Gå til innhold
 • Bli medlem

bergew

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bergew

 1. Ingen vading frem til stiskillet ved Hallingspranget iallefall. På kartet ser det ikke ut som det er vadinger ned mot Liseth. Går dere den andre ruta i retning Rembesdalvannet og Skytjesdalen, er det et par tre vadinger der.

  Et moment kan være bruen ved kjeldebu som står i hodehøyde, og med stiger hvor man kansje må løfte hund opp og ned. Litt urolig bru med magasug:-) Brua over Leiro er fin, men elva bruser ganske bra.

 2. Var i området forrige uke og gikk bl.a. Finse-Krækja- Halne. Nå var det enda endel snø i området, men det smelta så hardt at det sikkert er mer eller mindre bart nå. Hadde første overnatting ved nordenden på Drageidfjorden, ca en time fra Krækja, og der var det god dekning på mobil og jeg fikk inn P1 på radioen.

  Bruker et standard Ringstind 2 og savner ikke noe der, fyrer primus i ytterteltet og greier. Det har også nok høyde til at jeg kan sitte og spise, men jeg tror at superlighten er litt lavere enn det jeg har. Har litt problemer med å trimme teltet slik at ytter og innerduk holder seg adskilt i sterk vind og regn, men imidlertid ikke opplevd så harde værforhold at vanninntrengning har vært et problem.

  Mener det er hodeenden, altså den bratte enden, som skal stå mot vindretningen i og med at det er der bardunfestene sitter. Det skal finnes en video fra en bruker her på forumet der et RT2 står i det som der ut som stiv kuling, og teltet holder fasongen :-)

  Angående mobildekning, lå jeg siste natta ved stiskillet, Liseth/Kjeldebu, altså like nord om Sysendammen, og der var det faktisk 4G dekning.

  Jan RH: Det høres ut som ensuper løype :-)

   

 3. 21 timer siden, Thomas Hjortland Wallem skrev:

  Tror vi har funnet en "grei" rute å gå. 

  Tenker vi kjører til ustaoset, tar tog derfra til Finse. 
  Fra Finse går vi til Krækkja, til Tuva og tilbake til Ustaoset. Noen som har gått denne ruten før ? 

  Gikk denne for noen år tilbake, men da motsatt retning og via Kjeldebu. Fint å telte mellom RV7 og Tuvahytta.

  Var akkurat på telefon med Finsehytta og de fortalte at bruene er lagt ut, og at det er noe snø igjen mellom Finse og Krækja, men at det ikke er noe problem å gå der nå.

  Jeg drar oppover i morgen kveld for å gå rundt jøkulen via Krækja, så melder tilbake om forholdene over helga.:-)

 4. Trekanten i Rondane er en fin introduksjon til høgfjellet med mektige omgivelser samtidig som terrenget er lettgått. Vet ikke så mye om boxere, men med en uke til rådighet på turen holder det med dagsetapper på rundt 4 timer. Om hunden går med på lengre dagsetapper kan man starte med å gå Illemannsdalen mot Bjørnholia, og så se an når man kommer til Dørålseter om det kansje går an å gå til Høvringer og så tilbake til Spranget. Da får man sett og opplevd mer, men om dere "bare" holder dere til trekanten så er dere i allefall midt i smørøyet for å si det sånn :-)

  Har ikke vært der så tidlig på året, men om båten har begynnt å gå er det nok bart langs stiene.

   

 5. Bytta ut M77 med Besseggen ifjor og er superfornøyd. Tok de med på tur rett fra butikken uten antydning til gnagsår.

  Har ikke opplevd å bli våt på beina selv i myrlendt terreng. De er ikke gode å gå i langs veg, særlig asfaltert. Men hvor ofte gjør man det.

   

  Er nok samme støvelen bortsett fra fargen. Ifjor kjørte de kampanjer på Besseggen flere ganger i løpet av året.

  Kan fint anbefale disse.

 6. Hei, beklager  at jeg kupper tråden din litt, men vet noen sånn cirka hva prisen på taxi fra Otta til Spranget blir på? Bussrutene hadde ikke akkurat den aller mest gunstige korrespondansen med togene..  :|

  Men den korresponderer med Nordfjordekspressen som går 09.30 fra Oslo :-)

   

  Etter det jeg er blitt fortalt går det også rimelig greit å få haik opp til Mysuseter da det er en del trafikk til hyttefeltet der.

