Gå til innhold
  • Bli medlem

romsdals-store-sønn

Passivt medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av romsdals-store-sønn

  1. Jeg gikk til investering av Alpha SV i sommer. Dette er en solid skalljakke. Jeg vil si meg enig i at det er en klatrejakke... Savner lommene å putte kalde fingre i om høsten og våren. Om vinteren ser jeg ikke helt problemet siden jeg altid bruker varme votter (også her skall med lag-på-lag under). Jeg vil si at det er veldig praktisk å ha lommer på brystet. lettere å finne ting i lommene her enn det er på midjen.

    Mine erfaringer oppsumert:

    Positivt:

    + Fantastiske vanntett-egenskaper. Tett som oljeklær, men ikke like klamt.

    + Stor og god hette, som aldri føles for liten.

    + Fine innsydde "pølser" som holder jakken nede under hoftebelte eller klatresele.

    Negativt

    - Jakken er ikke er sydd i tettsittende "macho" snitt. Derfor egner den seg heller dårlig som byturjakke :P

    - Den har heller ikke snølås. Derfor er man avhengig av bukse med bib.

    - Goretexen puster ikke så godt som produsenten skal ha det til... I regnvær om sommern er det full gjennomlufting under armene.

    - Ingen lommer i midjen for å putte hende i.

  2. Jeg har selv to stk bergans dermisax gamasjer. Erfaringen min er at de rett og slett ikke tåler bruk. 1 dag i alpinbakken med disse og borrelåsen løsner. Sydde selv borrelåsen fast på nytt med egen symaskin og problemet var løst. I tilegg er løsningen med strikk under skoen tafatt hvis man ønsker å bruke gamasjene på snøfrie områder. Is og berg spiser strikken til frokost.

    Glidelåsen tåler heller ikke mye bruk. Etter en liten sesongs bruk åpner glidelåsen seg i bunnen... Tragisk, men etter min erfaring ikke uvanlig for bergans...

    Det eneste som er fint med disse gamasjene er at de er fungerer yppelig som et grunnlag for den krative. Med symaskin kan man omvandle dette håpløse produktet til noe helt magisk. Spørsmålet er om det er verd 500,- ? Jeg holder en knapp på at de IKKE er det...

    Jeg anbefaler derfor alle som ønsker ytstyr som holder mål å trekke bort fra bergans og heller se på de andre merkene som produseres i norge eller sverige. For et relativt lite pris sprang kan man finne en helt annen standard.

  3. Jeg kan også bekrefte at Theta SV er en utrolig bra bukse. Nydelig snitt og topp passform. Tror den kan tåle mye juling. Jeg bruker den som skibukse om vinteren og regnbukse de andre årstidene. Ingenting å utsette på den bortsett ifra at den mangler "bæsjeluke". Noe jeg uansett ikke har sett behovet for enda.

    Jeg har også en softshell ski jakke fra arcteryx. Har desverre ikke navn og modell på den, men den er også nydelig til sitt bruk.

    Jeg er så fornøyd med klær fra arcteryx at jeg nylig kjøpte meg Alfa SV jakke. Er spent på hvordan den er i praktisk bruk, men jeg imbiller meg med tanke på tidligere erfaringer at den er topp!

  4. Jeg har god erfaring med å bruke arcteryx theta SV bib buksen min som eneste bukse vår, sommer og høst. Utrolig digg å kunne slippe gamasjer, og at man kan lufte skikkelig om det er klamt i været. Denne buksen har et veldig godt "gå" snitt, som ikke strammer på runpe og knær når man går. Og ikke minst så slipper man å gå våt hele dagen fordi man kom borti lyng osv. På solskinnsdager er nok bommulsbukse eller shorts helt klart å foretrekke...

  5. Jeg tror nok at det å følge turist stier blir en skikkelig turist sak. Man går fjelltur for å se mye variert natur på en "trygg" måte ved å følge de, uten at man (i romsdalen) føler at man går på noe barnevogn vennlig. Jeg har virkelig blitt vanvittig sliten, en smule redd, opplevd fjellheimen fra kansje sin mest spektakulære side, og blitt loset til fenomenale tinder av å følge disse stiene.

