Gå til innhold
  • Bli medlem

Anniee

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anniee

  1. Tessatroll skrev (1 time siden):

    Det viktigste spm eg stiller meg når eg kjøper ski er i kva type område eg skal bevege meg mest. 

    Det er avgjerdande for kva eigenskapar eg skal vektlegge som viktigst. 

    Eg bur i smørefriland (nordvestlandet), men brukar aldri mine smørefrie ski, eg er allergisk mot dei. 

    Som allroundski med greie kantingseigenskapar på hardt føre, grei i løype, flyt i laussnø og gode styringseigenslapar ville eg valt Finnmark framfor Breidablikk, i alle fall om du skal ha BC-binding. 

    Valget falt på Finnmark, godt å høre at du har god erfaring med disse. Det ble også BC-binding. 

    • Liker 1
  2. borgern skrev (2 timer siden):

    Breidablikk går akkurat i spor, hvertfall i Nordmarka, dog vil det presse litt hvis det er krappe svinger. Waxless er jo enkelt dog lenge siden jeg har hatr noe slikt. Da var de ikke så gode på hardt føre men det begrenser seg jo uansett siden de ikke skal ha stålkant. Vil også tro de får noe mindre feste i dyp løsnø hvor det er vanskelig å tråkke ned mot noe, feller er nok bedre da. Hvertfall erfaring fra mine men fell kontra 3n kompis sine som er waxless. Jeg bruker stort sett bare kortfeller 45 mohair på mine. Har og smurt de et par ganger, gir mye bedre glid. Jeg har uansett et arsenal av smurning og preppeutstyr fra langrenn så for meg er det enkelt.

    Takk for svar. Det er vel bare å bestemme seg, slik at jeg faktisk får utnyttet vinteren vi har fått 😊

  3. Arcticpeak skrev (2 minutter siden):

    Jeg har Madshus Voss, både i smøreutgave og i smørefri utgave, etter at jeg kjøpte de smørefrie har jeg ikke brukte de som må smøres, det er utrolig mye mindre mas å komme seg ut i marka nå, bare å spenne på seg ski og gå. :-)

    Ja, jeg forstår. Sikkert ikke ett dumt valg for min del heller. Men synes du smørefrie lager en del lyd? 

  4. Heriks skrev (3 minutter siden):

    Kan ikke si noe om waxless bråker mer eller mindre enn før, men jeg har Finnmark vanlige smøreski, har ikke smurt dem enda. Om det er helt ideelt kan sikkert diskuteres, men funker helt fint med en kortfell for min del.  Så har man mulighet til å smøre når man har lyst til å prøve seg på dette :) 

     

    Takk for svar, det høres lovende ut for min del :-) 

  5. Hei,
    Har bestemt meg for å anskaffe fjellski og det har dukket opp masse spørsmål. Er ganske nybegynner så det blir nok ikke de lengste og mest krevende turene til å starte med. Jeg vipper mellom Åsnes Breidablikk og Åsnes Finnmark, ønsker hundevennlige ski. Var først bestemt på Breidablikk, men liker fordelen med at Finnmark også går i spor! Så heller mot disse nå. 


    Men så kommer spørsmålet om smøreski, eller waxless. Waxless er kanskje mest ideelt til mitt bruk, men er redd jeg vil irritere meg over lyden smørefrie ski lager. Er det fortsatt slik, eller har det blitt bedre med årene? 
    Må også innrømme at jeg ser litt mørkt på å smøre. Er det mulig å kun anvende feller på smøreski? Kan jeg slippe unna med smøring da? Som sagt, jeg er nybegynner og har ikke de høyeste kravene. Men vil likevel få en god opplevelse av det hele.  

    Håper noen har litt erfaring og kan gjøre meg litt klokere her. 
     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.