Gå til innhold
  • Bli medlem

mrandersen

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrandersen

  1. 2 timer siden, a_aa skrev:

    @mrandersen:  Den så jo veldig kompakt og greit ut det der :)

    For meg blir den medfølgende kjelen (ca 3 dl) upraktisk liten - bla er den for liten for en standard tørrmatpose (krever ca 4 dl kokende vann) - så jeg ønsket en kjele som var større. Valget falt på Optimus Terra Weekend HE, som er stor nok til at den også kan brukes som transportbeholder for Svea-en (et annet godt alternativ er FMC XK6, har jeg skjønt).

    Men da blir også størrelsen på posen rundt Svea presset fra to sider - er den for liten, går ikke Svea oppi, mens om den er for stor, passer den ikke oppi kjelen når den ligger rundt Svea. Jeg tror sistnevnte vil være tilfellet for den objektivvesken du har der. ;) 

    Her er et lite utsnitt fra et bilde jeg la i en turrapport nylig, som viser "oppsettet" mitt:

    Utsnitt (P6110613).JPG

    Sveaen går i den oransje drybagen, som så plasseres i kjelen med pannelokket over, og medfølgende nettingpose rundt det igjen. Funderer altså på en grei erstaning for drybagen for tiden, selv om det knapt kan kalles et prekært behov :D 

    Et snop oppsett det der, kompakt og lettvint. Er som du sier svea koppen er i grunn lite brukanes til noe (?), jeg har aldri brukt den.

    Har du gode erfaringer med varmevekslern sammen med 123'en?

    Tanken med linsebaggen var å ha svea'en lengst mulig vekk fra alt annet siden vi har med bensin å gjøre, dårlig erfaring med lekke optimuser da jeg var i forsvaret selv om parafin trossalt er verre å søle i sekken enn bensin, det setter seg i alt...    

    • Liker 1
  2. 1 time siden, a_aa skrev:

    Tenkte jeg skulle prøve det samme, med en rimelig objektivveske fra eBay ved navn Matin size Large til under en tjuekroning. Høyden burde være fin. Har sett litt forskjellig angivelse av diameter fra 9-10 cm og håpte at neoprenen var elastisk nok til at Svea 123R ville gå oppi. 

    Ny billigkjøpt lærdom deles herved: Matin size Large har for alle praktiske formål for liten diameter for å funke som oppbevaringspose for Svea 123R. Med list og lempe og brutal kraft kan man nok presse den nedi, men det er jo fullstendig poengsløst, siden det blir samme slitet med å få den ut igjen (med mindre man tar i bruk saks)... :ermm:

    Får se om jeg kommer over en pose for speilteleobjektiver, de er temmelig tykke uten å være spesielt lange.

    Her er mitt lille oppsett.

    Hvis du finner en bag som passer til et vidvinkel objetiv så burde du komme imål, min fulgte med et Sigma AF 10-20mm f/4-5.6 objektiv

    De er gjerne litt korte og breie

    Her er en kamera tilbehørsselger på ebay:

    http://www.ebayshopkorea.com/main/optionSearch?categoryId=107894&sortOrder=StartTimeNewest&pageNumber=7&aspectFilter=

     

    THfKZ1-40.jpg?Expires=1773348854&AWSAcce

     

    • Liker 2
  3. Hei. Jeg bruker en linsebag som fulgte med en Sigma linse jeg kjøpe engang. Svea'en passer perfekt oppi med et tennstål eller stormlighter. Den har også en hempe som jeg har festet en carabiner i, så klipser jeg bare hele oppsettet utenpå den oppakningen jeg ønsker å bruke.

    Skulle det lekke så er alt i sekken relativt safe.

     

    • Liker 1
  4. Den ‎31‎.‎08‎.‎2014 at 21.58, Sig Man skrev:

    Brukt slik til svea 123R, men synes d lekker litt fra låsen på den... Fordamper jo fort, men er unødvendig søl

    Et tips er å skru den røde stenge mutteren av å tre en o-ring på bolten/stanga som går ned til åpningen. Når du da trykker ned for å fylle vil O-ringen stenge for evt, bensin som renner opp langs stanga.

     

     

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.