Gå til innhold
  • Bli medlem

mg-f

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om mg-f

  1. Å surfe litt på turistforeningens webbside for å finne reisemål er ikke noe dumt forslag. Jeg støtter også forslaget om å ta en "prøvetur" med en overnatting og to før man hopper på en såpass lang tur. Etter en slik prøvetur, eventuellt med overnatting i jervenposer, vil dere nok garantert finne ut at telt er å foretrekke på en mer omfattende tur.
  2. Ja, nå nærmer det seg sesongen hvor godt slitte fjellstøvler igjen skal få kjenne fjelluft og tåsvette. Har i noen år sett meg sugen på Uranostind (hovedtoppen) og Slingsbytinden. Besettelsen vil ikke slippe taket. Dessverre, eller heldigvis, kjenner jeg mine begrensninger og vil ikke påta meg turen fra sør og via S2 og S1. Å komme seg opp fra Urdadalsvatnet til bandet mellom Uranostind og Slingsbytind har jeg også forstått kan være en tanke farlig og risikabelt. Skal drømmen gå i oppfyllelse så blir min mulighet å angripe utfordringene fra nord og via Skogadalen, over Slingsbytinden og så bestige Uranostind. Så til spørsmålet : Hvor ligger nærmeste og mest hensiktsmessige parkeringsmulighet for å komme seg til Skogadalen ? Og hvor lang gåtid vil det ta til Skogadalen ? Takknemlig for svar !
  3. Legger som vedlegg et bilde "lånt" fra fjelluft.com Hvor i all verden befinner fotografen seg her ? Nærmeste mulige topper må jo ligge 2 til 3 kilometer unna ? Bilde tatt fra helikopter ??
  4. Dette var god "sørvis" ! Da føler jeg meg rimelig sikker på at de to nevnte toppene er de rette for meg denne sommeren hva vanskelighetsgrad angår - så får jeg heller øke på med vanskelighetsgrad etterhvert. Takk igjen
  5. Spørsmålet om den etiske siden er vanskelig å svare generellt på. På dette forumet har jeg inntrykk av at det frekventerer mennesker med svært ulike erfaringsnivåer. Det er derfor viktig at hver og en kjenner sin grense og handler på en trygg måte utifra sitt ståsted og sin erfaring når det velges tindemål. Tror også det er svært viktig at de mer erfarne som gir råd og turtips på forumet er meget nøye med å klarlegge nivået til den som spør før det anbefales utfordringer. Personlig er jeg svært fjellvandt, men uerfaren hva tinderangling og klatring angår. Min første 2000m topp ble Kyrkja nå i sommer etter tips på dette forumet som en grei nybegynner topp. Drittdårlig vær med regn og vind. Møtte 3 personer som trakk seg fra den siste klatrebiten før toppen. Må innrømme at jeg hadde lyst til å gjøre det samme pga. værforholdene, men opp skulle jeg - hadde jo tilbragt 12 timer i bil kun for å nå denne toppen. I tillegg gikk et av tipsene her på forumet ut på at Kyrkja kunne bestiges med hendene i lomma ??? Joda, en grei nybegynnertopp i tørt vær - men med hendene i lomma ???? Skal en snakke om etikk og moral så kan det kanskje vinkles mot at erfaringsoverføringene ikke bærer preg av hvor tøff den som gir råd er, men mer fokus på ikke å sende en amatør ut på utfordringer som kan bli fatale. Når det er sagt så var Kyrkja akkurat passe utfordrende for mitt nivå og et meget godt tips for meg. Værforholdene var svært dårlige og det kan sikkert stilles et spørsmålstegn til om jeg gjorde det etiske riktige utifra min manglende eraring. Kan love at hendene iallefall ikke befant seg i lomma.
  6. Da er planen klar for kommende sommer Mjølkedalstinden så heftig ut fra enkelte vinkler. Betyr jo litt det da - bilder av toppene skal jo tross alt inn i skrytealbumet. Virket som om adkomst til toppen også passet greit for den glade amatør. Da blir det nevnte topp og Stetinden kommende sommer. Skulle besteget Stetinden denne sommeren, men det ble med Kyrkja pga. drittvær med tåke, vind og pissregn i august 07. Ser at Olavsbu er et greit utgangspunkt for Mjølkedalstinden. Hva blir letteste adkomst til Olavsbu fra en eller annen parkering ? Leirvassbu ? Takk igjen for mange gode tips !
