Gå til innhold
  • Bli medlem

Bjørn Rudinow Sætnan

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Bjørn Rudinow Sætnan

  1. Just now, sneakyowl said:

    Kult! Skulle gjerne tatt turen, men det går ikke denne gangen. Vet du om teltene vil være "tafsbare" generelt i butikken(e) deres fremover, utenom tech-talken?

    Slik jeg har forstått det så kommer noen, men ikke alle, til å ha telt utstilt. Jeg tror i alle fall Flagship i Oslo kommer til å ha de fleste modellene på lager, og så ett eller to utstilt. Til høsten skal vi åpne nye og store lokaler @ Norrøna HQ på Lysaker, og der kommer sikkert flere av teltene til å bli utstilt.

    • Liker 1
  2. Hei alle telt-nerds (ment som et kompliment)!

    På onsdag blir det tech-talk i Norrøna Flagship i Oslo. Arrangementet er gratis, det er fortsatt ledige plasser, og det blir servert "a selection of snacks and beverages".
    Så hvis noen har lyst til å tafse på teltene, stille spørsmål, og generelt krangle litt om fordeler og ulemper med nylon vs polyester og ellers andre telt-relaterte tema, så kom bli med! 


    Påmelding: Tech talk: Tents and sleeping bags

    • Liker 2
  3. 16 minutes ago, Marius Engelsen said:

    Med Mesh innertelter følger det med 4 små lommer (som stangkopper) du hekter i hjørnet på innerteltet. (Kan og kjøpes løst. De kan henge på der permanent om du ikke vil ta de vekk for å spare vekt.

    Så trer du stengene gjennom strikkene og spenner opp. Temmelig likt som når du trer stengene gjennom stangkanalene på teltet, tar ikke noe mer tid enn å klipse å hvert enkelt feste på stangen. Å konkludere med at det er i overkant upraktisk synes jeg er å ta veldig hardt i.

    Jeg prøvde det bare 1 gang (Hilleberg Staika), og ble fort lei av å måtte tre stengene igjennom alle strikkene. Men kanskje det bare er en vanesak. Det er i alle fall en ting jeg liker med Falketind-teltet, er at du slipper et ekstra konverterings-kit, og du slipper å tre stengene igjennom alle punktene. I tillegg slipper du ta stengene opp og ned for å konvertere mellom sommer/vinter, hvis regnet skulle komme raskt. Absolutt ingen revolusjon, men det er jo de små tingene som gjør at teltlivet blir stadig hakket mer praktisk. 

  4. On 3/11/2023 at 2:17 PM, Marius Engelsen said:

    Tenker du på muligheten for å sette opp bare innertelt? Jeg har eks. Hilleberg Unna, Exped Orion, og fjellreven Abisko Endurance. Alle disse har «nordisk oppsett» med alt i ett, men også muligheten for å sette opp bare innertelt.

    Men for å sette opp Hilleberg Unna så må du vel ha et ekstra konverterings-kit, og du må tre stengene igjennom hver enkelt stangfeste, noe som gjør det i overkant upraktisk. Det var i alle fall slik før, men de har kanskje kommet med et nytt design som jeg ikke kjenner til?

  5. 22 minutes ago, Flyalf said:

    Jeg har hatt min periode med norske telt fordi jeg trodde de var best for norske sommerforhold. Det tok tid å innse at dette var feil. Det er helt andre land som står for genuin produktforbedring for sommerturer.

    Kanskje er de bra for alle som skal på ekstremturer? Eller så passer de til de som ikke er erfarne nok til å finne le, eller tror det behøves en sekk på 25kg for en overnattingstur?

    Beklager til de som nå ikke får sove på grunn av denne rant :-) Tross alt godt det er ulike tilbud, men jeg skulle ønske norske utviklere lagde produkter for norske sommerfohold også.

     

    Jeg har selv følt meg døden nær pga overoppheting i telt om sommeren, også her til lands, så jeg tror jeg skjønner hva du mener. Problemet er at de fleste teltprodusenter (og teltbrukere) fortsatt tror på myten om at lyse telt er godt egnet som sommertelt, og motsatt at på vinteren bør man ha mørke telt. Faktum er at det er helt omvendt! Lyse telt slipper igjennom mye mer sollys, men varmen slipper ikke like lett ut. Akkurat slik som i et gjennomsiktig drivhus. Det er dessverre svært få som produserer/kjøper helt sorte telt.

