Jump to content

Birtedalen juni, 2020

By Nikke, 04/19/2021
  • 1,300 views
  • 8 comments

Hei Fjellforum folket. Håper alle er trygge i disse tider!

Det er vel ingen tvil om at det har vært rare tider en god stund, og for egen del, egentlig helt siden vinteren 2020. Regner med at jeg ikke er alene. Likevel, den vinteren forsøkte turkompisen og jeg å både holde humøret oppe, samt beholde troen på at det ble langtur på oss den sommeren.  Hvert fall så brukte vi tiden til å oppgradere utstyr, drømme oss bort på kartene, og ikke minst gjennomføre noen treningsturer. For tross alt sto to ukers tur til Finnmark på dagsorden. De nevnte treningsturene ble gjennomført både sammen, og soloturer.

På treningsturen til Birtedalen, cirka to uker før avgang til Finnmark den 5 juli, var det kun meg. Må si mitt første møte med Birtedalen ble fantastisk. Flott og variert natur med muligheter for padling og trasking mil etter mil. Fiske var også overraskende bra. Legger ved en en kort amatørvideo, og håper den fanget opp litt av stemningen og turen generelt.

  • Like 2

Recommended Comments

CommentsFlott film, og god stemningsrapport. Er det HMG pyramid 2 du har som telt?

  • Like 1
Link to comment
8 minutes ago, ost said:

Flott film, og god stemningsrapport. Er det HMG pyramid 2 du har som telt?

Hei ost.

Takk som spør. Det er en egenmodifisert Ali-E kopi. Testet den på flere turer i forkant av den da forestående to ukers turen til Finnmark. Grunnen var at jeg måtte være så sikker som mulig med de værforholdene man kan møte i nord. Den holdt absolutt mål. Den ble også brukt på turer etter hjemkomst, blant annet på Hardangervidda øst. Likevel, hvor holdbar den er i det lange løp er usikkert.

Link to comment

Nå ble jeg svært nysgjerrig. Egenmodifisert Ali-E kopi!!! Har du mulighet til å utdype litt nærmere? Er det Lanshan 1 som er modifisert? Og hvordan? Eller har du laget alt fra bunn av?

 

Link to comment
8 hours ago, ost said:

Nå ble jeg svært nysgjerrig. Egenmodifisert Ali-E kopi!!! Har du mulighet til å utdype litt nærmere? Er det Lanshan 1 som er modifisert? Og hvordan? Eller har du laget alt fra bunn av?

 

Må moderere meg litt. "smått modifisert" passer bedre😅.

Dette er en Pyramide konstruksjon fra produsenten "Flame's creed". Etter mange år på tur til alle årstider, både under og over tregrensa, så er det noen praktiske løsninger som er et "must" for min del. Først at barduner kan rulles opp og festes ved hempen sin. For "bardunspagetti" er jeg ferdig med. Det andre viktige punktet er at innerteltet sitter godt og stramt festet til ytterteltet. Slappe vegger i innerteltet er upraktisk i et i utgangspunktet lite telt. For det tredje at hele teltet settes opp i et. 

Ingen av de overstående kriteriene var en realitet ved første oppsetting. Dermed ble det også de første modifiseringene jeg gjorde. Utover det, liker jeg å sømtette utsatte punkter.

De generelle kriteriene før kjøp så slik ut:

- Lett (1,3kg)

- Pyramideform. (Modifisert midtstang gjør at jeg kan henge vått tøy på den)

- God plass i forteltet. (Organisering, primusfyring og plass til mye utstyr på lengre turer)

- God sittehøyde på midten i innerteltet. (Ca 130cm)

- Mulighet for å åpne en hel langside i godt vær.

- Billig.

DSC_0580.JPG

DSC_0581.JPG

DSC_0583.JPG

Edited by Nikke
  • Like 1
Link to comment

Takk! Har et six moon design lunar solo. Pyramidetelt, men bare enduker over sovedelen. Er stadig på leit etter forbedringsmuligheter, og kriteriene mine er veldig like dine. Sikler jo så klar på MLD duomid, men enn så lenge (kanskje veldig lenge) må jeg nøye meg med å se etter andre billigere alternativ. 

Et kjapt nettsøk viser at Flame's creek er rebranding av 3FUL: https://www.aliexpress.com/i/32910983914.html?spm=2114.12057483.0.0.6b004782sTrUze

Ser ut som om du har fått ett godt oppsett. Hvor lang er reell liggelengde i innerteltet? Vil det kunne sluke en slapp fyr på 1,90 på et oppblåsbart underlag uten alt for mye spark i teltveggene?

Link to commentAnnonse


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy