Gå til innhold
  • Bli medlem

G B A

Medlem
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av G B A

  1. oyvindbr skrev (På 19.10.2009 den 9.43):

    Jeg er veldig usikker på hva jeg skal mene her. Det eneste jeg kan si er at jeg er tilhenger av de fire store, og bjørnen er et meget fascinerende dyr! Alle villdyr har livets rett.

     

    Men jeg vet for lite om dette med forvaltning. Jeg har også hørt om denne Monsenhistoria i Lierne der han brøt alle regler bevisst, han la vel også en fisk på teltduken mener jeg. I de fleste tilfeller går det sikkert bra, men historier om bjørner som har mista sin naturlige skyhet og dødsulykken i Sverige 4 km unna norskegrensa for to år siden kan jo heller ikke bortforklares. Selvsagt var det klassikeren om hund med bjørn i hælene som flyr mot eieren som dermed også blir bjørnens offer, men denne bjørnen var farlig fordi den over lengre tid hadde blitt provosert av alt som hadde med sivilisasjonen å gjøre, og dette igjen skyldtes at den ikke hadde sin naturlige skyhet i behold.

     

    Jeg trur sjansen for farlige situasjoner med bjørn er større i grensetraktene med trykk fra svenskebestanden enn langt inni Norge hvor det er få individer og langt mindre konkurranse om revirer, det finnes vel knapt revirer, stort sett reksler. Jeg skal gladelig innrømme at jeg fantaserte om bjørn og bjørnefrykt og lagde lyd i krongleterreng på tur hjemmefra til Vassfaret i sommer, men det er nærliggende å tru at bjørner i disse traktene fortsatt har sin naturlige skyhet i behold. I grensetraktene finner man vel fort såkalte "søppelbjørner" fordi konkurransen fra andre individer er stor, trur jeg iallfall.

     

    Jeg har aldri forstått hvorfor man ikke følger Canadas eksempel om bjørnefengsler. Da bedøver man dyret og sperrer det inne ei uke eller flere uten mat og slipper de ut igjen langt unna, og erfaringen var at isbjørnene som det gjaldt i disse tilfellene ikke gjenoppsøkte et område de forbandt med sult og elendighet.

     

    Det er en vanskelig sak dette, og det er synd regjeringa tar så lett på det. Det er feil å sitte i et område med lav bjørnetetthet og være sofasjef, men bjørnen har livets rett og fortjener en fornuftig forvaltning. Folk må få lov til å føle seg trygge, men sånt funker jo tydeligvis i enkelte land, så hvorfor skal det være umulig i Norge?

     

    PS: Avliving av elg som forviller seg til tettbygde strøk på sentrale østlandet er helt skandaløst 8)

    Ja de burde ha ringt deg så kunne du kommet og leid den til skogs.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.