Gå til innhold
  • Bli medlem

terjeg

Aktiv medlem
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av terjeg

  1. Ja, du har kanskje rett i at det er litt kaldt der enda. Blærekatarr på første overnattinga er vel ikke noen hit... :roll:

    Ser nå at det ligger ganske høyt. Har jo Nordmarka, da, men hadde egentlig tenkt å komme meg over tregrensa. Noen andre gode forslag til steder som ikke ligger så altfor langt unna Oslo?

  2. Planlegger tur med barn og kone (blir første gang kona ligger i telt :? ) helgen 5/6. juni. Tenker at Kalhovd bør være et bra utgangspunkt, og det ser ut som om man kan kjøre bil helt til turisthytta, og så kan vi rusle litt innover derfra.

    Er det noen som vet om det er snø der oppe enda? Regner ikke med det, men...

    Og: Er det verdt å ta med fiskestanga? Anyone?

    Terje

  3. Hehe. Stemmer nok det. Er det ikke maks prosenten det er lov å kjøpe i norge da? Eller er det 60%? Er ikke verdens største tillehenger av konsumer-alkohol, så jeg vet ikke.

    Men, de har sikkert fått noen bensinstasjoner i Bodø (som selger både rødsprit og bensin/ diesel) hvor du kan få fatt på godsakene dine:)

    Har siktet meg inn på en bensinstasjon som ligger rett ved flyplassen, så det skal nok gå bra... :wink:

    Terje

  4. Ok, allerede i overskriften er det noe som skurrer... Gassbokser og fly hører sikkert ikke sammen pga. trykket.

    Men, er det noen som vet om det er lov med bensin i en slik brenselflaske av aluminium? Skal ta fly til Bodø og må ha med primus og brennstoff.

    Terje

  5. Hvis man er interessert i fiske slik jeg forstår at du/dere er så må man ikke glemme Beiarelva som er en meget bra lakseelv og en av norges beste sjøørretelver. Fra Beiaren er det kun et steinkast til Tollådalen hvor man kan gå inn i nasjonalparken og inn til feks DNT-hytta Bjøllåvasstua som ligger ved Bjøllåvannet som er et fiskevann.

    Man kan også finne på en del morsomme aktiviteter i umidellbar nærhet til Bodø sentrum. Man kan feks dra ut til nordsiden av halvøya og inn til Mjelle klatrefelt som uten tvil må være et av Norges fineste mtp utsikt og spekularitet! Her har man kritthvite strender og stupratte fjell i umiddelbar nærhet.

    Havkajakk kan også være en fin aktivitet og det å padle rundt på nordsiden av byen og mot Kjærringøy må være en fantastisk opplevelse hvis været er bra. Se for deg det klare, grønne havet, de kritthvite små sandstrendene som åler seg inntil bergene og grønne fjellsider som stuper ned i havet (og forhåpentligvis speiler seg stolt i det hvis været er bra :D )

    Som nevnt tidligere i linken her så er jo Saltstraumen et bra alternativ for fiske. Undersøk når strømmen er "passe" for da får man som regel MASSE fisk og det er jo morsomt :D

    Fra toppen av Keiservarden som for øvrig er en veldig fin topp som ligger bare 5 km fra Bodø sentrum har man en fantastisk utsikt. Et meget aktivt paraglidermiljø har "startrampe" her og om man ikke har tenkt å prøve et tandemsvev så er det alltid morsomt å se på når de løper over kanten av stupet.

    Du kan jo sjekke ut siden til Nordland turselskap som kanskje kan gi deg noen gode og morsomme ideer.

    God tur!

    http://www.nordlandturselskap.no/

    Takk for mange gode tips! Har faktisk tenkt litt å ta turen innom Mjelle også, men så vidt jeg kan forstå så er det ikke så lett å komme seg dit med offentlig kommunikasjon. Eller? Det hadde vært konge med en overnatting ved havet også...

    :D

    Terje

  6. Det er ingen som har nevnt Børrvasstindene og Børrvatnet. Der har du muligheter til utrolige toppturer, bra fiske og storslått natur:) Det anbefales på det sterkeste. Dette området ligger like ved saltstraumen. Altså noen mil utenfor bodø sentrum.. Det går bla. buss, så det skal være en overkommelig sak å komme seg inn til Børrvatnet og gå opp i fjellet derfra. Derfra går det også merkede løyper bla. til saltfjellet. Dette området synes jeg du skal vurdere!:D

    Ja, Børrvasstindene ser også kjempefint ut. Bare det ikke blir for krevende for 2 gutter på 12 og 8. Ikke for det, er de i det rette humøret er de minst like gode til å gå som pappa... :D

  7. D går buss fra Ørnes til Glomfjord. Fra Glomfjord og helt opp til Glomfjellet må skyss besørges på annen måte, enten ved Taxi eller ved syss. Det er den enkleste måten å komme opp på.

    Hvis du ber om d så stopper bussen helt sikkert på Fykan (ligger rett forbi Glomfjord) mellom Fykan tunellen og Svartis tunnellen. Der starter veien opp til Glomfjellet og en kan gå derfra. Hvis du velger den løsningen så er det bare å spasere et par kilometer inn dalen langs Fykanvatnet og så ta Rallartrappene (trapp med 1126 trinn) opp til Fjellet og til Nedre navervann.

    Jeg bor i området så trenger du mere info så er d bare å ta kontakt :D

    Takk for det! Det blir enten Glomfjellet eller Valnesvatnet / Falkflågdalen.

  8. Hva med å ta bussen til Valnesvatnet. Der er det jo gode fiskemuligheter, eventuelt gå vidre innover falkflågdalen med mange fine fjellvann.

    Det høres også ut som et godt alternativ! Vurderer også å ta hurtigbåten fra Bodø til Ørsnes og så komme seg til området Glomsfjellet på en eller annen måte. Da får man en fin tur på sjøen "med på kjøpet" også-

    Noen som vet om det går buss fra Ørsnes til Glomsfjellet?

  9. Har du noen grenser for hvor langt du kan dra ut fra Bodø?

    Vel, vi har kun 3-4 dager på oss, så helst ikke mer enn maks 2 timer med buss fra Bodø.

    Lander på fredag morgen og drar tilbake mandag kveld.

  10. Tusen takk for utførlig og langt svar!

    Ja, på bot.no er det flust med muligheter, som jeg skal sjekke nærmere.

    Har ikke tilgang til bil, så det blir å måtte klare seg med offentlig transport fra flyplassen.

    Terje

  11. Hei alle!

    Tenkte jeg skulle ta med med 2 gutter på 8 og 12 og ta flyet til Bodø.

    Noen som har gode forslag til turer i området?

    Og: Er juni eller juli best? Tenker spesielt på mygg...

    Vi skal ha med telt.

    Takk for tips! 8)

    Terje

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.