Gå til innhold
  • Bli medlem

123ABC

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om 123ABC

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Om jeg skulle kjøpt ei nyere hagle, hva må jeg ut med for å få noe som er brukandes? Hva bør en se etter i ei hagle for en nybegynner?
  2. Hei. Takker for svar. Hagla har full trangborring ble jeg fortalt av fattern. Da er det bare å glemme stålammo til leirdueskyting da eller? Det var Skarv som i sjøfugl den ble brukt til på 70-tallet. Tror det var 4 hagl som var brukt til det.
  3. Takk for svar. Hva med å bruke Vismut til leirdue? Er det svindyrt? Hva er det som i verste fall kan skje om jeg bruker stål? Hagla var kjøpt med formålet å jakte Skarv, men jeg blir nok å bruke den på rype og kanskje and.
  4. Når jeg leser dette innlegget, blir jeg dog litt usikker https://www.kammeret.no/topic/13228-kan-hagla-mi-skyte-stålhagl-svaret-er-her/ Hvor det står følgende: 1: Kammertrykk. Jaktpatroner ladet med stål eller annet lett materiale er gjerne ladet for høy utgangshastighet. Dette er for å kompensere for de dårligere ytreballistiske egenskapene som stål har sammelignet med f.eks. bly. 2: Påkjenning på piper/lodding i trangboringsområdet. Stål og harde wolfram(tungsten)materialer vil ikke deformeres på samme måte som bly i trangboringsområdet og føre til en hardere påkjenning på pipene i dette området. Det første punktet utgår slik jeg forstår lengre ned i innlegget, siden leirdue ammunisjon (stål) kun er ladet med 24 gram. Dette med kammertrykk problematikken gjelder slik jeg forstår kun jaktammunisjon. Når det gjelder det andre punktet. Jeg er helt ny i gamet og kan ha misforstått noe rundt dette med trangboring, men det ikke slik at Star Baikal har 3/4 trangboring, og at man dermed ikke kan bruke stålammunisjon i det hele tatt? (I innlegget står det at man ikke skal bruke stål i trangere enn 1/2 choke).
  5. Jeg har nå tatt med hagla til børsemaker, som kunne bekrefte at hagla var i "overraskende" god stand etter at han demonterte den. Jeg fikk også smurt opp igjen avtrekker mekanismen og pusset løpet, så nå skal den være klar til bruk. Jeg fikk også kjøpt stålhagl - 12/70 til leirdueskyting. Jeg trodde man ikke skulle bruke stålhagl i det hele tatt i disse haglene, men leirduepatronene har visst såpass liten ladning at det skal funke fint.
  6. Hei. Hva er gjeldende regler for transport av enkeltløpet hagle med bil? Hørte noe om at det hadde kommet noe nye regler på dette med transport av våpen, men vet ikke om det stemmer.
  7. Blir litt skeptisk til sikkerheten med tanke på at hagla er over 50 år gammel, og jeg har vært inne på tanken om å bare kjøpe en ny en med en gang. På den andre siden kunne det vært litt greit å få testet litt ut med den gamle hagla før jeg investerte i noe nytt.
  8. Kan jeg ta den med til børsemaker før jeg registrerer den, eller må jeg bruker 1495 kr. for på å registrere den før jeg i det hele tatt har lov å ta i våpenet? Mulig dumt spørsmål, men jeg er helt ny på dette som dere sikkert skjønner 😅
  9. Hagla har full trangboring og det tilsvarer vel 3/4 choke om jeg ikke husker feil. Så da bør en vel bruke bly uansett. "Påkjenningen på trangboringene er enkel å finne ut av: Man skal ikke skyte harde hagl i trangere enn 1/2 choke, og man skal være forsiktig med å skyte harde hagl i eldre sideliggere. Pipene på disse er som regel tinnloddet, noe som gir en svakere konstruksjon enn de vanligvis slagloddete pipene på en o/u."
  10. Hva er det som kan skje om en bruker stålhagl da, worst case?
  11. Det har vært oppbevart tørt, og har tilsynelatende ingen rust eller skader.
  12. Hei. Takk for svar. Har du også en formening rundt dette med tid på døgnet?
  13. Jeg skal arve en hagle fra 1971 - en Russian Star 12 kaliber. Haglen har ikke blitt brukt på sikkert 30 år. Er det noen sikkerhetsrisiko ved å ta i bruk såpass gamle våpen? Bør jeg eventuelt få testet våpenet?
  14. Hei. Jeg er litt forvirret på noen råd jeg har fått angående fisking i sjø. Noen sier at man bør fiske enten når det når det er full fjære og sjøen er i ferd med å snu, samt når det er flo og sjøen er i ferd med å snu. Andre sier at halvveis flo på vei mot flo er en sikker vinner. Hva er riktig? Noe annet jeg har hørt, som erfaringsmessig ser ut til å stemme er at man bør fiske enten morgen eller kveld på sommerhalvåret, og at man fint kan fiske gjennom hele dagen på vinterhalvåret. Noen kommentarer til dette? Nå stemmer ikke alltid flo/fjære overens med tid på døgnet. Dvs. at om man for eksempel skal ut å fiske på kvelden, så er ikke floa nødvendigvis på det stadiet som man skulle ønske. Hva er viktigst, flo/ fjære eller tid på dagen? Jeg fisker forresten etter mye forskjellig, Torsk, Lyr, Hyse, Sei ++
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.