Gå til innhold
  • Bli medlem

jacob

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jacob

  1. Gratulerer med primus. Nå begynner en ny verden!

    Jeg vil anbefale og fylle flaskene til maks anbefalte nivå. Da blir trykket høyere ved færre pumpeslag. Du vil også få testet ut om O-ringene i overgangene er væsketette. Vær nøye med smøring av gummipakninger.

    Øvelse før første tur er morsomt og viktig. Gå ut. Utendørsfyring er sikrere. Forvarmingsbål blir litt mindre dramatisk når du står ute på gårdsplassen. Når du er ute vil du også lære hvor mye forvarming du trenger før ditt drivstoff går over til gassform.

    Forskjellen på tjue grader pluss inne på en kjøkkenbenk og minus fem-ti utendørs kan faktisk utgjøre mange minutter med forvarming.

    Hvilken type drivstoff? Jeg sverger til parafin i telt. Det er sikrere. Søl antenner ikke på samme måte som bensin og parafinens kokepunkt er så høyt at du har god kontroll over fordampningen. Det er mye mindre giftig om du skulle få det invortes. Det er noe billigere. Krever sotfri rødsprit ved forvarming.

    Hvilken parafintype - les rundt på primustrådene. Der får du lest mye om tennvæske, vanlig fyringsparafin og fritidsparafin D60.

    Jeg går ikke god for bensin i en slangeprimus, men likevel;

    Hvilken bensin om du likevel forsøker det? Statoil/Fellesskjøpets gressklipperbensin - 4takts miljøbensin/alkylat. IKKE blå miljøbensin fra Viking!

    Hva er forskjellen på blå mijøbensin fra Viking å Statoil/Felleskjøpet sin miljøbensin? Jeg har bare brukt Viking sin på mine Coleman 442/533.

  2. Har gått til innkjøp av truger. Lurte på hvor lange staver dere anbefaler å bruke? Har sett på stavene til forsvaret. Kom gjerne med synspunkter å anbefaling av staver. Trenger også nye staver til ski bruk. Løs snø,skog, fjell.

  3. Etter hva jeg husker i farta så står det på skilt ved Tisjøen at bading er forbudt. Husker ikke om det står noe om camping. Har ikke sett skilt ved Vålsjøen. Har ligget i der telt der selv flere ganger. Burde vel ha undersøkt litt..... Et flott omeråde. Fine leirplasser flere steder. God tur.

  4. Noen som har erfaring med denne brenneren? Har lest mye positivt om coleman her inne men ikke noe om 502. Egner den seg til oppvarming i lavo? Har også sett at det finnes en "varme fordeler" til den. Har dette noe for seg?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.