 7. Ikke noe dårlig valg. Her får du opplevd alt fra isbreer til steppelandskap.

   

  Mitt ruteforslag er Finse til Kjeldebu - Dyranut - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter.  Tar en uke med hviledag.

   

  Telt eller hytte, vel hytter er jo veldig praktiske å overnatta på siden man får lettere sekk og har muligheten til å tørke klær om det blir dårlig vær.

  Koster endel såklart, men det gjør jo også et nytt telt :-)

  Hyttene ligger vanligvis rundt 6 - 8 timers gange fra hverandre. Vær likevel obs på at etappen mellom Finse og Kjeldebu er drøy. DNT beregner denne til 9 timer, men det tror jeg må være med god medvind.

  Den kan fort ta 12 timer ved dårlig vær, så det er best å starte tidlig på dag 1, enten med overnatting på Finsehytta eller reise opp med nattoget. Kjeldebu er ikke betjent, men vil nok være befolket i sesongen.

  Etter Dyranut flater det ut iallefall til Litlos, videre sørover er jeg ikke kjent.

   

  Når det gjelder mat så vil det enkleste(og dyreste :fear: ) være å spise på hyttene. Ta likevell med noe å spise under dagsmarsjene, nøtteblanding, sjokkis, knekkebrød med pålegg. Kansje og en liten termos med varmvann og noen poser Real turmat. Disse løfter virkelig humøret om man går seg tom underveis.

   

  Når det gjelder tid kan nok mange andre her svare bedre enn meg, men med tanke på all snøen som ennå ligger så spøker det kansje for Juli måned i år.

   

  Vel jeg heller litt mot hytte til hytte siden det er din første fjelltur. Det er ikke noe problem å telte på turen, men da får man vekten av telt, liggeunderlag primus og drivstoff samt mat for en uke i tillegg.

   

  Og om du ikke har gått så mye med ryggsekk før anbefaler jeg å ta noen dagsturer hjemmefra i forkant. Bruk den sekken og det fottøyet du skal ha med til hardangervidda, legg i 8 - 10 Kg, og ta turer på rundt en 5 timer ungefær.

   

  EDIT:

  (Logg inn for å se skjult innhold)

 8. @bergew tror du det kan bli såpass høy vannstand at det ikke er mulig å krysse i det hele tatt? 

  Det så iallefall ut som om det hadde gått hardt for seg der tidligere, jeg hadde ikke likt å gå 1-2 dager dit for så å måtte snu...

  Men som sagt, ta kontakt med de som driver Haverdalseter. De kjenner området mye bedre.

   

  Jeg ville anbefalt en tur rundt Ilemansdalen og Langlupdalen, men der er det en sommerbru som jeg tviler på er lagt ut. Mulig det går an å gå Rondevassbu, Dørålseter, Høvringen, Smuksjøseter til Spranget via Peer Gynt hytta. Turisthyttene i området vet dette bedre enn meg. Dere blir iallefall ikke skuffet i Rondane :-)

 9. Et usikkerhetsmoment er vannføringen i Haverdalsåen.

  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3500-/


   
  Vegetasjonen langs elva bærer preg av å bli satt under vann innimellom og nå er det jo full snøsmelting i høyereliggende områder vil jeg tro.

  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3502-/


  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3501-/


   

  Det er riktignok en solid helårsbro over elva, men for å komme til den må man følge elvebredden omlag 150 meter på hver side.

  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3499-/


   
  Nå skal ikke jeg påstå at området oversvømmes hvert år, dette kan være fra flommen i 2013, men ville forhørt meg med de som driver Haverdalseter lenger oppe i dalen.
  De åpner riktignok ikke før st. hans, men de er vel gjerne i området før det og kan gi råd angående vannføring.
   
  Sletta som ligger ved elva var et ypperlig leirsted i August og man kan starte med friske bein når man krysser Dørålsglupen. I Dørålsglupen er det garantert snø enda, men det trenger ikke være en ulempe, iallefall ikke om den bærer.
   
