Gå til innhold
  • Bli medlem

Chalshus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Innlegg skrevet av Chalshus

  1. Alle hobbyer har sine ekstremiteter. Hvorfor ikke en sykkel til 160k. Har man råd og lyst, så hvorfor ikke. 

    Er hagler fra Purdey bedre? Russisk kaviar? Dyre ferier?

    • Liker 1
  2. Dette kanskje? mera/Olympus/Olympus-Tough-TG-3-rød-16Mp--Vanntett--Frostsikret--Støtsikret-136410-p0000180131

     

     

    Vet ikke hvor du holder til, men om du bor i Oslo, ville jeg ha tatt turen innom FotoVideo i Møllergata og pratet med dem. De fører mange merker og har mye på lager.

  3. @Chalshus

     

     

    Hadde vært fint om du kunne si noe om de har de lignende allemannsrett i Danmark sånn at man kan campe "hvor man vil"? også hadde iallefall jeg satt pris på om du kunne si litt kort om hvor dere tok ferge til og fra, med hvem, hvor lang tid det tok og hva det kostet sånn circa.

     

     

    Vi er "godtroende turister" og legger oss der vi føler for det.  Ellers er det slike Primitive Overnattingssteder her og der. Les mer her: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/primitive-overnatningspladser/

     

     

     

    Fra allemannsretten.no: "Danmark har i utgangspunktet ikke allemannsrett. Men den danske naturbeskyttelsesloven kapittel 4 har regler som gir allmennheten adgang til ferdsel i naturen, også på privat eiendom. Danmark har for eksempel siden 1969 hatt lovfestet rett til ferdsel på private strender, og rett til opphold inntil 50 meter fra bebyggelse."

     

    Vi tok ferge fra Larvik til Hirtshals (natulig nok) og det kostet 450,- tur retur.

  4. Jeg bruker en Western Mountaineering Ion Parka. Varm og fin. 

    Her er hva importøren skriver om jakka:

     

    "Er du på utkikk etter den mest tekniske og letteste vinterparkaen på markedet så er Ion Parka det riktige valget. Dette monsteret av en parka har sykt liten egenvekt men er propp full av 850+ Gåsendun i beste kvalitet. Ettersom denne parkaen ser relativt "streit" ut kan den brukes over dress på kalde byedager.

    Ion Parka er konstruert i full boxwallkonstruksjon, men ytterstoffet, Windstopper Neo, er ikke sydd fast i hver kammerbox. En trelags isolasjonsdesign gjør at man får mindre eksponerte sømmer og øker vannbestandighet betraktelig, samtidig som den reduserer vekten. Windstopper er særdeles vannavstøtende pga av Gore-tex membran og vil holde bra i regnskurer og snøstormer.

    Ion Parka er en lang modell og går godt over rompa. Dette er en unisex modell som er noe oversize iforhold til andre WM produkter. 

    Ion Parka har innsnæring i livet med en lomme innvendig og tom lommer utvendig. Selve hetten er stor og romslig samtidig som hette liner også er i Gore-tex windstopper for å hindre at fukt kommer inn i dunet når hetten er nede."

     

     

    pvar503_15.png

     

    www.xcsports.com

  5. Drar du på Sykkeltur i sporet, eller drar du på fjelltur på sykkel okke som?

     

     

    Den turen i Østmarka gikk vinterstid, men bortsett fra årstiden var det ikke mye som minte om vinter. Ellers har jeg vært på et par overnattingsturer i Nordmrakas bynære områder og en annen tur i Østmarka med tre cm snø. Så noen skikkelige vinterturer har det ennå ikke blitt. Han jeg sykler med snakker om å krysse Hardangervidda på vintern, men her er jeg uenig da vi ikke har erfaringen som skal til. Isåfall må vi sykle mye mer på vintern.

    Ellers er sjansen stor for at det blir tur til vintern gjennom Nordmarka i skiløypene. Ute i løssnøen er det ingen vits å bevege seg.

    På fjellet går det fint å sykle om skaren eller snøen er hard.

