Gå til innhold
  • Bli medlem

Nano91

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nano91

  1. On 5/28/2022 at 9:47 AM, Skogens Stønn said:

    Hele poenget med voks er vel at den skal ligge utenpå som en forsegling. Voks er for tyktflytende til at den trekker inn. Skal man behandle selve læret må man bruke en eller annen form for olje som trekker inn. Det mener nå i alle fall jeg.

    Voksen kan inneholde olje/fett som trekker inn i læret da.

    Trodde det var omvendt. At voksen skulle trekke inn og impregnere også skal solkremen ligge utenpå og beskytte. Mulig det er flisespikkeri 😂

  2. Blåser liv i en gammel tråd, jeg har en undring i samme nabolag 😝

    Jeg har forstått det slik at skokrem type kiwi legger seg som en hinne utenpå og herder. Hvordan blir det da og impregnere støvlene med voks senere. Blir ikke voksen bare liggende utenpå skokremen? Dette gjelder vel generelt også, men ville tro jeg måtte vaske vekk skokremen for og tllføre feks voks eller minkolje.

    Mulig jeg er helt ute og pusser her🤣

  3. 20 hours ago, Thomas Heimdal said:

    Forslag (bifall) til rute, fra Langen, evt. Nordvika hvis dere tar båt. Forsåvidt samme som du skisserte selv, men tror dere peser mer enn dere koser dere med den ruta på 7 dager. 

    Blå strek: Fra Nordvika ta nordligste sti til Muggsjøene, derfra ta av stien og opp skedbrofjellet og ned igjen mot Revsjøen og Rogen. Følg stien til Storfisktjønna i sør og ned langs Røa forbi Grislehåen til Roasten. Opp igjen til Røvoltjønna og rundt, mot Svukuriset innom Oasen og ned til Elgå. Alternativ rute - Gul strek - opp Grøådalen langs elva til Grøtådalsseter, opp i skaret innom vannene og rundt Svukuriset - evt rett over. Litt mer fiske siste dagen da. Og litt kortere enn ruta du skisserte selv.

    Anbefaler absolutt å gå ned langs Røa forbi Grislehåen. Skog, men grådig fint. Begge rutene mine går ned der, og unngår DNT stien fra Storfisktjønna mot Krokhåtåen. Den biten med sti syntes jeg var lite givende i forhold til resten (som jeg så på min tur)

    Mesteparten går langs DNT-sti og er lettgått slik at kilometerne går litt fortere. Ca 3 km i timen er vel innafor hvis dere er greit trent med tung sekk. Jeg bruker gjerne 2km timen som målestokk da det blir litt stopp, og mer hvis det fiskes. Dvs dere går jo fortere i fjellterreng enn skogsterreng, med mindre dere baller dere inn i Krattland. 

    B6D4A420-8B94-4D8B-91E7-03B79D3EF2BE.jpeg

    Takk for innspill. Her var det mye jeg kommer til å ta med meg. Kan nok se ut som at det er ett litt mer fornuftig rutevalg. Eneste jeg var skeptisk til er om vi kommer til å treffe på folk etc, pleier stort sett å dra på steder og tider hvor jeg treffer generelt lite folk. Men det er vel kanskje ikke så mye trafikk i starten av juni. 

    Kan absolutt se for meg at det er en finere tur langs Røa og Grislehåen og dette er vel noe vi bør få meg oss. 

    Men det må jeg si, jeg likte ruten din bedre enn min egen :) 

  4. On 2/4/2022 at 3:33 PM, André Pedersen said:

    Den ruta ser fin ut den, og med 10km +om dagen blir Femundsmarka litt mindre :) Har selv padlet flere ganger både fra Femund og fra Kjærringsjø, ruten deres ser spennende ut, om dere holder dere unna Roasten og Røvoldtjønnan møter dere nødvendigvis ikke så mange. Som sagt har jeg padlet alle ganger, siste gang med packraft. og jeg kommer nok aldri til å dra inn i Femundsmarka uten, friheten og følge vannveien og fiske og den mobiliteten man får med en packraft er utrolig, samt at man får vilt skuldrene litt. Men som sagt, ruten deres ser spennende ut og dere får jo båttransport hele veien tilbake igjen :)

     

    Ja, er det jeg håper på. Bare vi ikke tar oss vann over huet, men vi står jo fritt til å korte ned ruta litt underveis også hvis vi finner fine plasser vi vil bli lenger. Bare vi når tilbake til Elgå i tide!

     

    Femundsmarka med packraft er også noe jeg har lyst til å gjøre, det ser så fantastisk ut og kunne padle på den måten man kan i Femundsmarka. Men det får tilhøre fremtiden for min del :)

  5. Hvis det er fuglejakt og turkompis du ønsker kan jeg snakke varmt i timesvis om Irsk Setter, de er fantastisk glade hunder som kan holde på lenge. De kan du fint sykle tur med og bruke til trekking så lenge de er relativt trent, de er også veldig glad i å bære kløv, men hvis du vil ha en større hund kan du kanskje kikke på Vorsteh? De er større og kan potensielt trekke/bære mer. En tidligere nabo hadde en strihåret vorsteh med på jakt og de er fantastiske bedagelige hunder som fort får blod på tann under jakta. Det som er med alle fuglehunder er at de krever mye mosjon og hjernetrim for å være tilfreds og omgjengelige, det er i hvertfall min opplevelse. 

    om Tiur3 nevner over her er det lurt å ikke velge med øynene, men se på egenskapene du ønsker ut av hunden. Drar man for å "se" på valper er valgte ofte tatt.

