Jag brukar äta havregrynsgröt på morgnarna, då gröten kokat färdigt häller jag i en påse varmakoppen sötsoppa (fruksoppa, äppelsoppa, aprikossoppa, hallonblåbärsoppa etc) och en matsked smör så har jag en god, söt och mättande frukost. Slipper smörgåsar vilka ofta kräver pålägg som är tungt och känsligt för värme.
Till lunch äter jag varma koppen och godis (kakor, mörk choklad, nötter och torkad aprikos)
Till middag blir det ofta blåbands eller friggs olika färssåser med jasminris (smakar gott och kräver inte lång kokning), snabbmakaroner, couscous eller bulgur. Till efterätt en söt varma koppen. Går jag tillsammans med någon så vill jag gärna lyxa till det till kvällen och kan då ha med mig efterätt gjord på pulver, ex chokladfromage, citronfromage eller brulepudding. Jag har sett några sådana pulverefterätter i norge, men mest prövat de svenska (kommer inte ihåg tillverkaren för tillfället).
Detta ger tillräckligt mycket energi för att slippa känna sig trött och hängig eller gå ner i vikt. Det väger inte ssk mycket heller.
Håller på att experimentera med att torka grönsaker och kött, men har inte lyckats tillräckligt bra ännu för att kunna ge några rekommendationer. På www.utsidan.se finns det lite tips på hur man torkar mat. Allt om mat hade också tips på torkad mat nu i våras.
Godis i fickan i form av mörk choklad, torkad frukt och nötter har jag alltid.
Hälsningar Kristina Seling