    • Liker 1
  6. Feirer burstagen til ei veninne på Grønnebakken røde kors hytte utenfor Geilo hver mars. I år blåste det bra. 20 sekundmeter med kast opp mot 25-26. Er selvfølgelig vindmåler med mer på hytta. De andre ble kjørt inn med scooter (Parkerte innerst i Nord-Skurdalen for dere som er lokalkjente). Jeg og en kamerat syklet/dyttet inn. 

     

    Pål nyter en øl nedi bakken på vei opp til fjellet.

    DSCF4626_zps2019c35b.jpg

     

    Over kanten så det slik ut. Latterlig.

    DSCF4627_zps2c21dba2.jpg

     

    Videre. Brukte over to timer på tre kilometer.

    DSCF4633_zpsa7052b6a.jpg

     

    De andre sov inne i hytta, jeg skrudde opp teltet uten levegg utenfor, der hvor det blåste mest. Gidder jo ikke ligge i le. 

    Påfølgende dag var det bare 10-15 sekundmeter og jeg gikk ut for å grave levegg. Og så sluttet det å snø, så det var mulig å oppholde seg utenfor.

     

    DSCF4650_zps2d562532.jpg

     

    Det ble riktig trivelig etterhvert.

    DSCF4654_zpsa31bdd62.jpg

    • Liker 2
  7. Hei. Hva er akseptabel vekt på telt når man vandrer alene?

     

    Har sett litt på et 2-mannstelt som veier ca 3,5 kg. Er dette innenfor eller bare drass og pes? Bør man gå for f. eks superlightversjonene til Helsport? Da for man Ringstind på rundt kiloen og andre lettvektere. Tenker at det er litt greit med plass i teltet, men mulig vekt er viktigere. Skjønner at dette kommer litt ann på hvor langt man skal vandre og generelt ambisjonsnivå. Er litt fersk og er usikker på om superlight er ment for hardcore fjellfolk eller om det er aktuelt for oss "vanlige" også. Er det bedre å spare vekt på andre ting enn telt f.eks? Mulig dette ble litt løst spørsmål, men om noen har noen velmenende råd om telt og vekt så tas det imot med takk :)

     

    God kveld.

     

    Det høres ut som om du er på utkikk etter et tre-sesongs telt iom at du nevner Superlight teltene.  Disse teltene bør man være litt forsiktig med da de har veldig tynn ytterduk. Om du går litt opp i vekt, får du gode telt som tåler masse. 

     

    Et eksempel kan være Hilleberg Anjan 3 på 1,9 kilo. 200 gram mindre for 2personers teltet. Prisen er 5-6000,-

     

    NOPthBckgrnd11-AnjanGrn-cv-11-SV3141-CHv

     

     

     

    Ellers tenker jeg at "hardcore fjellfolk" er mer vant til å bære sekk/tung sekk og derfor kan bære tyngre over lengre tid.

     

    Sekk, telt og sovesystem (sovepose/liggeunderlag) er der du kan spare mest vekt.

  8. Hva koster det i drivstoff ca. å kjøre til alpene? Chalshus.

     

    Mye bompenger og slikt nedover?

     

     

    Ingen bommer i Danmark (de store broene er riktignok ganske dyre om du kjører øst/vest) eller Tyskland.

    I Sveits kjøper du et oblat for å kjøre på motorveiene og det koster 40franc.

    Frankrike. Regelmessige bomstasjoner på motorveiene. Mellom 1 og 5 € per passering.

    I Italia får kjører du gjennom en bom på vei inn på motorveien og setter inn lappen når du skal ut. Du blir belastet etter hvor langt du har kjørt. Omtrent 1€ per 10 kjørte kilometer. I nærheten av Chamonix er det vanlige betalingsbommer for penger eller kort.

  9. Kjører VW Transporter på tredje året og er godt fornøyd. God å kjøre langt i og gjerrig på drivstoffet. Jeg har minste motor, 102hk.

     

    På vei til Danmark.

     

    DSCF9105_zpsa369df9f.jpg

     

     

    I Nesbyen for noen uker siden. Årsmøtet i NKK (Norsk KassebilKlubb) passet perfekt med Nesbyen Freeride.

     

    P1150980_zps0eb9bfe5.jpg

     

    St Bernardspasset på den italienske siden i fjor sommer.

     

    DSCF1844_zps37ef06d6.jpg

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.