Gå til innhold
  • Bli medlem

stintan

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hej! Jag gick med tält i Trollheimen mellan 25/6-3/7. Själv skulle jag aldrig välja att lägga mig vid Gjevilvasshytta då det är lite väl nära bebyggelse. Däremot noterade jag fina platser att slå upp tältet på ett par km längs med leden mot Jöldalshytta. Jag tältade sedan vid sjön Vaultjönna, precis norr om Gråberget, det var alldeles underbart! Gick aldrig ner till Jöldalshytta utan fortsatte upp på Geithetta där det går bra att tälta vid Småfjella. Sedan kunde inte jag se någon acceptabel tältplats förens jag nådde Trollheimshytta. Valde dock att gå upp till Bossvattnet vid Snotas fot och tälta där. Hoppades på bra väder så att jag kunde bestiga Snota, men det fick jag tyvärr inte. Det var ganska mycket snö i bergen, men det mesta av det kanske har regnat bort nu?? Ha en god tur! Kristina
  2. Jag håller med om att priserna i de svenska stugorna är höga, dessutom är det inte alla som har proviant att köpa. Du kan lätt ta reda på vad stugorna har för faciliteter genom att gå in på Svenska turistföreningens hemsida: http://www.svenskaturistforeningen.se/templates/Area.aspx?id=215 På denna länk kommer du direkt in på karta över området. I slutet av Juli brukar det vara mycket folk som vandar Kungsleden och vill du vara lite mer för dig själv så rekommenderar jag att du tar dig in mot Nallo och Vistas stugorna och sedan direkt ner mot Tarfala. Ett annat alternativ är att ta mid sig tältet, det finns gott om bra tältmöjligheter över hela ledsystemet samt bredvid dessa. Bra karta kan du köpa i Abisko. Turen mellan Kebnekaise och Nikkaloukta är nu så pass söndergången att jag hellre skråar direkt från Tarfala till Nikkaloukta. Där finns det inte någon led, men med karta och kompass (och kunskap om hur man hanterar dessa) är det lätt, även i tjock dimma. Gor tur önskar jag dig Kristina
  3. stintan

    Turmat!!

    Jag brukar äta havregrynsgröt på morgnarna, då gröten kokat färdigt häller jag i en påse varmakoppen sötsoppa (fruksoppa, äppelsoppa, aprikossoppa, hallonblåbärsoppa etc) och en matsked smör så har jag en god, söt och mättande frukost. Slipper smörgåsar vilka ofta kräver pålägg som är tungt och känsligt för värme. Till lunch äter jag varma koppen och godis (kakor, mörk choklad, nötter och torkad aprikos) Till middag blir det ofta blåbands eller friggs olika färssåser med jasminris (smakar gott och kräver inte lång kokning), snabbmakaroner, couscous eller bulgur. Till efterätt en söt varma koppen. Går jag tillsammans med någon så vill jag gärna lyxa till det till kvällen och kan då ha med mig efterätt gjord på pulver, ex chokladfromage, citronfromage eller brulepudding. Jag har sett några sådana pulverefterätter i norge, men mest prövat de svenska (kommer inte ihåg tillverkaren för tillfället). Detta ger tillräckligt mycket energi för att slippa känna sig trött och hängig eller gå ner i vikt. Det väger inte ssk mycket heller. Håller på att experimentera med att torka grönsaker och kött, men har inte lyckats tillräckligt bra ännu för att kunna ge några rekommendationer. På www.utsidan.se finns det lite tips på hur man torkar mat. Allt om mat hade också tips på torkad mat nu i våras. Godis i fickan i form av mörk choklad, torkad frukt och nötter har jag alltid. Hälsningar Kristina Seling
  4. Jag planerar en tur på 9-10 dagar i Trollheimen med start i midsommar, och vill helst kunna bo i mitt tält. Är det någon som har förslag på tur? Jag vill inte bo nära några hytter då orsaken till att ta tältet är att jag vill vara så ensam som möjligt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.