompresjonstrekk i UltraSil Cordura, netting oppbevaringssekk og ekstra skittentøybag.

    Vekt: 1780 gram, komprimeres til 5 liter

    Sesong: Helårs/vinter

  5. Hei! Du har en spennende tid foran deg, og alle muligheter!

    Bruk i utgangspunktet så mye som mulig av det utstyret du har. Her er det mulig å bruke MYE penger, mens til 3-sesongsbruk i lavlandet duger det aller meste.

    Telt: F.eks. XXL eller Coop selger mye helt ok telt til dette formålet for en rimelig penge.

    Sovepose: Kjøp en "junior-pose" til datteren din, med lengde 150 cm sånn at hun har den noen år. I kombinasjon med en Jerven-duk skal det blir KALDT før dette ikke holder. Her har også XXL ofte gode tilbud (www.xxl.no).

    Brenner: Kjør på en enkel gassbrenner. Kovea har flere gode og rimelige brennere som går på standard gassbokser.

    Sekk: Du bør nok ikke bære for tungt, og bør kunne klare deg med 15 kg. En helt grei sekk på 60-70 l og lav egenvekt får du garantert også tak i på f.eks. XXL. Men glem brødrene dine sin:-)

    Underlag: Det råeste underlaget er Exped, f.eks. modellen SynMat 9. Ingen over, ingen ved siden. Sjekk f.eks. www.fresk.no (har også brennere). Til datteren din kan du bruke et helt enkelt og rimelig celleplast-underlag ("Tradex"-typen).

    Fremkomst: Fordi det blir så stort volum (og ikke nødvendigvis så mye vekt) av to soveposer, to underlag, to klesposer osv i tillegg til annet utstyr har jeg god erfaring med å bruke ei rimelig terrenggående sportsvogn mens barna var såpass små som din. Da får du fraktet en del på den og du har god backup for slitne små bein. Sykkelvogn er også kjempebra. Om vinteren er pulk selvsagt helt konge. Og i 4-årsalderen bærer hun fint glatt egen sekk med sin egen klespose, ei drikkeflaske og ikke minst et kosedyr.

    Til slutt: Lær deg og test det mest kritiske utstyret i ro og mak hjemme først. Tenker da på telt, brenner og ev. underlag som må pumpes opp. Du bør også ha gjort en liten rekognosering i forhold til ca hvor leiren bør være. Når dere kommer fram til endeholdeplassen er barn ofte potensielt slitne, sultne, trøtte osv, og du har ikke behov for å fomle rundt i halvmørket etter en egnet leirplass, finne bålved etc. Ta deg en tur i ro og mak i forkant og sjekk ut forholdene, f.eks. under en joggetur eller sykkeltur. Veldig godt å vite sånn ca hvor man skal når det er barn inne i bildet, det tar alltid lenger tid å etablere leir enn du tror. I denne fasen av turen er det også lurt å ha noe på lur for å øke blodsukker-nivået og humøret for store og små! Her snakker jeg av lang erfaring:-)

    Husk: For barns del spiller det ingen rolle om leiren ligger 1 km inn i nærmeste skog eller midt i villmarka.

  6. cirdan ser jo veldig lovende ut.. billig er det ikke, men det fär gä :)

    Så vidt jeg vet er Cirdan importøren, men ser at Mountain House dukker opp hos stadig flere forhandlere og til stadig bedre priser. Sjekk amfibi.no, Oslo Sportslager, fresk.no, army shop eller sportsnett.no for å ta de jeg kommer på i farten.

  7. Pleier ikke ha maten rett oppi, bortsett fra en pose som jeg bruker til fisk. Torosupper, potetmos etc er jo i posene sine fra før. Ris, havregryn, kaffe, salt/sukker i Nalgene-flasker eller enkle plastflasker med stor åpning. Andre ting (teposer, sjokolade, noen pølsesnabber etc putter jeg gjerne i platbokser. Dytter alt i en kraftig Ortlieb-sekk som stappes i ryggsekken, eller oftest fordeler jeg det på to sekker.

  8. Har sjekket litt rundt i forskjellige butikker og det er ikke tvil om at de som selger både Mountain House og Real turmat selger desidert mest Real.

    Sikkert riktig, men mitt inntrykk er at Norge er et skikkelig "Real"-land. MH er såvidt jeg har fått med meg veldig store i resten av verden men ganske nye (og dermed ukjente) i Norge. Har testa litt forskjellige varianter av begge og synes det blir veldig likt (og kjedelig). Men på tur smaker det meste godt, særlig hvis man spriter det opp med litt Gastromat eller tilsvarende...

  9. Du bør nok velge de kraftige pakkposene da det ofte kan bli litt skarpe kanter etc i forbindelse med emballasje etc. Kjenner ikke STS sine, men de litt kraftige modellene fra Ortlieb er helt konge til formålet og jeg bruker dem på alle turer. STS har sikkert også poser i litt kraftig materiale. Har aldri opplevd at det settes igjen noen smak, farge, lukt eller andre ulumskheter.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.