Jump to content

Vintertur Hardangervidda 720p

By André Pedersen, 03/28/2019
  • 1,137 views
  • 4 comments

Her ligger en video fra vår tur til Hardangervidda 22-24 mars 2019. 

Det var en tur med mye vind, noe vi også var klar over før vi dro og pakket og forberedte oss deretter. 

resultatet kan du se her.

Det ble en flott tur med mange nye opplevelser som vinterfjellet kan by på.

kom gjerne med tilbakemeldinger og om du har lyst kan du følge meg på @fjellmann77 på instagram. 

Recommended Comments

Comments

Hva slags telt var det? Og vet dere vindhastighet? Så ut som et tresesongstelt uten snøskjørt. Har lurt på hvordan de holder på vintertid i mye vind. Imponerende at det holdt! Ble jo mye graving for å lage le, men likevel! Takk for at dere deler!

Link to comment
På ‎02‎.‎04‎.‎2019 den 19.04, ubernoob skrev:

Hva slags telt var det? Og vet dere vindhastighet? Så ut som et tresesongstelt uten snøskjørt. Har lurt på hvordan de holder på vintertid i mye vind. Imponerende at det holdt! Ble jo mye graving for å lage le, men likevel! Takk for at dere deler!

Hei, Dette teltet er et Helsport Fjellheimen 3. ja det er et vintertelt uten skjørt. Dette Teltet stod fjellstøtt i vinden som vi opplevde, 

vi pakket jo snø nede langs teltet for å ikke få for mye vind under duken, ventilasjon gikk greit, luftet godt med å justere glidelås i døren. 

ang. vindhastighet så var det vist 22 på Mårbu fikk vi høre fra noen som var der med hunder og slede, på søndag.

 

Link to comment
På ‎07‎.‎04‎.‎2019 den 13.45, Pål Sørli skrev:

Så ut som en kort, men frisk tur. 

Siden dere åpner for kommentarer så er det et par ting jeg stusser over. Hvorfor det Norske flagg på en helt grei to dagers tur? Og, det virker som det har gått sport i å filme på tur, og så poste det på sosiale medier. Jeg forstår hverken poenget og motivasjon bak alt arbeidet forbundet med utstyr og filming for en to dagers tur uten å ha noe nytt å vise. 

På den positive siden. Godt å se dere har greie på tur generelt, både utstyr og teknikk, og sikkert formmessig også. 

Gleder meg til videorapport fra en skikkelig langtur med dere! 

Hei du, beklager at jeg ikke har sett denne før nå, det er jo veldig dårlig av meg, men jeg har nok ikke huket av notify, så beklager.

men ja dette var en fredag til søndag tur, så det var en kort tur. Norske flagget? ikke noe annen grunn en at vi syntes det er fint å se et flagg i norsk vill natur og vi syntes det gav en ekstra markering på at "her er vår camp" tar ikke med et så stort flagg når vi vandrer i fjellet nei, DET vil jeg ikke dra på. 

Det har kanskje gått sport i å filme på tur, men det finnes mange der ute som lager fine videoer, Friluftsamatørene er et veldig godt eksempel. Det er veldig mange som spør både her og der etter tur rapporter eller bilder, blogg osv. over ulike områder, noen - som meg selv, som har video som en hobby, syntes det er artig å filme turene våre. Det jeg ønsker med dette er å kunne fortelle en historie, filme for å filme er jo ikke noe særlig, man må ha en start, en midt del og en avslutning, gjerne med litt drama midt inni. MEN jeg er ingen mester på videofilming, så da får jeg bare trene ved å lage filmer når vi er på tur. Det er jo forsåvidt motivasjonen min, for å svare på det også. Det jeg ønsker er ikke nødvendigvis noe "nytt å vise" jeg filmer hvordan det er på tur, hvordan det ser ut der vi er, så ønsker jeg denne historien da. så får man like det eller ikke like det. Med mine og andres filmer kan man se og høre hvordan det er i de områdene det er filmet fra om ikke annet da, og da trenger jo ikke historien være så god heller.

ang. det å drasse på utstyr på en to dagers tur, så er det for det første ikke så mye å drasse på, for det andre så er nok dette enklere å få til når man er motivert for å lage en video. De fleste videoene mine er redigert for privat bruk og lagring til ettertiden, men dersom det er noe jeg føler andre kan få glede av, så kan vi redigere litt anderledes slik at det kan være fint for andre.

ang. Formen vår, så kan vel den diskuteres :P men kunnskap om fjell og forhold og utstyr det har vi, og det bør man ha om man går inn i fjellet i sånt vær som dette, vi har noen videoer fra Femundsmarka og hardangervidda som er over 1 uke, om det er langt nok så kan du se de på Youtube :)  

Ha en fantastisk dag videre.

 

Link to comment


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy