Jump to content

Telt til under 3000kr, 4-sesongs, og for 2 personer


SkyFly

Recommended Posts

Hei!

Ser etter ett nytt telt, da jeg går fra et 3-manns telt til 2 manns telt. Årsaken er at jeg går for det meste alene i fjellheimen, men har av og til med en kamerat. Derfor bør det være plass til 2 personer.

Vekt er ikke så veldig liktig, da jeg liker å bære tungt og få en real utfordring. Men mtp. at det er for bare 2 personer, så er det jo greit å få det under 5kg hvis jeg skal sette en grense.

Teltet skal brukes året rundt, like mye om vinteren som om sommeren. Er det noen som har tips til et telt som funker til dette bruket?

Og prisen bør være under 3000kr :)

EDIT: Jeg har aldri forstått helt forskjellen mellom 3-sesongs telt og 4-sesongs telt. Noen som kan forklare forskjellen som gjør at det ene egner seg bedre til vinterovernatting?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har ingen forslag på telt, har mest oversikt over de i en høyere prisklasse fra 4000-6000 kr. Min oppfatning er også at man må opp i denne prisklassen for å få et telt som kan brukes på vinteren. Men det er kanskje mulig å finne et bra vintertelt i USA til den prisen?

Vintertelt, eller 4-sesongstelt, er tilpasset tøffere vær enn sommertelt, da det oftere er sterk vind ol på vinteren. Dette krever mange bardunfester (minst 6 for et tomansstelt?), en rivesterk duk, solide stenger og bra sømmer. Blant annet er flere av Helsports telt utenom prosegmentet ikke beregnet for vinterbruk, og flere har også erfaring med at stengene ikke holder eller duken revner om det blåser hardt nok. I Norge er det en utbredt oppfatning at stormmatter er nødvendig på et vintertelt, mens i de fleste andre land, deriblant Sverige, er det mye mindre vanlig. Det brukes til å legge snø over slik at det ikke driver inn og teltet står stødigere. Jeg har aldri sovet i et telt med stormmatter, verken vinter eller sommer, og har hittil ikke hadde noe problem med det, selv i tildels sterke vinder. Med mange telt kan man likevel kaste på snø langs kanten slik at det ikke driver inn, og med nok barduner står teltet støtt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at jeg er veldig fornøyd med mitt orion. Aner ikke hvordan andromeda er. Men jeg kan ikke tenke meg at en teltprodusent lager både ræva telt og knallbra telt...

Du sier du vil ha et helårstelt til 3000 kr. Andromeda X passer nok glatt inn i kravene dine. Bor du i oslo kan du jo kikke på det, hvis ikke er du nok nødt til å ta en råkjangs. Worst case må så må du bare bruke angreretten din..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy