Gå til innhold
  • Bli medlem

Arne Christian

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arne Christian

  1. Om vinteren pleier jeg og en kompis å dra på elgsafari på søndagene. Når snøen kommer trekker elgen ned fra Romeriksåsen til ned på slettene. Vi kjører da rundt nordsiden av flyplassen på Gardermoen, og ser stort sett alltid minst tre grupper med minst tre elg i hver gruppe. Tror vi har makset på 16-17 elg. Som alle andre steder, så er de aktive i i lysningen og skumringen. Vi kan knapt huske en runde hvor vi ikke har sett dyr, men det er heller ikke alltid de er innenfor god fotorekkevidde.

    En gang satt jeg i bilen ved 7-tiden om morgenen og filmet et ungdyr som tydelig ville over veien. Jeg lekte tålmodighetsprøven med den, og satt med vinuet åpent mens jeg filmet. Den lot som den ikke så meg, men kom stadig nærmere. Til slutt var den så nære at jeg satt med ene hånda på tenningsnøkkelen for å komme unna. Den gadd ikke lenger leke uinteressert og stakk nesa mot bilen i et forsøk på å være meg. Et langt spark, og den ville truffet førerdøra.

    Til slutt ble det så kaldt at jeg måtte starte bilen. Bevegelse og motorlyd ble for skummelt, selv om de normalt ikke bryr seg om dette. Virker som om nesa styrer livet deres.

    Takk. skal sjekke det ut. Alltid gøy å få flere dyr samtidig :) Har en 300mm fast, og 24mp, så kommer nok innpå tenker jeg.

  2. Av egen erfaring er det greit å holde kameraet kalt. Men kan være geit å holde batteriet varmt.

    Når du derimot skal ta kameraet inn i varmen kan det være lurt å ta det i en plastikkpose, og knytte godt igjen. Da unngår du det meste av kondensen når kameraet blir varmt igjen. Da kan du bruke det raskere igjen, men det gjør ikke noe om du lar være. Tar bare lengre tid før du kan bruke det igjen.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.