Gå til innhold
  • Bli medlem

Eldste menneske du har sett i fjellet?


SkyFly

Anbefalte innlegg

Jeg har truffet mange personer over 60. Personer på 60 år er i dag ikke lenger gammel for de fleste. Jeg kjenner mange spreke 60-åringer. Den eldste i fjellet er muligens en gammel pensjonert kollega til mannen min som vi traff på ski på Hardangervidda en påske. Tror han var høy i 70-tallet. Han hadde gått turen minst 50 ganger før og kunne go gode tips. Han er kanskje ikke så glad i å oppdage nye områder...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hyttevakten på Hadlaskard, Hardangervidda er ei skikkelig sprek gammel dame. Vi var der siste helgen før hun skulle hjem for året, og ble litt kjent med henne da hovedhytta var "full" av skoleelever, og vi bodde sammen med henne i sikringshytta.

Hun fortalte at hun bruker omtrent åtte timer fra Hadlaskard til Dyranut, som er turen hun skulle ta hjem. Dette tror jeg er nærmere 30km.

For en krokrygget dame i syttiårene er ihvertfall jeg imponert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På slutten av 90. tallet dro en kompis og jeg ned til Killimanjaro.

Startet "toppstøtet" kl 0100 fra Kibo Hut. Passerte mange på vei oppover.

Etter rundt 1/2 time på Uhuru Peak, returnerte vi og tok en lengre pause på Gillmans Point (5600moh).

Knipset masse bilder, pratet med folk og koste oss der.

Vel tilbake på jobb igjen (jobbet i Midtøsten begge to da), spurte turkompisen om han kunne låne Diasbildene mine for å vise kolèger).

Da jeg fikk kasetten tilbake, manglet ett bilde.

Han hadde tatt bort selve kronbildet mitt. Ei 71 år gammel meget trivelig Sveitsisk dame sittende med en velfortjent røyk i munnen på Gillmans point.

Kompisen syntes prestasjonen ved å bestige Afrikas høyeste fjell var dramatisk forringet av denne eldre damens tilstedeværelse :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

I fem sommer har kona og jeg gaadt sammen med venner (ektepar) fra den österriske grensen gjennom sveits og italia i rettningen Monaco. Vanligvis ca. 2 uker hver gang: "Walserweg", "Via alta 1", "GTA- Grande Transversale Alpi". For tiden har vi rekket Maira-dalene, söröst fra Torino. I 2004 for exempel gikk vi i 12 dager 199 km, og - som er betydliger - samtidig 12.830 höydemeter opp og ned igjen. Var venn Gerhard blir 80 aar in november i aar og er den flinkeste fra oss fire, som ellers er ganske yngere. Om tre uker skal vi starte i Ryfylke (Viglesdalen) for aa hike til Haukeliseter. Vi gleder oss meget paa dette opplevelse. Hilsen fra Linz / Österrike.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lå like nord for St. Paal på Hardagervidden første helgen i reinjakten for noen år siden. På vei opp fjellsiden sørover mot Finse trakket jeg nesten på en godt kamuflert reinjeger. Tok meg tid til en kopp kaffe og en prat med denne "godt voksne" mannen. Han kunne fortelle at de var tre kammerater på jakt, to voksne og en "yngre" kar. Til min store forskrekkelse fortalte han at den så kalt "yngre" karen var 81 år!. Da jeg høflig spurte hvor gammel han selv var, kunne han ivrig fortelle meg om den store festen han hadde holdt to uker før han dro på jakt. Der han og han jevngamle kammeraten han hadde feiret dagen sin sammen. 90 års dagen!!! De tre tok turen hver "morgen" klokken 4 fra Geiteryggshytten til Omnsvannet. En tur på 5 -6 kilometer. dette brukte de 2 timer på. Det er viktig å ikke ha hastverk og ta tiden til hjelp når en blir litt opp i årene - kunne han fortelle meg. ganske spesielt å treffe slike mennesker i fjellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Jeg husker den "episoden", søkte litt men fant ikke noe bedre enn dette.

http://www.nationen.no/sider_uten_gyldig_kategori/article334122.ece

Var et italiensk ektepar, hvilken bre det var står det ikke. Trollstigen-området kan være Valldal.

Ja, det var i 1977. Et italiensk ektepar hadde forvillet seg bort på Finnanbreen. Det var 7. juli.

Dagen etter var jeg på Finnan, og bemerket noen rare fotspor mellom sprekkene, hvor jeg tenkte: Her ville ikke jeg gå!

Etter hva jeg husker var det den del av breen som er NØ for punkt 1600 (jeg gikk opp den smalle egg mellom breene).

Etterpå, da jeg var hjemme i København, fikk jeg brev fra Arne Randers Heen, hvor han spørr om jeg hadde sett noe som kunne bidra til oppklaring av saken.

Jeg har enda brevet fra Arne Randers Heen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den eldste eg har vert med på fjellet er ein 102 åring. Dette var hans siste fjelltur til fots. Det var broren til bestefar. Han er død no, vart 107 år. Når han var 105 år var han med ut å fiska med sønnen. Så kom naboen forbi med båten å spurde om han ikkje ville vere heime å slappa av. Han svarte: Eg må no vere med å sjå til desse ungdommane. Då var sønnen 78 år:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm.. min bestemor på 85 kom akkurat hjem fra fjellet. stadig like god på ski! men hun tviholder på at smørefrie ski er for pingler. blir så lite fart av det, så hun "låner" våre ski! er faktisk ikke særlig engstelig for at hu er aleine i fjellet. hu er rett og slett rå =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.