Gå til innhold

Sverre0

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  41
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Sverre0

 • Bursdag 06. juli 1962

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Friluftsliv, fotografering, hjemmeside,
 1. Takk, bildene fra turene vil etter hvert bli lagt ut på www.fottur.net men det er lang "venteliste".
 2. Hei, Dag! I dag var jeg en tur oppe i Songedalslia og kikket på vraket B17C. Gikk ikke noe særlig rundt i terrenget og lette siden jeg hadde hunden med meg. Traff en som var ute å merket stien og han hadde nettopp truffet på en elgkalv. Riktignok er det en harehund (Støver) jeg har og det var nok elgen han hadde teften av på returen. Nå får jeg bare se om det ikke blir tur til Junkerne på Iveland. Kona liker seg godt på Neset camp, så da er det jo håp ) Sverre0
 3. Ja, det var veldig hyggelig å hilsen på dere på Heiahornet denne formiddagen. Av alle fjell i Rogaland, så skulle vi "gå på hverandre" her. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å gå motsatt vei, men jeg ombestemte meg. Jeg fikk med meg fem av syv topper denne dagen. Måtte hoppe over to for å nå bilen (19.45) før det ble mørkt. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.658503460826699.1073741903.298951653448550&type=3
 4. Anbefaler boken til Rosalind Jones "Flystyrten i Holtaheia" om den gripende historien fra tiden før, under og etter ulykken. Forfatterinnen mistet sin bror under ulykken. Jeg var tilstede på 50års (09/08-2011) minnemarkeringen for flyulykken. En gripende, men flott markering som jeg nok aldri vil glemme. Video opptaket mitt ligger på Facebook siden til Fottur.net. Tror ikke du trenger å være medlem for å se den. https://www.facebook.com/photo.php?v=10150389822171737&set=vb.298951653448550&type=3&theater
 5. What's on your mind?

 6. Jeg har slitt ut to par med Besseggen og et par med Skarven. Skarven er like bra om ikke bedre til vinterbruk. Jeg har anskaffet meg et nytt par med Skarven, som jeg skal bruke hele året. XXL internetbutikk har pen pris på Crispi Skarven.
 7. Hei! Jeg har hatt type 1 diabetes i 42år og er mye på tur alene. Det jeg vil fortelle deg er hva jeg har med i sekken og gjør underveis på tur. Har alltid med meg litt ekstra nød mat i sekken. Det er to pakker med kjeks. Kjeks med mye karbohydrater og sukker f.eks. cockis. Skulle jeg bli skadet eller av annen grunn bli kraftig forsinket regner jeg med at jeg skal kunne leve på kjeksen i mange timer fremover. I tillegg har jeg 2 stk store sjokoladeplater, som jeg bruker ved føling. 700ml sukkersaft hører også med. Matpakken består enten av boller, frokostbrød eller brødskiver med sjokolade og peanøttsmør på. På overnattingsturer blir det større sekk og mere av samme type mat. Jeg måler blodsukkeret før jeg legger meg, mobilen vekker meg la si kl 02 og jeg sjekker det igjen. Når jeg våkner sjekker jeg det også. Snikende føling, når en utslitt person sover er veldig farlig. Blodsukkeret mitt skal ligge mellom 7-8, men når jeg er på tur vil jeg helst ha det litt høyere f.eks rundt 9. Men det medfører at en må stoppe å måle blodsukkeret ofte. Det er nok ikke jeg så flink til. Jeg har som regel med meg et par kvikklunsj i lomma, som jeg spiser litt av en gang i timen. Når jeg spiser Real turmat, så fyller jeg litt potetmos i posen og rører om. Jeg har byttet ut pennen med pumpe noe som nok er en fordel når jeg er på tur. Insulin mengden må reduseres for å unngå følinger. Dette er det lett å gi råd om, men ikke like lett å få til. Jeg har snakket med sykhuset om dette. Ned med mengden insulin, men ta insulin til måltidene. Siden jeg sliter med utbrenthet har jeg lett for å glemme dette. Jeg går på vanlig mengde insulin, men tar ikke ekstra når jeg spiser. En annen ting, som kan være litt stressende er følinger dag 1 og 2 etter turen. Passer jeg ikke på kommer de hele tiden, så det er lurt med litt ekstra måling disse dagene. Jeg anskaffet meg for noen år siden en satelitt sender, Spot, som kan være til god hjelp om alt skal gå riktig galt. Den koster ca kr 2000,- + et abonnement rundt kr 1000 i året. Har du bekymrede foreldre så kan det jo hende at de sponser deg. Jeg lar min spore meg slik at kona kan gå inn på pc-en og følge med på om jeg flytter på meg. Dessuten kan jeg trykke på en knapp å få hjelp. Spot-en brukes også av personer uten diabetes. En annen viktig ting er å fortelle turkompisen hva han/hun må gjøre dersom du oppfører deg unormalt. God tur!
 8. Takk Dag, for at du minnet meg på den. For et par år siden prøvde jeg å planlegge noen turer til disse vrakene, men planene ble liggende å støve ned. Det som er litt komisk er at jeg hadde tenkt å spørre deg om du kjente til hvor den "flygende festningen" lå inne på heia. Kanskje jeg tar med campingvogna med bikkjer og kona å reiser opp til sommeren. Takk for kartet.
 9. Kjempefint Dag. Jeg prøvde for et par år siden å finne ut hvor det lå på kartet. Og jeg var i nærheten ser jeg på kartet ditt. Litt langt å kjøre uten å vite mere nøyaktig. Men nå kan jeg gå rett på, så tusen takk for hjelpen. Må bare planlegge litt og se om ikke snøgrensen snart stiger. Hvis ikke blir det til neste år.
 10. Hei Dag! Jeg har prøvd å finne ut på kartet omtrent hvor dette vraket ligger. Etter som jeg kan huske så er det et stort heiområde å lete i. Hvor tar en utgangspunkt fra? Og hvilken retning?
 11. Jeg har besøkt de fleste flyvrakene i Rogaland og et i Vest Agder, som kan nås på dagstur. http://www.fottur.net/side232.html
 12. Blir nok ikke så mye turer i det sørlige Vest Agder på en stund. Har hatt campingvogna på fast plass ved Farsund 3 sommere, men nå er plassen sakt opp og det blir litt mere "fanteliv" neste sommer. Sjefen ble lei av å være i vogna alene med 3 hunder, så det er blitt lite turer der nede de siste to årene. Men takk for tipset om høyden på "fjasetoppen". Retter den i listen min med en gang.
 13. Takk, Dag! Nei, jeg har vært på 13 kommune topper. D.v.s. er litt usikker på om den i Randaberg er riktig, men det blir i såfall rettet opp med en vinter tur. Min samling kan du se her: http://www.fottur.net/side210.html Klikk på navnet og du får se turen. I utgangspunktet så samler jeg på turer og ikke spesifikt kommune topper.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.