Gå til innhold
  • Bli medlem

mariuslarsn

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mariuslarsn

  1. 2 timer siden, Prebb skrev:

    Har vært på tur et par ganger med dårlig vær slik @mariuslarsn beskriver. Min erfaring er at jeg blir våt i gore-tex uansett. Hvis det ikke er fra nedbøren så er det fra egen svette. På topptur har jeg i de senere årene alltid hatt med meg en tørr trøye til jeg skifter til ved siste rast/toppen (litt avhengig av vind/kulde/etc).
    Erfaring nummer to er at dersom det regner så er føret så elendig at det nesten ikke er vits å stå på ski. Regnmettet snø = sugeføre. Dersom det er kaldere oppe så er jo det stor sjanse for at det er nysnø der, som er vesentlig bedre å kjøre på, men da får en liksom ikke utnyttet godt en dyr skallbukse.

    Jeg har brukt goretex-bukser for det meste, og luftet godt på vei opp, men det er ganske klamt, og de færreste goretexbukser gir meg den bevegeligheten jeg ønsker. 

    Jeg trenger et par nye bukser i år, og jeg er veldig fristet av enten full softshell fra ME (fått anbefalinger om både epic og spectre), samt hybridbuksen i Lyngen-serien til Norrøna. Sistnevnte har avzipp-bar bib.

    Kjøpte softshellbuksen fra Mountain equipment G2 i fjor, veldig fornøyd. Vindtett, med veldig bra pusteegenskaper:)

  2. 54 minutter siden, Sjimpansen skrev:

    Jeg kjøpte en Arcteryx Alpha SV Bib for ikke lenge siden. Har ikke testet den i skikkelig skitvær enda, men den er i hvertfall jækla behagelig å ha på til å være goretex. Den oppleves som lett i bratt motbakke og har gode luftemuligheter. Det er ingen lommer på lår, men jeg liker de to lommene på brystet. Det er mulig å dra den utenpå alpinstøvler og har forsterkning på innsiden ved leggen som beskyter mot stålkanter. Har en annen tilsvarende Arcteryxbukse som jeg har brukt en del med nedoverski med stålkanter og det er ingen tegn til kutt i den. Kjøpte min på tilbud, men prisen er jo i stiveste laget.

    Har sett en del på denne. Gode luftemuligheter?

  3. 1 time siden, Marius Engelsen skrev:

    Hva legger du i «sjitvær»? Kaldt, vind og snø? Eller mildt vind og regn?

    Ønsker du med seler (bib) eller uten seler?

    Skal den brukes i null og plussgrader, eller kun når det er kaldt og tørt?

    Membran eller bomull?

    Er slitestyrke viktig?

     

    Jeg synes personlig at det er viktig med store gode lårlommer på en slik bukse, og at en type bomullsblanding tåler adskillig mer enn membranklær. Men bomull blir mer vått enn membran, og veier mer. Lufteglidelåser er ogs alfa omega på klær til høy aktivitet.

    Med "sjitvær" tenker jeg først og fremst på regn og vind. tenker ikke på isolasjon, Da de fleste skallbukser har dårlig isolasjonsevne. Ønsker med Bib, ja. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.