    For de av dere som har et litt anstrengt forhold til de T merkede stiene (og forsåvdt alle andre) anbefaler jeg på det varmeste å gå en ukestur fra Isfjorden til Aursjøen. Man går da til måsvassbud, vastindbud, svartvasbud, hoemsbud, reinvassbud og ender opp på ausjøhytta. Jeg tror nok at dere vil oppleve den ruten man følger da som den beste, rent opplevelsesmessig å gå. Denne turen anbefales ikke for personer som ikke er vant å gå bratt og langt. Da er det bedre å nøye seg med 1 til 2 hytte besøk. Alle hyttene untatt måsvassbud og aursjøhytte er ubemannet/selvforskynt. Det står desverre, eller kansje heldigvis veldig lite om omerådet på DNT sine nettsider.

  6. Jeg har noen dager å brenne av neste mellom 7. og 10. juni, og lurer dermed på om noen har snøring på hvordan forholdene er i syland om dagen? Er det noe snø mellom stjørdal og selbu?

    Kunne tenkt meg en liten hytte tur, og jeg har aldri vandret i sylan før. Derfor virket det umåtelig fristende å gå seg en tur til kvitfjellhytta for å få en start på sommern i fjellet.

  7. Jeg tror - nei - jeg vet, at de aller fleste aktive medlemmene i de største turistforeningene som Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Bodø og Drammen ikke er enig i - for å si det forsiktig - at de blir sentralstyrt. Disse foreningene, tror jeg, også har mer enn 50% av alle medlemmer som er tilsluttet DNT.

    For noen uker siden deltok jeg på et ambasadørkurs for Trondheim Tursitforening. Intrykket jeg sitter igjenn med er at turistforeningen består av mange store og små lokale avdelinger som driver på med sitt, arrangerer sitt og mener sitt. Men de blir samkjørt sentralt, og at medlemmer av diverse lokale turistforeninger kan delta på arrangementene til andre lokale foreninger.

    DNT sentralt står for de tunge politiske avgjøelsene, men slik jeg forstod det er det de lokale foreingene som beslutter å bygge hytter, merke siter og arrangere turer samt å motarbeide utbyggelsere av hyttefelt osv, men at de får støtte fra resten av foreningen i viktige saker.

  8. Like viktig er det litt ubestemmelig inntrykket av en stor, halvstatlig, sentralstyrt, feministisk organisasjon som prøver å griper inn i og å styre også ikke-medlemmers fjellturer. Man kan knapt dra på fjelltur uten at DNT har vært der, har påvirket politikerne, har anlagt sine monsterhytter og tægget ned de mest idylliske steder der stier kan anlegges. Spesielt ille er det å "måtte" overnatte på DNT-hytter fordi alle venner er DNT-frelste - og så bli utsatt for DNT-tanter med pekefingre og regler. Er det rart individualistiske og frihetsorienterte menn ikke liker DNT. :)

    Hehe! Godt poeng! Jeg er selv iblant de som er medlem av økonomiske grunner. Genialt student tilbud!;) Må si meg enig i at DNT er en komersiell greie. Men det er fortsatt en positiv greie, basert på frivillighet og dugnad. Det er lett å se at private aktører blir provosert av foreningens brosyrer som har som oppgave å lokke gud og hverman til hyttene deres. Jeg liker derfor ikke de store betjente hyttene deres som melker turistkua. På en annen måte så ser jeg ikke helt problemet! Hvorfor skal DNT-s turleder dugnad være en trussel? De har jo tydelig valgt en "barnevennlig" nisjestrategi. Det er da mange flere nisjer å ta av... Jeg melder meg gladlig på private kurs siden jeg føler at det blir litt for mye leirskole over DNT sine arrangement. Og det et er mange jakthytter rundt om i landet man kan leie for en litt større penge, men da være sikker på at man får ha den helt for seg selv.

