Gå til innhold
  • Bli medlem

TillaCharlotte

Passivt medlem
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av TillaCharlotte

  1. Vi har nytt telt - et Keron 4GT. Fra før har vi et Exped-telt, med et nydelig tørkeloft og 5 hemper i taket. I det nye teltet er det kun en tørkesnor i midten av teltet, og jeg synes ikke at den er så praktisk når man skal henge opp lys etc. i teltet. Lurer derfor på om noen har erfaring med å sy på ekstra hemper/festepunkter i innertelt? Er sånn akkurat passe livredd for å ødelegge et så flott telt :P

  2. 38 minutter siden, derp skrev:

    Ble veldig nysgjerrig på det teltet! Så knallfint og kjekt ut. Hvordan telt er det?

    Det er det også! :) Det er et Exped Orion 2 Extreme. Skulle vi kjøpt lignende telt igjen, hadde vi gått for 3-manns - bedre plass, men liten forskjell i pris/vekt. Når jeg er alene har jeg alltid med hund(er), og da er det heller ikke trist med litt eksta plass. Bortsett fra det har vi vært helt strålende fornøyd med teltet :)

    • Liker 2
  3. På 16.2.2018 den 16.36, Kjell Iver skrev:

    Takk for nydelig turrapport! Herlig lesing som nok mange kan kjenne seg igjen i.

    Jeg vet ikke om du var/er klar over det, men om man plotter inn hvor turen gikk kommer den inn på turkartet og det kommer et lite kart nederst i rapporten. I tillegg vil det komme en lenke ved ditt profilbilde med "Mine turrapporter".. Jeg la inn Heggelia der, men aner ikke om det ble rett?

    Det ble nok ikke helt blink :rofl: Men får jeg redigert det nå? 

  4. 10 timer siden, Tessatroll skrev:

    Kjempefin rapport :)

    Du er no spenstig, som reiser på første vintertur åleine, med gourmetplanar! Det blei mykje nytt på ein gong, og eit hav av erfaringar. kjekt at du traff "blink" med innerposen.

    Erfaringmessig går gleda over kokkelering litt ned ved streng kulde eller sliten (for meg). Eg er ikkje glad i REAL, så det eg gjer då for å lette litt på matfronten, er å lage ferdig heimelaga middag som eg vakumpakkar, og hiv i komande vatn på tur, ala Fjordland. Eg skal i dag lage og fryse Finnbiff til neste helgs utflukt, den vert akkopagnert av bol-in-bag byggryn :) 

    Ja, det blir absolutt med noe enklere proviant neste gang :) Kanskje også noe smak for å tilsette i vannet! 

    Det blir vel ikke noe mer luksus på tur enn finnbiff! På vinteren kan det vel kanskje funke å ha med noe slikt frossent, selv om det ikke er vakumpakket også? Hvis ikke må det vente til turkontoen har kommet seg etter det nye teltet jeg plutselig fant ut at jeg fikk bruk for :shock::rofl:

  5. På 21.11.2017 den 14.23, Sovjetunionen skrev:

     

    Evt så vurderer jeg å få sydd et til bikkja, dersom noen kjenner til noen som gjør dette? et med dunfyll og skikkelig vanntett ytterlag. Hun kommer jo til å ha 50+ utenetter i året, så jeg kan like gjerne få tak i noen skikkelig med èn gang, merker at jeg ikke koser meg så mye på tur når bikkja fryser. 

    Jeg har sydd et par dekken selv, og det er ikke så vanskelig som man kanskje tror. Dersom du allerede har et dekken som du liker passformen på, kan du jo bruke det som mål :) Akkurat nå driver jeg å syr på et dekken til den yngste av våre to labradorer. Det blir dobbelt, med et lag ull innerst og softshell ytterst. De fleste typer stoff fås kjøpt i metervare på Stoff og Stil, og så langt ser det ut til å koste under halvparten av et dekken kjøpt i butikken :)

     

    Dersom jeg ikke skulle sydd selv, hadde jeg uten tvil gått for et fra Canelana :) De er kjempefine i passformen, og finnes i mange ulike varianter/tekstiler.

