Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Giro d'Gjøvik, Ringsrudåsen 835m


Anbefalte innlegg

Med et større behov om en topp og avkobling fra matte, ble det i dag en treningstur opp til Ringsrudåsen 835moh, Gjøviks stolthet og høyeste punkt.
Løypa gikk fra Gjøvik by og helt ut til kommunegrensa mot Nordre Land.
Et par motbakker måtte forseres, allerede etter en mil er det en motbakke som mører musklene bra, allright det så man har noe å tenke på de neste mila :mad:
Etter 4 mil med jevn stigning var det en siste utfordring som sto på menyen; Asfalten sluttet og ble erstattet av våt grus, det er flott med racersykkel ;-)
Vel, fikk byttet skotøy og og skulle til å sette avgårde oppover, men uventete mengder med snø og vann gjorde så det ble mest gåing, gjorde egentlig ingenting sånn sett!
Noen utfordringer bød myrer og "småbekker" på, selv en liten bekk kan noen ganger by på store utfordringer.
Kommunetoppen i Gjøvik er egentlig bare et punkt ved kommunegrensa mot Nordre Land, punktet var riktignok markert med varde, men jeg gikk kjapt videre til toppen 50m unna, Fin utsikt, og jeg kunne se skikkelig snaufjell også, det hadde jeg ikke trodd, har ikke peil hva jeg så, men fint var det.
Hjem igjen gikk turen noe mer mot Dokka for å få en rundtur. Det ble 106km, 6 av dem på beina ca.
En fin tur dette, men litt tidlig fortsatt.
Det var deilig å komme hjem, slenge seg ned i stolen og skru på tv'en for å se andre slite på sykkel :D

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjempeflott turrapport Mayhassen. Dette er en rapport jeg liker. Jeg synes alle turer er like interessante/morsomme, men må innrømme at jeg er mettet på Jotunheimenrapporter nå.

Jeg hører til gruppen som synes at det viktigste er at folk kommer seg ut og tar for seg av naturen, det er ikke så viktig om det er 2-k eller bare en rusletur i lyngen. Og jeg blir ikke vettaskremt om jeg møter en eller to andre som er ute i samme ærend.

Hadde av forskjellige årsaker ikke anledning til noen storutfart denne helga, så det ble en liten tur i nærmarka på jakt etter turorienteringsposter. Turorientering er en flott aktivitet som godt kan kombineres med mer utagerende naturbruk. Det merkes med en gang om man har blitt litt rusten i orienteringer. Bomma på første posten fordi jeg stolte mer på meg selv enn kompasset :wink:

Der jeg var i dag var det heller ikke den helt store utsikten, selv om jeg med litt omtanke kunne fått utsikt mot Sylan. Som det fremgår av bildet var det temmelig gjengrodd, men en liten flik at Jonsvatnet kom allikevel med. Lykke til med eksamen!

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ble skikkelig inspirert av innsatsen din og tok like godt en ny tur opp i marka for å leite poster.

Litt spesielt å ta siste post kl. 23:01, og kl. 22:30 passerte jeg ei myr som ikke sto tilbake for dine Mayhassen. Bildekvaliteten kan ikke sammenlignes, men så var det bare et mobilkamera :wink:

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Er det fint på Spåtind og hvor går man fra? Noen tips til andre turer i distriktet mottas med takk 8)

Det går gode merkete sommerstier til Spåtind/Synnfjell fra Fjellsætri, Hugulia hyttefelt og Lenningen. Tur/retur er ca. 3 timer rolig gange. På vinteren går det scooterløyper opp fra de fleste kanter, og på våren er det fritt fram. Har gått turen fra Lenningen, skikkelig flott topp som stikker seg opp av terrenget.

Ellers i området kan jeg anbefale Store Skjellingshovde (856) ved Dokka, det er flott utsikt fra branntårnet på toppen. Kjør bilen til Fluberg og ta med deg terrengsykkelen. Sykle småveier helt til Skjellingen, derfra er det kort sti til toppunktet hvor en har godt utsyn over Totenområdet :!: En kan også kjøre bil til Skjellingen, men det blir juks :wink:

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er fra andersno!