  9. Ser det med frihetsfølelsen. Hvis jeg kan velge blir det nok somregel telttur på meg også. Jeg føler meg på en måte litt mere i kontakt med naturen når jeg sovner til plaskregn på teltduken, eller vind som røsker i nylonboligen.

    Men jeg føler ofte at jeg får et litt nedlatende blikk av garve villmarkinger når jeg sier at jeg fulgte en T merket sti i helgen. Selv om jeg har gått i tett tåke, kuling eller noe annet værgudene har bestemt seg for å kaste over meg, og sovet i telt flere km ifra nermeste hytte er det ikke hardcore i manges øyne før man har forlatt den "trygge" turist stien.

    Det slår meg at kansje akkurat dette er noe av det som får uerfarne folk til å tøye grensene sine i så stor grad at letemannskap må ut for å berge de... Enkelte tror kansje at de ikke har vert ute i villmarka før man de har halvt frosset ihel eller ramlet ned et fjell!

  10. Når det kommer til tur med barn er min egen erfaring at terrenget har minimalt å si. Det som har noe å si er foreldrenes instilling til å gjøre turen til en hyggelig og spennende opplevelse. Jeg tilbrakte mye tid i fjellet med mine foreldre da jeg var barn. Vi gikk ikke så langt, men koste oss med alt som kunne være morro for en liten gutt.

    Om man bare tar hensyn til at det er korte bein med liten energitank man har med på tur, kan selv den bratteste fjellside bli en nydelig tur.

  11. Ja det er ikke like kos å dele hytte med mange andre. Jeg velger ikke å legge opp til en romantisk hyttetur midt i fellesferien til en turisthytte. Er ikke garantert å være alene. Men jeg har blitt kjent med mange hyggelige mennesker på disse hyttene. Er jo på mange måter et vandrehjem midt i skauen ;) Det har en egen sjarm. Litt leirskole over det hele. hehe :)

  12. Jeg henger meg på anbefalingen av alfa støvlene. Mye av grunnen er lesten. Jeg synes ofte at italienske og franske merker blir trange over lesten. Alfa lager sko som passer mine føtter utrolig godt. Men det kan virke som om mange sliter med dårlige sømmer på sine sko. Jeg har ikke tall på hvor mange mil jeg har brukt mine, men det begynner å bli noen. Jeg har ikke noen problemer med støvlene.

    Men jeg vurderer å gå til anskaffelse av noen lette membransko med høyt skaft til tinderangling og andre turer med lett opppakning. Jeg takler ikke lave sko siden de blir fulle av lyng og kvister.

  13. Etter å ha lest rundt på forumet får jeg generelt et inntrykk av at flertallet av brukerne her er veldig negativ til turistforeningens ruter og hytter.

    Personlig er jeg ikke den mest garve fjellvandrerne her, men jeg synes virkelig at rutene man kan følge er iblant de fineste rutene man kan gå for å oppleve norske fjell. Man blir loset til mange av de mest spektakulære utsiktene og stedene. Jeg har opptil flere ganger fulgt stiene selv når jeg vil ta meg en telttur. Bare camper imellom to hytter. Det er i tilegg utrolig digg å kunne gå lengre turer uten å måtte drasse med seg alt det ellers nødvendige utstyret som sovepose, telt, kokeapparat osv på tur. Ved å benytte seg av turisthyttenes selvbetjenings ordning kan man greie seg på en ukestur med en sekk godt under 10kg.

    Spørsmålet mitt til alle på forumet her er: blir det er sett på som "amatøraktig" å følge de røde T-ene? Mister dere garve fjellfolk friluftsfølelsen hvis dere ikke er tvunget til å bære alt av livsviktig utstyr med dere? eller hva er problemet med DNT's tilbud?

    Det er godt mulig at møre og romsdals rutenett er eksepsjonelt fint. Eller så kan det hende at jeg ikke har opplevd de fulle hyttene antageligvis mange andre har, og dermed fått avsmak.

