Gå til innhold
  • Bli medlem

JWilliam

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om JWilliam

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Har ikke gått så mye på fjellski så sent på vinteren, så lurer litt på hva slags ski jeg burde velge. Skal gå fra Kilpis til Abisko fra 6. til rundt 20. april i år. Kjøpte ett par ekstra fjellski uten stålkant til de turene jeg har med hund og de er smørefri. Og mine primærski har stålkant. Tenker det kan bli en del klabb på denne tiden av året (har ikke gått i høyfjellet på denne tiden, så kan hende jeg tar feil), og av erfaring er smørefrie å foretrekke framfor kortfeller om det er klabb. Men det kan vel også bli ganske isete i bakkene, om det blir litt kaldere, og da er stålkant nyttig. Kanskje verdt å nevne at jeg kommer til å ha ganske tung pulk også. Hvilke av skiene ville dere brukt? Har sikkert ikke så mye å si, men vil velge det beste.
  2. Senorge var nyttig ja! Utfra tidligere år ser det lovende ut. Den hardeste stigningen er som regel helt snøfri, som er min største bekymring. I verste fall får jeg skjerpa orienteringa mi om stien blir borte. Rago så virkelig unikt ut ja, starter turen på 0 moh og kan komme opp i 700 moh. Ganske stor endring på en kort (men veldig bratt og krunglete, har jeg skjønt) marsj. Det ene bilde som alle tar var det som fikk meg til å ønske å gå her.
  3. Har en tenkt meg på en ukes tur i slutten av oktober, kanskje inn i starten av november. Synes Rago ser interessant ut, men lurer på om det er feil tid å dra dit. Også vurdert å gå innom Sverige siden nasjonalparken er så liten. Har ikke noe imot regn, kulde og vind, men å gå på våt stein i bratt bakke høres ikke gøy ut. Dessuten kan vel stien forsvinnes hvis det snør? Kan vel være vanskelig å si hvordan forholdene blir en måned fram i tid. Noen som har efaring med Rago i oktober/november som har noen tips de vil dele?
  4. Jeg og en kompis planlegger å være et halvår ute på tur rundt omkring Troms og Finnmark. Vi starter i Alta, og skal gå derfra til Nordkapp via Stabbursdalen. Deretter hurtigruta til Vardø, derfra planlegger vi å gå gjennom Varangerhalvøya nasjonalpark til Vadsø. Fra Vadsø skal vi til Kirkenes, også gå til Pasvik nasjonalpark og bli her en stund, før vi går tilbake til Kirkenes og tar buss til Enare. Fra Enare vurderer vi å gå til Karasjok, men er usikre på snøforholdene. Vi lurer på om det er noen som vet hvordan snøforholdene er på disse stedene, og generelt om noen har tips til disse stedene: Stabbursdalen i februar (denne etappen tror vi skal gå bra, men har ikke vært her selv) Varangerhalvøya i slutten av februar (denne etappen vet vi lite om). Fra Kirkenes til Pasvik og Pasvik generelt. (igjen aldri vært her, eller møtt noen som har gått her) Og skogen mellom Enare i Finland og Karasjok. (denne etappen er vi ganske skeptisk til, av tidligere erfaring er det ikke særlig gøy å gå i tettskog med pulk og hund. Videre skal vi gå fra Karasjok til Kautokeino, via nettverket av fjellstuer, og fra Kautokeino mot finskegrensa i Kilpisjavri. Og deretter hytte til hytte helt ned til Narvik om snøforholdene tillater det, men mest sannsynlig rekker vi bare til Altevann. Etter skiføre er borte skal vi til Harstad og Senja for å gå noen turer der, før vi tar ferje tilbake til Tromsø. Disse områdene er vi kjente med, men tar gjerne tips her og om dere har det! Rødt på kartet er områder vi planlegger å gå, grønt er kollektivtransport. Utenom at vi må ta buss over til Finland, og at vi tar kollektiv fra Vadsø til Kirkenes framfor å gå er kartet nøyaktig til ruta vi skal ta. Mye å spørre om, men håper noen har noe som helst av tips
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.