Gå til innhold
  • Bli medlem

Optimus111

Aktiv medlem
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Optimus111

  1. Det finnes en nøkkel med ledd på som kan gjøre det enklere, ellers så må man snu og vende på nøkkelen og ta 1/8 dels omdreining av gangen, det går akkurat såvidt. Dette er vel den eneste mekaniske ulempen med bråkebrenneren sammenlignet med de andre 111 brennerne.

     

    Fant en slik nøkkel på ebay: http://tinyurl.com/np9b673

    På finn.no er det en Finn som stadig har slikt.

     

     

     

     

    dsk

    Tusen takk!

    Da er denne bestilt! Håper bare jeg greier å få skrudd løs nå. Jeg behøver ikke skru ut dysa ennå, men det er kjekt å ha alt klart for den dagen den må ut. Liker å ha ting på plass før en skal på lengere tur :-) 

  2. Må jo bevise for omverdenen at man har vært ute :puppeh:

     

    Man skal være flink til å filme for å fange naturen uten mennesker innvolvert. Litt lettere å skape dynamikk i filmingen om man har noen mennesker og noe som skjer også i filmen. Til å fange naturen synes jeg ofte bilder er bedre egnet. Med mindre man klarer å få dyr på filmen da.

    Det er jo så mye å filme i naturen, hvis man bruker øynene  :geek:  

    Fjell, berg, blomster, vann, dyr, fisk, insekter, bebyggelse, stier, skyer, himmel og farger...Det er dette DU ser, og vil vise andre. Eller?

    Redigeres og settes på fin musikk... Herlig! 

    Copyrighter man dette inni kameraet så er det bevis nok for at man har vært ute å filmet dette sjøl :-D

     

    Alle skal liksom prøve å være Lars Monsen for tiden, med kameraet på skulderen..Jooohoo! Se hvor sporty og friluftsmenneske jeg er..mens man egentlig sitter 70% av fritiden forran tv´n med potetgullposen og colaflaska!  Ser den. (Det var heller ikke mye NATUR i filmene hans heller..!) Selvforherligelse til tusen...

    Sier IKKE at dette gjelder deg, men måtte bare få det ut, for slik har det blitt.. Blir kvalm.. 

     

    Nei, film naturen og evt. sett på din egen lydkommentar etterpå. Mye bedre minne blir det også. :-) Dette er min mening. Men smaken er som baken, todelt ;-)

  3. Har endel kompiser som filmer med speilrefleks og det gir jo selvsagt helt andre muligheter enn et gopro kamera. Med god optikk så gir jo speilrefleks samme kvalitet som videoutstyr til opp i hundretusenkronersklassen. Men ulempen er jo at det ikke er like kjapt å ta i bruk som gopro og du kan ikke filme deg selv mens du går (med mindre du går fram og tilbake og settere speilrefleksen på stativ). Utnytter du styrken i begge vil de jo utfylle hverandre svært bra da. 

    Jeg skjønner ikke vitsen i å filme seg selv mens man går... Noe nymotens pr. kåte greier... Nei, la naturen være 100% i fokus! ;-)

    • Liker 1
  4. Mulig det Kim, men jeg har en original produsert i Sverige (det er den på mitt profilbilde). Den har kun stått urørt lagret siden den ble produsert :-)
    Man venner seg til å være forsiktig med søl. Jeg har jo brukt den i militæret en del, og har sett folk med diaré :-D

    Jeg liker lukten av parafin. Minner meg så mye om bestefar da han i sin tid stekte pannekaker på en slik på hytta.
    For meg er den et klenodium å eie. :-)

    • Liker 2
  5. Jeg skrev visst litt unøyaktig. Den fritidsparafinen jeg nevnte over skal det stå at den "Inneholder" og ikke at den er "basert på". Vet ikke om det blir noe forskjell ut av det. Men siden ulvemor skrev at "Nafta lett" kan brukes, og ikke tung i primusene, så blir det jo en vesentlig forskjell? Hmmm... Men, jeg fyrer med parafinen jeg har til ovnen til det er tomt, har 20-30 liter igjen, så det holder en stund. Hyggelig å snakke her :-)

  6. Har akkurat kommet hjem etter å ha jobbet i natt og er tung i hodet, Optimus111, men skal forsøke å svare deg en gang til og beklager hvis jeg har vært utydelig i svarene mine ovenfor  :)  Slik jeg leser det som står beskrevet på kanna, betyr det bare at dette er en lett naftatype som er laget av  "Nafta råolje hydrogenBehandlet Tung". 

     

    Igjen:

    TUNG nafta er omtrent det samme som råolje. Det er det ingen av oss som bruker på primusene våre.

    LETT nafta utvinnes av den TUNGE naftaen ved å raffinere denne ved hjelp av diverse kjemiske prosesser.

     

    Sammenligning: Både diesel og bensin er "lett" drivstoff til bil, men har forskjellige egenskaper. Begge er laget av "tung" råolje.

     

    Grønn parafin (kerosene), fritidsparafin, lampeolje, tennvæske, white spirit, m.m. er alle lette naftatyper, men med forskjellige egenskaper.

    Felles er at de er utvinnet av/ laget av tung nafta.

     

    Jeg tror Primuskongen formulerer seg feil når han beskriver at man skal unngå naftabasert brennstoff. Alle petroliumsbaserte parafintyper som benyttes til primus er pr definisjon lette naftatyper.  På Optimus 111 kan du bruke det meste uansett, den er veldig robust og spiser pålitelig unna nesten alt som er brennbart. Forskjellene er mer hvor mye det soter, hvor blå flammen blir, avgitt varme, enkel å antenne i kulde, osv.  Mitt råd er å ikke gjøre mer vitenskap ut av det enn dette :)  Det som fungerer best for deg er uansett det riktigste. Lykke til  :)

     

    Gjeeeesp, natta   :)

    Her er bilde av lappen på Fritidsparafinkanna. Hadde det vært en lett nafta type så regner jeg med at det vile stått det i stedenfor tung. Det gjør det på andre.

    Blir confused... Men, glad for å høre at 111 spiser det meste :-) 

     

    https://www.dropbox.com/s/ju2c4wkslcxrcr2/2013-12-19%2015.20.13.jpg

     

    https://www.dropbox.com/s/t9vwwp00s62m1va/2013-12-19%2015.20.42.jpg

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.