     

    Lurer forresten på om jeg kjenner igjen vovvsen fra Instagram - i så fall, takk for masse flotte og inspirerende bilder :-D

     

     

  6. 5 timer siden, Freerider skrev:

    Ingen tur er for kort. Jeg husker jeg brukte 2 måneder på å få med meg 3 personer på tur, og dette var midt på sommeren. Turen var kun planlagt som en enkel overnatting i nærmiljøet, med 1 times rolig vandring. Jeg jobbet beinhardt for å justere dørstokkmila for samtlige, og på et punkt hadde jeg virkelig lyst til og bare gi opp hele greia, da jeg oppriktig følte jeg mistet min egen lyst til å dra på tur. Vi kom oss omsider på tur, men det var mye siste liten unnskyldninger, og hun ene trakk seg faktisk da jeg stod på parkeringsplassen vi hadde avtalt å møtes på, da jeg ringte henne. Personlig valgte jeg å se en personlig mestring i det da jeg hadde kjempet beinhardt for å tilby noe. Jeg ble mest frustrert fordi jeg kun ønsket å tilby noe nytt i venneflokken, og da såklart at man aldri kan tvinge noen, da valget må stå opp til enhver.

    Nå som du muligens har fått senket skuldrene litt, hva føler du at du selv har lært av turen, som et springbrett til eventuelle nye planer?

    Ja, jeg har også forsøkt å få med meg andre ut, men det er forståelig nok ikke alle som har interesse for å ligge ute midt på vinteren. Men samtidig gav det absolutt en mestringsfølelse å få til noe som jeg kun har gjort sammen med andre tidligere, hvor jeg har kunnet "hvile" litt på at man deler på oppgaver og ansvar :)  

    Fra turen tar jeg med meg at jeg trenger flere slike turer før jeg eventuelt kan ut på en lengre tur alene. På sommeren er jeg godt vant, og hadde nok derfor tanker om at det skulle gi flere "plusspoeng" på vinteren enn det jeg kanskje opplevde at det gjorde :) Dermed prøver jeg å legge litt lokk på turambisjonene til jeg har fått litt flere netter alene. Men den aller viktigste erfaringen er nok at det gikk jammen ikke så verst, alt tatt i betraktning! Jeg sitter ikke igjen med noen permanente arr på "tursjela", og det er jeg sabla fornøyd med :) Hehe

    • Liker 3
  7. Hei! 

    Jeg har en vinterpose som er både for lang og litt for romslig. Lengden har jeg funnet en løsning på, men ønsker gjerne å sy en innerpose, da jeg fryser lett og den store posen rommer mye kald luft. Hvilket stoff bør jeg sy i? Har i utgangspunktet siktet meg inn på ullfilt, men så ved jeg at mange bruker fleece. Hva er best? :-) Kanskje begge i en kombo? 

     

    Til info har jeg et veldig godt liggeunderlag og sover med tørr ull på kroppen. 

  8. Vi var på en ukestur i Femundsmarka første uka i juni 2014. Vi har aldri hatt så utrolig fint vær på tur før, knallsol alle dagene og deilige temperaturer på dagtid! Til vår store skrekk oppdaget vi at solkremen sto igjen på kjøkkenbordet etter at sekkene hadde blitt pakket om både to og tre ganger.. Det ble litt krise! Vi endte begge opp helt vanvittig solbrente.. Det ødela mye av det som faktisk kunne vært den fineste teltturen vår noensinne.. Kjedelig!! Men nå er vi hvertfall sikre på at vi ALDRI glemmer det igjen :P

     

     

     

     

    post-10379-0-99659200-1423418003_thumb.j

    post-10379-0-97200200-1423418025_thumb.j

    post-10379-0-49370900-1423418124_thumb.j

    • Liker 3
    • Trist 1
  9. Prøvde selv å bestille denne t-skjorten, skulle til å legge inn kortnr osv, og så ble plutselig hele kjøpet avbrutt. Prøver igjen, og så kan jeg ikke legge produktet i handlevognen mer. Så da var nok den muligheten over =) Takk uansett for godt tips.

     

    Det skjedde med meg første gangen jeg prøvde også! Viste seg at en av t-skjorte jeg prøvde å bestille var tom i fargen jeg hadde valgt :/ 

  10. Tusen takk for alle svar!! Det er helt supert :D

     

    Her var det mange alternativer vi allerede har kikket på, så da betyr forhåpentligvis det at vi ikke var helt på villspor alikevel :) Hehe. 

    Hvordan er det å gå utenom dnt-løypene i området? Går det fint uten å ende opp midt i myrer ol? :)

     

    Vi er også usikre på hvor langt vi klarer å forflytte oss i terrenget. Vi ønsker å legge inn godt med tid til fiske og stopp, og kanskje gå slik at vi hadde fått 2 netter pr. leirplass. 

  11. Jeg kjøpte ifjor en lett dunjakke. Rab Microlight Jacket W's på sportsnett! Ser den faktisk er på tilbud nå. Jeg er veldig fornøyd med den, eneste jeg skulle ønske er at den var litt lengre. Den tar veldig lite volum i sekken, og veier lite. Den har også hette!! ;) 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.