  14. Kansje jeg er et lite utskudd her på forumet, men jeg synes faktisk at real turmat er godt på tur. Riktignok funker det ikke spesiellt bra når man sitter inne på en hytte forran en god og varm peis, men på telttur synes jeg det er ganske sjef! Lettvindt er det også... men det er definitivt DYRT!!!

    Havregryn med melkepulver, sukker og en bitteliten dæsj kanel synes jeg er godt som frokost. Om man er litt entusiastisk kan man faktisk plukke litt bær og putte oppi frokostblandingen isedet for kanel. Jeg blir veldig fort lei av grøt, og synes ofte at det er litt guffent med seig guff om morran. Da er det fint å avveksle med frokostblanding.

    Til middag har jeg desverre svært sjeldent fiskerlykke, noe som trolig skyldes særdeles lite erfaring. Derfor gidder jeg aldri å basere meg på fisk til middag, men tar det som en positiv avveksling. Real turmat, pose supper med tørket kjøtt er helt topp på tur da mine gastronomiske sanser logrer av det meste som er litt salt og kan minne meg om kjøtt :) Men på kortere turer pleier jeg å ta med meg ferske egg. Det gjør virkelig susen i tomatsuppa i fjellet!

    Ellers er det for min del høy kvitt lunch og nøtteblanding føring hele veien. :?:

  15. Jeg har selv vurdert en stund å gå over til goretex eller lignende sko uten skinn. Jeg har et par Alfa bever pro som jeg er utrolig fornøyd med. Helt utrolig gode å gå med, god støtte og det hele, men jeg synes det ofte blir litt for tungt å gå med såpass heftige sko i bratt tereng uten spesiellt tung last på ryggen. Jeg kunne selvfølgelig ha valgt noen lavere lærsko, men jeg liker høye sko med tanke på at jeg slipper lyng og annen dritt i skoa. Jeg kunne forsåvidt ha brukt gamasjer og lave sko. Men siden jeg kun har alfa bever støvlene mine blir det en potensiell investering som jeg føler at det er greit å gjøre litt reserch rundt uansett...

    De skoene backpacker magazine anbefaler er jo et godt alternativ, men stiller meg litt skeptisk til joggeskosåle på fjellsko i norske fjell... Jeg føler at det blir litt andre krav i Sveits hvor det er mye mere tørt enn det er i myrete, våte og bratte Norge :)

    Jeg henger meg på REs' anbefalning av balansebrett. Utrolig gode øvelser. Spesiellt for folk med kontorjobber/studenter hvor man sitter mye. Veldig lett å visne bort i støttemuskelaturen i ankler og knær! Merket ivertfall utrolig forskjell på meg selv etter noen ukers trening på balansebrett. :?:

  16. Har du Ringstind Light 2 selv? Jeg har dette teltet og vil ikke anbefale det. Jeg syns det er alt for knotete å sette det opp og det er vanskelig å stramme duken skikkelig.

    Ja. Eller, jeg har ikke light versjonen, men den "tunge". Jeg synes personlig at det er et fint telt. Men det blir jo en smakssak. Teltet egner seg kansje ikke for høyfjellet i kuling/storm, men jeg har sovet endel i drittvær med mitt telt. Jeg synes det er god høyde i teltet, og grei nok plass til sekken under duken på kort enden. Mange klager på at det er knotete å sette opp i vind, men jeg synes ikke det. Man starter enkelt og greit med å sette i en plugg på den siden vinden kommer ifra. Men det krever en god del mere trening å sette opp et telt med én bue skikkelig enn det gjør med "iglo" telt.

    Det er jo mange tråder her på forumet med tips og triks til ringstind teltet. De nye ringstind teltene har de mye savnede bardunene på kort enden av teltet fra fabrikk. Dermed får man stram og fin duk, med klaring fra innerteltet der også.

