Gå til innhold
  • Bli medlem

askogvoll

Aktiv medlem
  • Innlegg

    694
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av askogvoll

  1. I've been hiking 2K peaks all the 12 months of the year, and july and august are the most crowded months, by good margin. I've been both to Trollheimen and Jotunheimen. There are people at both places, so that is not the biggest diffrence. The climate in Jotunheimen is more alpine, with colder weather, more rocks and snow/ice (higher terrain = colder weather).

    You can se valleys, peaks, snow and glaciers watever route you choose, nothing more or less..... , The peaks you have choosen are quite easy to reach, you just need to be in a normal physical condition..

    Good luck, and have a nice trip :)

  2. Hei, vil tro at mai er en flott tid på randoski på Øksfjordjøkelen. Var oppå der i høst og gjorde en del research i den sammenhengen.. Vi gikk i tau i høst, men det var fordi vi gikk til fots og fordi det er noen store sprekker på toppen, i mai er nok ikke dette noe problem, men kan hende det er noe skare opp enkelte bakker opp mot platået, så stegjern er alltid kjekt å ha i sekken om det er is og skare..

    Det er hytter både rett nedenfor Øksfjordjøkelen som dere kan leie, ellers så er det mulighet for overnatting i Loppa sentrum...

    Er en GPS logg i turrapporten som jeg skrev i høst under, samt noen ord og bilder fra turen...

    God tur til Øksfjordjøkelen :)

    http://peakbook.org/tour/20986/%C3%98ksfjordj%C3%B8kelen.html

    Alexander ;)

  3. Jaja, bra at alle ikke er like, men regner med at dem som er store motstandere av DNT, unnlater å bruker hyttene andre tilbud som DNT holder. Men for all del, det er mye ubebodd mark i norge, så dem som er folkesky og trenger ensomhet i sin dyrking av friluftsliv har nok mulighet til det også..

    Den som er motstandere av å kunne bruke bilen til turisthytten etc, kan man ikke prøve å gå på egne ben eller sykle hjemmefra til fjellet..? Skulle likt å sett den som gikk/syklet fra oslo til Jotunheimen flere ganger i året for å gå på tur....

    For min del kommer jeg nok til å ta skytteltransporten inn til Snøheim. Har gått til fots innover til Snøhetta 3 ganger utenom åpningssesongen på bilveien, og unner egentlig ikke folk den spaserturen.. :) (har syklet noen ganger, og gått på ski to ganger)

  4. Godt med varme og sol, kjenner det gjør noe med både kropp og sinn. Trives godt innover et kaldt og goldt fjelllandskap, men har ikke imot grønne enger og hvitveis heller :)

    Snøen finner man lenger nord og til fjells, og ønsker man det (noe jeg til tider gjør) er det bare å ta seg en tur med toget eller bilen :D

    Med dette været som er i Vestfold nå er det ikke lenge til grillen taes frem :wink:

  5. Utrolig flott lesning Øyvind, og mye av følelsene du beskriver er det nok mange av som kjenner til (ikke innrømme for andre i turlaget at det er tungt og gå osv). Å bestige Beerenberg er en drøm for min del, så jeg får se om det blir realisert en gang. Får tusle rundt i Jotunheimen, Dovrefjell, Rondane, Trollheimen, Sunnmørsalper m.fl i påvente av å få dra en gang til Jahn Mayen :)

    PS: Turrapporten var ikke for lang øyvind :)

  6. Var i romsdalen hos foreldrene mine da Dagmar feide innover og lyden og ristingen i huset minnet mye om det som skjedde 1/1-92. Er noe spesielt å se det gnistre grønt i tranformatorer og store trær som nesten ligger bakkelangs (noen endte opp med det for all tid). Brølet av vinden i fjellsiden ovenfor huset var en del kvassere enn det man opplever i en vanlig storm og det er absolutt noe man ikke skal spøke med, selv om det finnes noen som tror det kan være en eksostisk og spennende opplevelse :?

    Ganske guffent egentlig og man blir litt redd når man ikke vet om huset holder seg eller ikke. Man føler seg ganske liten når det rister i gulv, i vitrineskap og vinduer som buer seg under de sterkeste kastene, og ei pipe som nesten forsvant (vogget frem og tilbake, men heldigvis ble værende).