    Men, når det er sagt, jeg tror du skal klare å sove rimelig greit om sommeren i Falketind-teltet, om du fjerner ytterduken. Det gjorde i alle fall jeg, som har testa det :)

    spacer.png

    • Liker 1
  6. Hei ivrige teltere! Gøy å se at dere er spente på de nye Norrøna-teltene.

    Jeg kan avsløre at fabrikken nå er godt i gang med produksjonen! Neste trinn er container-frakt en måneds tid, så om ikke båten synker blir det endelig telt på alle og enhver i februar 2023.

    Jeg er 197 cm, og kan bekrefte at det er sittehøyde i alle modellene, inkl de minste til 2 pers. Skulle tatt seg ut å utvikle et telt jeg ikke selv kan bruke, hæ?

    • Liker 8
  7. 13 hours ago, Faun said:

    Kommer tunnelteltene uten skrå fotende? 

    Ut ifra bildene ser det ut som keron/spitsbergen konstruksjon.

     

    Stemmer. Innerteltet har loddrette dører og gulvet er rektangulært. Romslige 230 cm lengde på innerteltet.

    • Liker 2
  8. 35 minutes ago, Vivi said:

    Hei

    Teltene er nå i salg - kun på nett så vidt jeg kan forstå..

    Men - jeg savner sårt MÅLENE på teltene. Hvordan kan man kjøpe telt uten å vite: innvendig HØYDE, BREDDE (alle mål).

    Jeg klarer ikke finne disse vitale målene. Det hadde vært supert å kunne få sett og testet disse teltene!

    Vivi

    Hei Vivi

     

    Nei, teltene er dessverre enda ikke i salg. Lansering er utsatt til våren 2023, som betyr at du må smøre deg med tålmodighet og vente en sesong til.

    • Trist 1
  9. 3 hours ago, Bjørn J said:

    Dette høres lovende ut. Så håper jeg at dere følger den skandinaviske tradisjonen med at man kan slå opp inner- og yttertelt samtidig, Slik dere gjorde forrige gang dere lagde telt :-)

    Uten å avsløre for mange detaljer, så tror jeg både skandinaver og amerikanere skal bli fornøyd med løsningen vi har kommet frem til 😉 Men må nok holde dere på pinebenken litt til før jeg røper stort mer.

    1 hour ago, Marius Engelsen said:

    Og at de går an å slå opp i kuling uten at stengene knekker.

    Nå er det jo ganske stor forskjell på liten kuling og stiv kuling. Ekspedisjonstelt for ekstrem bruk venter vi med til neste runde. Det samme gjelder superlette telt for gramjegerne. I første omgang er det telt for hvermannsen vi utvikler. Men, når det er sagt så har vi selvfølgelig testet teltene både til fjells og i vindtunnel, og kan bekrefte at kuling i utgangspunktet ikke er noe å bekymre seg over. Må nok opp i storm før det begynner å bli kritisk, men da er det nok uansett på tide å dra hjem 😉

    Funfact: Den ene vindtunneltesten for én av modellene (som vi fortsatt jobber med, og som dessverre neppe blir klar til neste vår) ble avbrutt da vi bikket orkan styrke, og teltet sto fortsatt like stødig. Men da snakker vi tross alt også et ideelt oppsatt telt, med jevn vind fra én retning, så det er jo ikke direkte overførbart til den virkelige verden til fjells. Uansett artig å se! 

    • Liker 7
  10. 9 hours ago, Vivi said:

    Da er det bare å smøre seg med mer tålmodighet og vente og satse på at teltene blir bra! Kan vi håpe på et telt med god "takhøyde" samt plass til en hund i forteltet sammen med meg og kokeutstyr i bruk? 