    Ringstind teltene er nok ikke for folk som vil sitte mye i teltet sitt, men mere som en fin plass å sove/søke ly under når regnet plasker som værst. Men slik jeg ser det, er det ingen 2-manns telt av lettvekterklassen som egner seg for lengre opphold i bevist tilstand :?

  17. Osprey aether 70L sekken er helt rå. Veier ikke en dritt, og har plass til det en person trenger på helgetur. Veldig behagelig hoftebelte som forstøpes til personen, og gode skulder remer. Eneste minuset er at sekken kan knirke endel når den er stappet :?

  18. Jeg vil på det varmeste anbefale helsport alta (ikke light) som 3-sesongs sovepose. Den er ca 500kr billiger enn bergans posen du nevner, og ikke minst letter i sekken... Jeg vil i likhet med sikkert mange her på forumet anbefale ajugulak bamse extreme. Veldig godt liggeunderlag med god friksjon. Herlig å slippe å kravle oppover liggeunderlaget om natta :P Jeg anbefaler deg i samme slengen å ta en titt på helsport ringstind 2 light... Mye telt for pengene. Sjekk www.xxl.no for priser på det jeg nevnte :?

  19. Det er vel mest på jakt med slike "lydløse" klær, og med jalla menbranklær at det der blir aktuellt. Jeg har svært dårlig erfaring med derimsax klær (bergans), og jaktklær fra samme merke. Men klær med goretex proshell (arcteryx) har jeg ramlet i bekken med uten å bli våt... Så er kansje litt spesiell problemstilling? Hvis jeg tar med meg ponsho er det vel mest for å ha et ekstra vindtett skall å sitte under når jeg raster.

  20. Jeg liker ikke at ponchoen flagrer i vinden. blir gal av å ikke se hvor jeg setter bena. Men er direkte ubehagelig å bli våt på innsiden av regndressen pga av svette også da. Jeg gikk en tur i fjor sommer hvor regnet kom tungt. Samboern min gikk i oljeklær. Hun var den som ble mest våt av oss to. Jeg med poncho og hun med oljeklær. Så blir egentlig avhengig av hvor man går spør du meg...

  21. Jeg kjøpte meg nettop en slik primus eta express. Ufattelig kjapt å koke opp vann i, og en liten praktisk panne for steking av små pannekaker i. Fordelen med denne er at du blir får plass til gassboksen (230g) oppi kjelen sammen med brenneren. Samtidig blir man tvunget til å ta med seg bare de koke karene man faktisk har bruk for. Siden kjelen har en slike "kjøleribber" under vil man få en større flammeberørt flate, som da igjenn gir bedre varmeovergang og mindre gassforbruk. Synes det er rimelig gunstug å få alt så lett og kompakt som mulig når man er på tur. Spesiellt om sommern.

  22. Jeg vil anbefale outdoordesign sine "power shield" hansker. Jeg har brukt mine i skogen på høsten, våren og littegranne på ski når det er varmt i været. Veldig gode og varme hansker, men de må "puffes" i tørketrommel innimellom for å få tilbake isolasjonsevnen. De er har skinn i håndflaten og polartec stoff på håndbaken. Jeg har brukt de som sykkelhansker til og fra skolen i ett år nå og må si meg svært fornøyd. Det vises knapt at de er brukt.

  23. Sålenge man har muligheten til å legge seg på en liten høyde med litt trekk er jo ikke myggen så alt for plagsom. Jeg kjenner ikke forholdene i sør-norge så godt, men på vestlandet er det mest plagsomt med knott/smekke/små-plagsomme-hudspisere. Myggen kan man holde ute med et myggnett over sovepose hodeenden, ikke altid så effektivt mot knott, men uansett... Hellsport har en nydelig patent. Jeg ville personlig helle tatt med slik regntrekk til soveposen. Det veier langt mindre enn en diger fjellduk, og tar 1/3 plass i sekken. MEN jeg ser for meg at det blir litt klaustrofobisk å ikke ha muligheten for å sitte oppreist "myggfritt". På lengere turer ville jeg personlig heller tatt med meg telt eller satset på endel netter i turisthytter.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.