  6. 21 hours ago, Myriameter said:

    Kvartergeologisk kart for øvre del av ruta. Kan være kjekt å sjekke satellittbilder der kartet/ UT.no ikke viser vei, men virker som dere har sti langt på vei. Så da blir det jo tid til fiske...mer hvit fisk nordover/ innover. Toppen av esker kan gi dekning på mobil. En kar her inne som tok en snøfri og fin tur der i juni. Oasen et must;)

    Kvartergeologisk kart Røros Kommune 1.jpg

    Kvartergeologisk kart Røros Kommune 2.jpg

    Takk for kart :) Fant Kvartergeologisk (løsmassekart) over hele femundsmarka med ett kjapt søk på google fant jeg NGU sine nettsider. At det er mye hvit fisk nord for Røa har jeg hørt om, men det er helt greit så lenge vi kommer over mest ørretvann. Er litt skeptisk på den lange ruta med tanke på at det er mye tunggått terreng.

  7. 5 hours ago, sofasliter said:

    Vi var en tur i Femunden i høst, og skulle følge stier. Men det er mye sti som ikke er merket på kartet, og en del sti på kartet som ikke finnes i terrenget. Det var mest i området Nedre/Øvre Roasten og mot Krokåthåen vi erfarte dette. Vi hadde også dagsetapper på ca 10km, ble litt i lengste laget når vi også skulle fiske. Men fin tur. Vi leide sykler (forhåndsbestilt) med henger på Svukuriset og syklet tilbake til Elgå.

    Takk for tips med sykkel, det er noe jeg bør skal vurdere.

  8. 32 minutes ago, borgern said:

    Er en del distanse  det. Er en del som er litt tungt å gå men det kommer så klart an på form og ikke minst vekt på sekken.
    Stiene oppover fra Nordvika er vel ikke de verste.  Skedbro og ned ved Reva har jeg aldri vært. LItt mer sand i grunnen i området og litt mer myr.
    Stien fra Krokåthåen og oppover langs Grøtåa har noen sugende myrer som er tunge å gå, nærme Grøtådalssetra er det bedre. Jeg har ikke vært lenger oppi i dalen der enn setra så videre vet jeg ikke. Sett blder video derfra og det så ike så ille ut.
    Stein er det overalt og noen steder er det mye. Områdene i KRattland er kjent for mye stein. Og det er litt overalt.
    Fiske ja. Er det all mulig fisk eller prmært ørret? Er mye hvitfisk nord for Røa. Øvre deler va Mugga er det mulig å få ørret.  Grøtåa har bare ørret. Ta en camp i nærhet av Setra og ta en tur i vannene i nærheten, der er det greit med ørret. Har dere tid så ta gjerne en dagstur opp i krattland til Stortjønna/Rundtjønna og prøv ørret og røye. Ikke alltid det biter her men ofte fin størrelse.

    Ja, det er lagt opp til ca 10km om dagen, men hvis det er mye tunggått terreng så bør jeg kanskje revurdere lengden litt. Sekken pleier å bli rundt 25-27kg på slike turer. Men det har gått veldig greit det også altså.
    Det er hovedsakelig ørret, men det er alltids moro å fiske litt gjedde, harr og abbor også. Så lenge det blir mest ørretvann på turen så er jeg happy jeg :) Takk for innspill

  9. 1 minute ago, Hammer said:

    Jeg kjenner ikke deres kapasitet og erfaring. Men i utgangspunktet så synes jeg dette var en veldig optimistisk rute for 7-8 dager. Min erfaring fra turer i området er at det der blir mye slit å lite kos. 

    Store områder er veldig tunge å gå i. Store steiner, og mange omveier må til. 1 mil om dagen høres ikke mye ut, men kan i enkelte områder være veldig mye. 

    Har dere tenkt å følge stiene, eller gå litt på måfå? Kan anbefale det siste. Da er dere alene. Ser lite spor etter andre osv. 

    Utover det så er ruten fin den 😊

    Takk for svar. Vi liker å gå, og vi kan gå nokså hardt i perioder. Men vi vil nok følge en del stier samt gå på måfå, om vi korter ned ruta gjør ikke det noe heller, ville helst sluppet unna de verste stedene med storstein.vet du rundt hvilke områder på ruta det kan by på litt problemer? Evt hvor vi bør følge sti. Vi planlegger å dra i starten av juni, så forhåpentligvis er snøen borte da og det ikke er noe særlig med folk:)

  10. Vi er 2 stk som skal til Femundsmarka for første gang nå i juni og jeg har kikket litt rundt og laget en rute.

    Noen her som er bevandret og kan anbefale steder/rute vi bør få med oss? Vil en tur opp på Skjebro fjellet også. Vil få med oss mest mulig på turen som går over 7-8 dager. Ca 1 mil om dagen, mye fisking :)

    dette er en foreløpig ish rute.

    Turen begynner i Elgå, med båt/taxibåt opp til Nordvika, derfra går vi innover mot svenskegrensa og Skjebrofjellet. Før vi fisker oss sørover mot revsjøen, styggsjøan og enten ned Grøtådalen eller vonsjøen. Så går turen til Sylen og mot svukuriset før vi ender opp i Elgå igjen. 

    Screenshot_20220201-134118_Norgeskart.thumb.jpg.22b25e553d1deecf0ca3c8b2bfa57fd1.jpg

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.