    Takhøyde og inneplass er det vi har prioritert i denne omgangen, så det kommer litt an på hvor stor bikkja di er og hvor stort selskap du har tenkt å kokkelere for. Selv er jeg 197 cm og kan fint både sove og sitte komfortabelt i teltene. Begge modellene vi lanserer neste vår er symmetriske, altså at de har inngang og fortelt på begge sider.

    Mvh Gear Bear 

    • Liker 3
  11. On 4/16/2021 at 2:21 PM, sneakyowl said:

    Jeg stilte nettopp spørsmål direkte til Norrøna for å få vite litt mer om passformen på disse posene. Konkrert spurte jeg om en kommentar på passformen opp mot Helsport sin Rago-serie som jeg mener er ganske romslige (som er det jeg vil ha).

    Svaret:

    Da kan det faktisk spøke litt for lommeboka og plass i boden ved at det kanskje blir en liten investering i en av disse nye posene. Sikter meg nok inn på 0C-utgaven i så fall, men jeg må se og kjenne på de i fysisk butikk før jeg tar valget.

    Det hele stammer fra en irritasjon over hvor trang jeg syntes min eldre Helsport Alta føles etter å ha brukt Rago X-trem i vinter som er veldig god og romslig. De nye Alta-posene har samme passform som Rago, så det er også et alternativ som koster halvparten så mye som disse fancy dunposene fra Norrøna.
    Men sovepose under kiloen frister jo også... 😁

    Kan bekrefte: Falketind er romsligere enn Rago. Hilsen fra kulissene bak både Rago og Falketind ;)

    • Takk 1
  12. On 6/20/2021 at 9:31 PM, northern_fov said:

    Spesiell form og farge i hvert fall. Ganske spiss på toppen, kanskje for å øke takhøyden? Lys duk får meg til å anta at det er for å reflektere mest mulig varme fra sola slik at teltet holder seg svalt. Ikke noe 4-sesongs med andre ord. Kan se ut som det 2/3 innganger også.

    Hei godtfolk!
    Gøy å se at det spekuleres her inne :)
    Vil benytte anledningen til å adressere myten om at lys duk er bedre egnet for å holde et telt svalt. Det er nemlig slik at en mørk duk slipper igjennom mindre lys, og innetemperaturen blir dermed lavere i et mørkt telt enn et lyst et. Så det ideelle vinterteltet har lys duk, og et sommertelt bør egentlig ha mørk duk.

    Og når det er sagt kan jeg herved avkrefte hvitt telt fra Norrøna. Teltet som er avbildet er nemlig sydd med teltduk "uten farge", altså fra tidlig prototyp-fase, mens testing av stoffets kvaliteter enda ble evaluert og før innfargingsprosessen var startet.

    Kan også bekrefte at det dessverre er slik som dere allerede har funnet ut, det blir ingen nye telt fra Norrøna i 2021. Men, den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves!

    Mvh, teltnissen ;)
     

    • Liker 4
  13. DAC endret strikken sin for alle sine stenger for "a couple of years ago", så det vil ta noe tid før alle deres kunder (herunder bl.a. Hilleberg og Helsport) har dette på alle sine telt. De endret da fra å tilby forskjellige varianter til kun å tilby deres nye hybrid. Strømpen har hele tiden vært i samme materiale, men har blitt levert med ulikt mønster, litt avhengig av produksjonsår, tykkelse mm. Det var deres kulderesistente silicon-cord som de hadde opplevd flest kvalitetsproblemer med, da produksjonskvaliteten var ustabil. Den nye corden har vist seg å være langt mer stabil, og tåler fortsatt kulde relativt godt. Min kilde: direkte fra DAC.

    • Liker 1
  14. Funfact:
    Både Helsport og Hilleberg benytter nøyaktig samme strikk i sine stenger (med unntak av Trek-serien til Helsport og noen modeller fra Hilleberg). Samme fabrikk, samme everything. Strikken kommer fra en underleverandør av Sør-Koreanske DAC, som er leverandør av alustengene som både Hilleberg og Helsport bruker. For et par år siden endret DAC komposisjonen av strikken i sine stenger, og de bruker nå samme type strikk i alle sine stenger, som nå er en hybridstrikk (kombinasjon av silikon og syntet).

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.