  7. Takker for svar og turtips. Besteg Kyrkja i regn, tåke og vind nå i sommer. Siste klatringen mot toppen var ikke vanskelig, men utfordrene nok til at jeg fant ut at tinderangling ikke skal være stort mer utfordrene enn dette. Hadde nok vært adskilling enklere en tørr og solfylt dag, men, men ... Er nå på jakt etter tinder med noenlunde samme vanskelighetsgrad og gjerne noen topper hvor en kan gå på rygg mellom disse.
  8. Hei ! Hvilke 2000 meters topper kan anbefales for en nybegynner som ønsker luftighet, men med moderat og enkel klatring uten sikring. Er ikke plaget av høydeskrekk, er fjellvandt, men klatreerfaringen er minimal. Ser vekk fra folkevandringstopper som Besseggen og Galdhøpiggen. Hvilke topper er de letteste å starte med
  9. Hos Stavanger Aftenblad får kjøpt bøker med en mengde turforslag. Stavanger turistforenings nettsider har også mange gode forslag som dekker turer hvor en kan legge inn besøk eller overnatting på hyttene i området. Skal en ta hensyn til kort kjøretid ville jeg foretrukket Frafjordheiene.
  10. Takk for svar. Regnet nesten med at Uranosryggen vil bli noe i overkant, ja. Hvor stor forskjell er det på selve hovedtoppen (Uranostinden), besteget fra nord, sammenliknet med Kyrkja ?
  11. For første gang kom jeg meg til Jotunheimen etter mange år med turer på avrunda rogalandsfjell. Planen og drømmen var Uranostinden, men etter noe undersøkelser i forkant kunne det virke som om Kyrkja og Stetind var noe lettere alternativ for en nybegynner med skjelvne knær. Dessverre var været drittdårlig så Stetind ble kansellert. Kyrkja ble imidlertid besteget i tåke, regn og vind. Må innrømme at siste klatring til topps var litt sceary, men gikk likevel rimelig greit. Så var det Uranostinden som jeg ikke får helt ut av tankene som et alternativ til neste år. Hvordan kan en tur over sydtoppene til hovedtoppen av Uranostinden sammenliknes med Kyrkja mht. vanskelighetsgrad og "luftighet"?
  12. Hei igjen. Takker for kjappe og utfyllende svar - og ikke minst alle linkene! Fantastisk flott bilde Nils hadde som vedlegg. Joda, hele eggen frister mer og mer. Da ender det nok opp med at jeg "toppe heile driden" som Kristian Valen ville sagt det. Kjenner jeg meg selv rett så vil nok bilturen hjem til Rogaland bli noe lettere med vissheten om å ha mestret hele eggen. Et par spørsmål tilslutt. Ser at det er parkeringsmuligheter ved Koldedalsvatnet. Er veien inn dit åpen og grei å komme seg frem på ? Hvilken tid på sommeren er gunstigst å ta denne turen ? mvh Arild
  13. Hei ! Etter mange år med trasking og toppturer i Rogalandsheiene har jeg nå planer om å utvide repetoaret med litt mer luft under vingene. Har lagt min elsk på Uranostinden i Jotunheimen som jeg har planer om å besøke på sensommeren. Har noe hobbyerfaring med klatring og rappellering og har derfor rimelig kontroll på høyderedselen. Planen var å gå opp fra sørsiden og følge ryggen (S1 og S2) over til hovedtoppen. Etter å ha lest endel om denne ruten så har jeg etterhvert kommet frem til at denne ruten muligens ligger i overkant som en "jomfrutur" hva tindebestigning angår for mitt vedkommende. Alternativet er å nå hovedtoppen fra nordsiden som skal være overkommelig for de fleste. Vurderte å melde meg på en organisert tur hvor turen til nordenden går over Uranosbreen. Et godt alternativ, men som "einstøingen" jeg er så liker jeg å styre klokke og tempo selv og til tider nyte opplevelsene alene. Så til spørsmålet. Ser at det går en rute (sti) til nordenden av Uranostinden via vestsiden av Urdalsvatnet - ved nordenden av Urdalsvatnet skrår en over mot nordøst mot skaret som ligger mellom nordenden av Uranostinden og Slingsbytinden. Noen som kan gi meg noen tips om dette alternativet for å komme seg til nordenden av Uranostinden ? Får en bruk for stegjern /øks ? Noen andre tips for denne turen ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.