  Andre ting: Hyttene i områder åpner ikke før 11. Juni p.g.a reinsdyrkalving. Så du blir muligens årets første kunde på Rondevassbu i år:frantics:
  Båten over Rondevatnet begynner ikke å gå før den noenogtyvende, men det er sti over Rondehalsen. Stor utsikt.

  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3016-/


  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3015-/


   
  Det går heller ikke buss fra Spranget ennå, men går du ned forbi hyttefeltet er det muligheter for haik ned til Otta.
   

  Håper ikke dette høres for negativt ut, for det er en super tur og jeg gikk den to ganger ifjor. Veldig praktisk med tanke på at men reiser frem og tilbake med tog.(NSB minipris:thumbsup: )
  Laget et slideshow med bilder fra turen i August. Er tatt med telefonen, men man får et inntrykk av naturen i området. Se den i HD.
   

  https://www.youtube.com/watch?v=Y2u0HBkLsCE

 10. Er litt i tvil om innvendig høyde på Ringstind 2 light og standard.

  Helsport oppgir i beskrivende tekst at det er 110 cm innvendig høyde

  Men tegningen med alle mål viser 100 cm.

   

  Regner med at det er tegningen som er riktig, men er det noen som kan bekrefte?

   

   

  Tror de mener 110 på yttertelt og 100 i innerteltet. Går fint an å sitte oppreist i det iallefall(samt fyre primus i forteltet hvis man er litt forsiktig)  :-)

  Ringstind (Light) 2 er et ypperlig telt for 1 person på tur.

   

  grriss_ringstind_light_2.jpg

 11. Teltet erstatter et gammelt Børgefjell 3 camp som jeg har brukt på alt fra roskilde festivalen i 1993 til diverse ekspedisjoner på Hardangervidda, og på fjellet i Finnmark, Troms og Nordland. Kunne fint fortsatt med dette teltet, men fristelsen ble for stor da det kom på tilbud.

  Har et makan et som jeg ennå bruker. Skaffet et Fjellheimen 3 ifjor, og oppdaget at primusen ikke klarte å holde sistnevnte like varmt som Børgefjell 3. Du er herved advart :fear:

 12. Fjellheimen 3 har rommelig fortelt, god høyde og inngang på begge sider så to stykker får fint plass i dette.

   

  Jeg gikk med Altra 75 ifjor og har tenkt å fortsette med det fremover. I tillegg til at den er en drøm å gå med (inntil 18-20 kg), så har den smarte løsninger som sidelommene i beltehøyde og tilgjengelige mens man er i marsj. 1 liters Nalgene flaske går nedi uten problemer f.eks. "Kengurulomme" bakpå hvor jeg fint kan oppbevare et sammenbrettbart sitteunderlag, et sett regntøy og et par lette leirsko. Den virkelige rosinen i pølsa er lastoverføringssystemet mellom hoftebeltet og selve sekken. Dette lar sekken rotere i forhold til beltet tilnærmet friksjonsløst(og lydløst etter smøring). Jeg føler at dette gir merkbart bedre kontroll under opp og nedstigninger i ur, spesiell når det regner. Ville ikke gått for noe mindre enn 72 literen.

 13. Jeg hadde med Mealtech(måltidserstatter), for å spare vekt på en tur for noen år siden. Næringsmessig bra sammensatt og veldig praktisk, men gav dårlig metthetsfølelse. Lukten fra de åpnede posene gjør og at allt i ryggsekken lukter som :nuke: smågodt uansett hvor godt man pakker de inn.

 14. Jeg tenker nå å kjøpe dette teltet...er det endringer/forbedringer jeg burde få Helsport til å utføre med en gang før teltet blir levert? Ekstra barduner, pluggfester, stormmatter??

  Jeg synes dette teltet fungerer veldig bra som det er til bruk i sommerhalvåret. Vurder å gå for standardversjonen

  Ringstind 2. Dette er riktignok 300 gram tyngre, men rundt tusenlappen billigere.

 15. Synes Downmat UL 7 ser ut som en veldig god kandidat. Har selv en Downmat 7M og den virker nå solid nok, så selv om UL varianten muligens tåler litt mindre, så vil jo skumunderlaget ta av for endel. De to har samme R-verdi så den burde være varm nok.

  Tror det må være ventilene som lekker på det gamle underlaget i og med at det noen ganger lekker og andre ganger ikke.

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.