  7. Jeg prøvde å gå på ski innover fra Hjerkinn for fem dager siden (18. desember), og det var skiføre helt til jeg kom ned første bakken. Var bare grus, stein og avblåste tuer videre innover slik at jeg ga blaffen og dro til Oppdal istedenfor (har gått til fots innover Hjerkinn tidligere). Skiføret så ikke noe spesielt bedre ut på Kongsvoll eller Grønnbakken heller. Men det er mye som kan ha skjedd på fem dager :)

    God tur :)

  8. Havner nok i småproff kategorien. Har en salig blading av soving i bil etter blant annet ei uke på farten til nordkapp og tilbake og besøk av diverse fylkestopper. Noen netter har bare vart et par timer på puta i bilen, men kan vell regnes som utendørs det og :roll: Tipper jeg har mellom 5-8 teltovernattinger, resten har vært bil og under åpen himmel (totalt mellom 20-25 overnattinger utenom det normale)..

  9. Kommer litt ann på hva man bruker lykter til. Vil anta at fjellforums brukere har andre gjøremål ila året enn bare å være på tur :wink:

    Lommelykter kan jo være mye mer hendig til enkelte gjøremål kontra hodelykter. F.eks lyse inn i inspeksjonsluker på båter/fly/hus, eller andre plasser hvor du ikke vil stikke inn hodet først for å skaffe deg lys.

  10. På sommeren er jo gass det beste alternativet vil jeg påstå, men på vinterturer med 15-20 blå så må jo bensin være det greieste. Har man med parafin må man uansett ta med rødsprit til forvarming. Lettere logistikk med bare et type drivstoff :wink:

    Parafin har jo den ulempen at det kan gi relativt kraftige magesmerter o.l om man ikke klarer å holde fingrene rene for dette (parafinmage).

    Bensin fordrer jo at man har trent på utstyret i rolige omgivelser og unngår søl slik at uønskede flammer ikke oppstår.

    Tror Molde og omegn turistforening har basert seg på sommerturer med det fyrustyret der, eller at de vil sikre seg mot turdeltakerne med liten eller manglende erfaring med bensinprimuser. Bensin kan jo være eksplosjonsfarlig i feil hender :roll:

  11. Er vell og bra med stillhet i fjellet (har 2-3 slike døgn), men ingenting er som å nyte god musikk, til en god øl i utrolig flott natur..

    Uansett, er bedre å oppleve musikk og god steming på Eidsbugarden på eget ønske, kontra å bli overrasket over et høglytt alkoholpåvirket turfølge på våre andre turisthytter når du minst skulle ønske det. Du blir i alle fall advart mot å dra til Eidsbugarden om du vil unngå andre mennesker, samme muligheten har man ikke om det ramler inn et uønsket selskap på Olavsbu el.l.

    Fjellet må være åpent for annet enn bare dem som dyrker det tradisjonelle friluftsliv, selv om enkelte tror man eier fjellet og tror man har alle rettigheter i verden når man går alene med oppakning i ur og langs sti. Deriblant at det ikke skal være andre mennesker tilstede og at det skal være helt stille.. :D

    Kan love deg at du ikke møter mange andre mennesker i fjellet mellom slutten av september til begynnelsen på mars i Jotunheimen. Er behovet for å være alene kan disse månedene være fine til å stikke på tur... :wink:

  12. Hu dama i disken har sjelden gitt et smil lørdag og søndags ettermiddager etter turer i Jotunheimen :shock: Ser ut som en spennende og flott tur til Store Smørstabbtinden, selv synes jeg at det er trivelig på tur i litt rufsete vær, og har fått et lite rykte med bakgrunn i det.. Alltid koselig å overnatte ved stengte fjellbommer..

    Rart hvor godt man får til å sove i telt også når det ikke er så mye annet å foreta seg, har logget noen laange netter i telt som jeg aldri ville fått til hjemme.

    Spennende lesning, regner med det kommer flere spennende rapporter i fremtiden :D

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.