Gå til innhold
  • Bli medlem

Epic

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Epic

  1. Kjøpte Nepal EVO GTX som er en av toppmodellene til La sportiva, disse har en skyhøy pris på 4500kr+

    Etter 15mil i dem går det hull på membranen på vristen på den ene skoa, jeg klager til atello, men de er ikke til å rikke, men sier bare at skoen er slitt, og man må regne med at det går hull da. Dette er litt rart når sålen er like fin som ny og tyder på at skoa nesten er ubrukt...

    Det er heller ikke så lett å sette inn støvlene med noe fett heller siden det er et slags kunststoff på vristen av skoa.

    Atello har i snitt brukt en måned på å svare på hver mail og følger ikke opp saken uten at jeg maser. Virker som om de prøver å få kundene til å glemme eller gi opp å reklamere.

    Gjorde et lite søk på forumet om atello og det var kun negative erfaringer.

    Så mitt råd er hold dere unna La Sportiva og atello.

  2. Da jeg var i forsen i finmark brukte jeg og de andre på rommet m-77 som var 2 str større om vinteren og byttet de til 1 større om sommeren. Brukte dobbelt med tykke sokke om vinteren, noe som funka bra ned til 10 kalde.

    Når det krøp ned nedover til 20 og 30 blå brukte vi kartakner i fotposene samt utskjært liggeunderlag i sålefasong som vi hadde i fotposene. Funket utrolig bra, frøs ikke i 36 blå iallefall...

    Bra du bytter m-77 med lundhags, har Lundhags syncro selv som jeg er utrolig fornøyd med!

  3. Har nylig knekket bladet på min Brusletto Hunter.....

    Kjøpte en ny Helle Safari.

    Skal lage meg en litt mindre kniv på egenhånd... kjøper knivstål fra enten helle eller brusletto.

    Henger meg på den, har selv knekt bladet på hunter kniver til brusletto, bure vært litt tykkere stål.

    Ellers er det å spørre om beste kniv til allsidig bruk det samme som å spørre om hvor tung er en stein etter min mening :arrow:

  4. Har brukt skoene en del siden jeg kjøpte de i fjor. Helt til slutten av jakta brukte jeg sprayen Lundhags anbefalte noe som funket helt greit. Merket i jakta når jeg gikk i flere dager uten at jeg fikk tørket skoene for svette at de ble våte igjennom av svette. Greit nok det, men fikk skikkelig utslett på vristen som klør noe helt utolig og blir tørt og sprekker opp. Vet ikke helt hva dette skyldes, men mistenker at det er spray-imprigneringen som trekker litt gjennom læret og kommer i kontakt med foten.

    Etter dette har jeg kun brukt sko-polish som forsvaret bruker, noe som har gjort at skoene er mer vannavstøtende nå enn de var før, i tilegg til at de ser utrolig shiny ut! Lurer litt på om læret blir tørt på noen måte hvis jeg ikke imprignerer de med noe form for fett eller voks?

  5. Har gått mamge patruljer i området i millitæret. Rimelig kupert å ikke noe særlig å sykle, selv om du er god teknisk. Anslå at man kan sykle 50% hvis du er god teknisk. Ruten følger patruljesti som tidligere nevnt. Pass på å hold deg på Norsk side av reinsgjerdet, så slipper grensevakten å forstyrre deg :)

  6. Hei!

    Er det noen som har noen fine turforslag i Bodø området? Vi skal være ute fra torsdag til søndag og har med sykkel. Skulle egentlig ut til Lofoten og sykle der, men siden det er meldt veldig mye vind tenkte vi å holde oss i Bodø området. Noen som har erfaring med turmuligheter her? Det trenger ikke bare være snakk om sykkelruter, men også muligheter til å gå på topper og andre steder.

    Noen forslag? :shock:

  7. Spør dere garva fjellfolk! :lol:

    Dama og jeg skal på tur i jotunheimen fire dager i sommer, men er ikke så veldig kjent. bare vært der noen ganger før.

    Ønsket er å gå på topper som ikke krever alt for mye, gikk på Tjørnholstinden i fjor, men den var litt i lengste laget. Rundt 6 timer daglig effektiv gange passer.