Jeg hører til gruppen som synes at det viktigste er at folk kommer seg ut og tar for seg av naturen, det er ikke så viktig om det er 2-k eller bare en rusletur i lyngen. Og jeg blir ikke vettaskremt om jeg møter en eller to andre som er ute i samme ærend.

Jeg har tidligere fleipa litt med 1/2k gruppe. Kanskje det er det vi trenger for enkelte av oss. Starter en ved havets overflate som jeg gjør til stadighet her på sørlandet så blir det jo litt høydeforskjell alikevel fra start til topp.

Per

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 years later...
 • Heriks featured this emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av rayun
   Det nærmer seg sommer og jeg trenger tips fra dere som er kjent i Nordmarka (Oslo).
   Jeg skal altså krysse Nordmarka fra øst til vest med en fullastet Touringsykkel med smale dekk.
   Jeg ser for meg å entre marka fra rv.4 et eller annet sted mellom Gjelleråsen og Stryken / Harestua. Jeg skal gjennom Hønefoss og videre oppover 7´ern så et eller annet greit sted mellom Åsa og Klekken hadde vært fint å komme ut av marka.
   Jeg kan sykle rundt både nord og sør for Nordmarka, men det hadde passet fint å ta første teltnatta et eller annet sted i marka.
   Jeg kjenner overhodet ikke til Nordmarka så det jeg håper på er at noen av dere kan komme opp med ei grei rute gjennom marka. Siden sykkelen er tung og dekkene er smale er det vei jeg ser etter, men kan takle kortere trillesti vist jeg kan spare kilometer eller bratte bakker.
   Alle tips er velkomne.😀 
  • Av UTE avdelingen
   Sykkel, topptur og bål i november. Gode minner mens vi gleder oss til vinterturene!!
  • Av Fjellskald
   Jeg sykler mye. Fantastisk trening og naturopplevelse. 
   En ting jeg lurer på, og kanskje folk her inne kunne delt noen tips? Hvor kjøper folk sykkelslangene? Enkelte steder på nettet får man en bunke med slanger av høy kvalitet til veldig lav pris. Jeg har til nå kjøpt i vanlig butikk, men det går en del av de iløpet av et år og enkelte ganger har folk sagt til meg at jeg burde handle de der og der på nettet, men jeg har glemt hva de sa da jeg forlater butikken. Hvor burde jeg bestille de på nett?
    
   Jeg liker å ha maks lufttrykk i dekkene. Ruller bedre på asfalt da. Jeg sykler en vanlig Hardrock Hybrid. Dekkene jeg har nå tåler 5 bar. Jeg skulle ønske lufttrykket holdt seg over tid. Slangene jeg bruker har lett for å punktere der ventilen er og ser for meg fordelen ved å ikke måtte pumpe før hver sykkeltur. Har hørt at racersykkelslangene er fylt med gass, og at de således holder på luften/gassen lenger. Stemmer det? Har noen her inne et godt tips angående dette? Nå kan det selvfølgelig også være at de slangene jeg bruker ikke er av god nok kvalitet og brukte jeg bedre slanger betyr det at de også holder lenger på lufttrykket. 
    
   Jeg er ikke den som vet mest om mekking av sykkel. Kanskje skulle jeg visst bedre angående mitt neste spm. Lar det seg gjøre å bytte til racersykkel- tynne dekk på en hybrid? Når jeg sykler på landvei skulle jeg ønske jeg på forhånd kunne bytte til hjul med veldig tynne dekk,  og når jeg skal sykle i marka, skifte tilbake til de jeg bruker nå. Jeg spurte en sykkelreperatør en gang om dette, men han dro veldig på ordene og virket ikke å helt vite. 
    
   Takk for eventuelle svar!
  • Av rayun
   For de av oss som er litt sykkelinteressert så går årets sykkelhelg av stabelen 2 - 4 mars, Bike Expo 2018 på Hellerudsletta (Skedsmo).