    Er også fint om det ikke kryr av folk der vi er, ala besseggen

    Alt 1: Ha en slags camp der teltet står hele perioden som ikke er mer enn et par timers marsj fra vei. Da kan vi pakke litt mer velferdsting uten å tenke for mye på vekt

    Alt 2: Pakke lett å forflytte oss hver dag slik at det blir en rundtur fra bilen.

    Noen som har mye turerfaringer fra dette området? Ikke alltid like lett å bare se på kart...

    Er også åpen for Rondane eller hardangervidda.

  8. Hei igjen.

    I mine elk sko er det 2,8mm greaset amfibiolær, som vistnok skal være veldig bra,..og det er det. Jeg bruker som sagt skoene veldig mye, og bruker dem både i fjellet og i skogen. Med såpass mye tøft bruk, vil skinnet naturligvis slites. Når jeg ser at vannet ikke preller av gir keg dem en omgang. Mine sko er helt sorte, så jeg smører på både skokrem og nikwax. Fikk tak i en nikwax aquios impregnering med sort farge, som var ganske smart. Det som jeg gjør for å sjekke om skoene trenger en runde, er rett og slett å rengjøre dem, (nikwax cleaning gel), og tester om impregneringen fester seg, eller preller av. Preller den av, er det ikke nødvendig, men hvis ikke kjører jeg på. Har som sagt hatt skoene i to år, og tar godt vare på dem. Bruker alltid å skylle dem og rengjøre dem etter litt lengere turer, og hvis de er skikkelig skitne. Anbefaler også cleaning gel. Den "trenger" inn og fjærner dritt slik at både vanntettheten og pusteevnen opprettholdes, og evt impregnering får et bedre utgangspunkt.

    Jeg leste litt om certech 4.0 , som brukes i dine sko. Det er som du sier ingen membran, men mer et skall. Regner med at det puster godt i og med at lundhags er et såpass velkjent og brukt merke. Funker sikkert helt supert, og jeg ser også at lundags anbefaler nikwax produkter, pluss at de har egne produkter for impregnering.

    Lykke til

    Takk for svar!

    Får se med tiden om jeg bort fra det lundhags anbefaler, men må si jeg er litt skeptisk til spray jeg bruker er så holdbar. Vannet preller iallefall veldig bra av med en gang, men etter en eller flere dager i skog eller fjell er jeg mer skeptisk...

  9. Hei.

    Var inne på lundhags sider og så på skoen. Vet ikke så mye om hvilken membran som brukes i forhold til vanntetthet og pusteegenskaper.

    Selv har jeg bla. et par LaSportiva Elk Amfibio GTX, med goretexmembran. har hatt skoene i 2 år, og i følge produsenten anbefales nikwax nubuck impregnering. Dette oppdaget jeg selvfølgelig er at jeg hadde gitt dem en real omgang med Nikwax waterprofing for leather. I og med at det er goretex membran på disse , burde jeg helst brukt en mer "teknisk" impregnering, som er beregnet for blant annet sko med Goretex membran. Dette for å opprettholde pusteegenskapene til gtex-membranen. Har brukt skoene MYE, dvs i gjsnitt ca 4-5 dager pr uke i snart 2 år, både sommer og vinter, høyt og lavt, vått og tørt og kaldt osv. Gått over til

    mer teknisk Nikwax, og kan vel ikke si at jeg har merket den helt store forskjellen. For min del er impregneringen av skoene for at skinnet ikke skal trekke til seg vann, og bli tunge. Gtex membranen er jo evigvarende, så lenge den ikke punkteres, eller går "tett". Den kan gå tett ved at den brukes mye over lengere tid, uten at den rengjøres. I gtexmembranen, og i de aller fleste andre membraner, er det "hull", som slipper ut fuktighet fra kroppen, men holder regn og annet nedbør ute. Over tid vil "smuss" fra kroppen kunne tette porene i membranen, og dermed svekke pusteevnen. Det vil for oss oppleves som om den lekker. Dette gjelder alle typer produkter med gtex membran. Derfor er det viktig at man vasker både sko og klær en gang i blant. Når det gjelder din sko, tror jeg du må finne ut av hvilken membran som brukes, og hva de anbefaler fra Lundhags. Velger du å impregnere for å gjøre skoen mer eller midndre "skuddsikker" vil det kunne gå utover pusteevnen til skoen. Jeg har i allefall brukt litt forskjellig impregnering på flere av mine sko/støvler, og har ikke vært plaget av at de hverken lekker eler puster dårlig. Foretrekker helller å ha en sko som bare preller vann av seg, og da heller i verset fall bli litt klam på beina.

    Det ble et langt svar, men håper det gav deg litt hjelp.

    Takk for svar ja!

    I lundhags skoene mine er det ikke noe form for membran. Kjenner man inni er det bare lær. Skal visst være så god lærkvalitet at det ikke er behov for membran om man behandler læret riktig.

    Blir nok til at jeg bruker nubuck imprignering for å se hvordan den virker(kjøpte og imprignerte i går), for så å gå over på voks hvis jeg er ikke er fornøyd med vanntettheten.

    Hvor ofte imprignerer du elk skoene dine?

  10. Gennem 2 år brugte jeg udelukkende NIKWAX vandbaseret til nubuck og ruskind. Det var godt i begyndelsen, men som støvlerne blev ældre fungerede det ikke på støvle-snuderne.

    De sidste 5 år har jeg udelukkende brugt NIKWAX Snoseal. Det fungerer.

    Det er et no-nonsens produkt.

    Gunnar

    Gjør Snoseal at læret blir mykere?

    Brukte minkoil for maaange år siden det gjorde at læret ble mykt og skoa nesten helt ubruklig...

  11. Jeg har brukt Bi-wax på mine nubuck fordi de lakk til tross for at det er Gore-tex. Men, som før nevnt her forandrer voksen utseende på skoene. Best råd er vel å først prøve ut det som anbefales, og funker ikke det kan du jo gå over til fett/voks.

    Terje

    Ja, er nok best det!

  12. forsvarets nettingundertøy er genialt jeg skjønner heller ikke at det ikke har "tatt av" mer i det sivile.. blir den våt så er det jo bare å riste den litt så er den jo tilnærmet tørr!

    Var det jeg også stusset over. Før jeg brukte det i forsvaret hadde jeg bare hørt rykter om at det lukta dritt uansett, så det var tilnærmet ubrukelig.

    Nettingen forsvaret bruker lukter mye mindre dritt enn bomull det er svettet i! Dette kan jeg skrive under på etter nesten tre uker øvelse med netting innerst mot kroppen.

    Tror lukten var større problem med stoffene som ble brukt i netting før i tiden.

  13. Stalin: Ja, det er fjellsko ( http://shop.lundhags.se/1039-17-64.html svart type).

    Imprigneringen lundhags anbefaler å bruke er http://shop.lundhags.se/1029-17-64.html Produsenten er nikwax som du snakket om, men du tenker kanskje på voksen nikwax har på liten rund boks? Om utseende blir endret har ikke det noe å si, skoen er svart så den blir ikke særlig mørkere.

    Har brukt nikwax sin imprignering på liten rund boks i mange år å er meget fornøyd med den, skoene har holdt seg tette selv etter en lang dag i vått terreng, men da ikke på nubuck-sko.

    Terjeg: Skjønner, men på disse skoene er det ikke gor-tex. Hvilken polering anbefaler du? Eneste imprignering jeg har brukt er den klassiske kiwi poleringen i millitæret.

  14. Gikk inn på denne tråden for å finne ut hvilken brenner jeg skulle kjøpe, men har bare blitt enda mere forvirret! Virker som alt som selges er dritt på en eller annen måte!

    Tenkte Nova var bra, hadde fått bra i test hos pan forlaget og mye positiv (og negativ) omtale her.

    Virker som det er å velge mellom pest og kolera.

    Trenger en brenner til:

    - ukesturer om vinteren og høsten i skog, primert til teltvarming og morrakaffe, eller bruker jeg bål

    - ukesturer på fjellet sommerstid, til matlaging

    Noen som har anbefalninger?

  15. Jeg vil jo egentlig si at hvis du synes det er et genialt plagg, så er det det for deg, og da burde det ikke bety noe som helst hva forståsegpåerne mener om saken. Vi er alle forskjellig og må finne fram til det som passer oss. Jeg bruker f.eks. gammeldagse ullvotter med bomulls vindvotter utenpå hvis det trengs når jeg er på fjellet om vinteren, har aldri funnet noe fungerer bedre, men kan jo ikke påstå at det er det beste for alle.

    Neida, bryr meg ikke om hva andre syntes hvis jeg trives med plagget, men er jo greit å høre hva andre mener om det! Lærer nesten alltid no nytt! :wink:

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.