   (Logg inn for å se skjult innhold)
    vil dekke Sport & tur samt hverdagssykling. Helse og miljø, utstyr og tilbehør. Riders Lounge og diverse foredrag med tema over et bredt spekter. 
  • Av rayun
   Dette er ikke en nylig gjennomført tur. Det er hele 7 mnd siden, men det kan muligens være lesbart nå i vinterkulda.
   I fjor, på våren hadde jeg et prosjekt gående. Et prosjekt som tok for seg forberedelsene jeg hadde til en ønsket langtur på sykkel. Prosjektet var i og for seg så vellykket at det førte fram til den ønskede langturen. Historien om hvordan det gikk er skrevet for lenge siden og er arkivert i mappen for turer i 2017. 
   Jeg har lenge tenkt å legge den ut her på Fjellforum, men av forskjellige årsaker har det blitt med tanken, inntil nå.
   Jeg er allerede i gang med forberedelser til dette årets langtur. Det vil si, om det blir en lang, eller to korte, eller hvor, har jeg ikke landet på. Det henger egentlig sammen med fjorårets tur, altså den du skal få lese om nå. Det eneste som er sikkert er, at det som i fjor, blir tur i år også.
   Siden det ikke er så veldig mye mer å si, er det vel like greit å bare komme igang. Så her er første del.
    
   Langtur på sykkel sommeren 2017

   Fra en treningstur før avreise, Fuji Touring 2017.
    
   Det starter med en drøm.
   Det vil si, ikke for korte turer, for de tar jeg på sparket. Nei, her skal det handle om lange turer.
   Og lange turer er resultatet av drømmer. Jeg har mange drømmer, kanskje fler enn de fleste.
   Og drømmen nå, er langtur på sykkel. 
   Spørsmålet er om langtur på sykkel er realistisk? 
   Fakta : Ambisjonene er der. Også fakta: Periodisk motortrøbbel. 
    

   Forberedelser til denne turen har jeg skrevet om tidligere her på Fjellforum og de kan du lese om her.   
   Nedenfor følger historien om hva som skjedde videre. 

                                Turstart, dag 1.
   25 juni og det er i dag morroa begynner. Det er søndag og jeg står opp til vanlig tid, dvs tidlig. I og for seg helt unødvendig siden jeg ikke starter på turen før i ettermiddag. Men jeg bor et stykke øst for Lillestrøm og veien hit er både svingete og smal. Det er ikke et sted jeg ønsker å sykle i rushtiden mandag morgen når alle har stått opp litt for sent. Jeg velger derfor å starte på ettermiddagen nå i dag og har avtalt å ta første overnatting hos min mor i Oslo.
   Været er helt greit med lavt skydekke når jeg starter. Det som ikke er greit er en irriterende vind som jeg tidvis har midt i mot. En del skog skjermer litt her og der, men et snitt på 12 km/t fram mot Fetsund viser at det går tregt. 
   Ute på Fetsundbrua er det åpent og vinden kommer skrått inn fra venstre. Hjelmen holder håret på plass og jeg kommer greit over. På vei ned Hovinbakken stopper jeg.

   Det ser litt utrygt ut værmessig så jeg drar regntrekket over styreveska før jeg fortsetter.

   På de lange åpne slettene før Lillestrøm løyer heldigvis vinden, men som tenkt begynner det  å regne i stedet. I grunnen ikke noe å bry seg om for jeg skal ligge inne og kan tørke det som blir vått.

   Jeg sykler inn i Lillestrøm langs siste, eller heter det nederste del av Nitelva og får et glimt av fontenen som kaster vannet høyt til værs. Her blander det seg med de lette dråpene fra himmelen og danner et flott skue.

   Litt motbakke nå, og så er jeg på Strømmen. Herfra går det radig unna til Lørenskog og duskregnet avtar. Passerer grensa til Oslo og svinger av mot Høybråten og er framme etter å ha brukt 2,23 timer på disse 50 km. Hele veien fra Fetsund og hit har jeg fulgt fine sykkelveier. De går litt hit og litt dit og er sjelden raskeste vei, men er helt klart mye bedre enn å være ute i veibanen.
   Fortsettelse følger...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.