Gå til innhold
  • Bli medlem

Helsport Lavvulight


Polardego

Anbefalte innlegg

Annonse
Kjenner lengselen komme etter å gå på tur med fiskestanga komme når en ser slike bilder

Amen!

@Mase:

Nei, men det er lett å få teltet til å stå stramt uten. Jeg har også med et par slike på tur i tilfelle hard vind, men det har hittil ikke vært behov for dem.

Fint hvis du senere kunne vise med et bilde eller to hvordan man fester SD grip clip på hex'en din. Klarer ikke helt å se for meg hvordan man monterer de på en telt/tarp duk uten noe å feste de i utvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fint hvis du senere kunne vise med et bilde eller to hvordan man fester SD grip clip på hex'en din. Klarer ikke helt å se for meg hvordan man monterer de på en telt/tarp duk uten noe å feste de i utvendig.

Oppskrift her . Disse sitter godt på tynn silnylon teltduk. Har også prøvd presenningsklips kjøpt på Biltema, men de ble for grove, slik at duken glei ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så duken er tett.

Vil tror at LL er beregnet for sen vår, sommer og tidlig høst, og dermed skulle vel den værste kondensperioden være unngått? Man kan vel også fyre primus for å hverfall bøte litt på kondensproblemet. Så er det stormmattene da, selv om det regner og blåser litt, burde det gå ann å løfte litt på ei matte på "le-siden" for bedre lufting.

Det kan godt komme kondens midt på sommeren og. Er det varmt ute og det har regnet så bakken er litt fuktig så kan det bli en del kondens. Var tilfelle i sommer på første stopp i marka. Du kan jo og få litt kondens ved vann om kvelden når tempen i vannet er høy. Hjelper bra å ha døra igjen fra ettermidagen selvfølgelig. SOm sagt heller duken såpass mye at vann evt renner ned langs duken. Er når det blåser mye en kan få en dusj nå og da.

Synes egentlig kondensproblemet er lite vinterstid når det er noen minus og kaldere siden det da blir til rim. Tørker man det ut morningen etter med primus.

Har ikke prøvd den i skikkelig regn så jeg har ingen erfaring med toppventilene. De er jo dekket med skydd slik vanlig lufteventiler er men hvis det regner vannrett kan nok noe komme inn den veien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg brukte i fjor min LL i uvær tidlig høst med tøffe fallvinder over tregrensa. Fylte på med stein rundt hele teltet. Jeg tror teltet tåler mer juling enn den lette duken gir inntrykk av, selv om det selvsagt bråker urovekkende i de verste vindrossene.

Det ble kondens i teltet, noe man vel må regne med når gradestokken går ned mot 4-5 pluss og jeg hadde ikke med bunnduken. Tror ellers det er veldig lett å føle at teltet er utett når det egentlig er kondens. I vind tror jeg det kan hjelpe å ha ventilen på le side, og slippe inn litt luft langs bakken på lo side. Dette for å forbedre sirkulasjon. Jeg skal ihvertfall prøve dette neste gang jeg bruker teltet.

Er for min del strålende fornøyd med dette superlette teltet til bruk sen vår til tidlig høst. Om man improviserer litt med hensyn til teltstenger og plugger, og ikke har med bunnduken, bærer man ikke mange gram med hus med seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Hei, jeg er ny på forumet, og ligger og vipper mellom Helsport Lavvulight og Shangri-La 3.

Mase, du har prøvd begge, fordeler og ulemper :wink: Jeg får Lavvulighten til under 3000,- og Shangri-La 3 kommer vel på rundt 2000,- ink frakt og toll.

-Ikke stormmatter på SL 3, men det er det forsovidt ikke på Ringstind eller Rondane heller, som er 3 sesongs fjelltelt. Man kan ven få lagt på noen steiner som hindrer vinden å få tak under på SL 3. Så det var gjort på det ene bildet fra Mase.

Kommer hovedsaklig til å fyre med en Bushbuddy, som er på vei i posten :D , så jeg trenger litt takhøyde kontra vanlig telt. Vil bruke det som telt / shelter som ikke veier allverden. Har i dag forteltstykker til Jerven orginal som jeg tenkte å bruke til det samme bruksområdet, men her blir det glidelåser over, som jeg er redd kommer til å lekke, samt maljehullene på toppen (blir som et mønetelt). Med SD grip clips, som også er på vei i posten :D (takk Mase) regner jeg med at det ville blitt forholsvis vindstabilt, men er som sagt usikker på glidelåsene.

-Bedre grunnflate i Lavvulight, men hvor mye. Jeg er kort (166cm), men er jo på et endukstelt avhengig å ikke få soveposen borti veggene. Hva er ca diameter på SL 3. Finner høyden til 157 cm, men ingen diameter :?

-Lavvulighten er høyere, noe som gjør at man kan stå inne, men er det nødvendig :?: Man har god sittehøyde i SL 3, og uansett så vil det være endel røyk i toppen. Regner med at det er god sittehøyde i begge teltene. Fordelen med SL 3 er jo litt lavere, og mindre vindfang.

Kommer hovedsaklig til å bruke teltet alene, med mulighet for en til. Men jeg kjøper ikke telt for andre lenger :oops: Vil det i en SL 3 være plass til to mann med oppakning og mulighet til å fyre, uten at posene er i kontakt med duken :?:

Bunnduk :?: Fordelen er mindre kondens, ulempen er at kondens som ev. drypper ned, blir liggende på bunnduken, istede for å forsvinne i bakken. Samt at dette også er ekstra vekt. Nødvendig :?:

Teltet bør kunne brukes på fjellet, men hovedsaklig bruk blir under tregrensa. Som Mase nevnte, så vil SD grip clips brukes for å få bardunert det skikkelig på fjellet.

Så innspill på hvilket telt jeg skal velge :?:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer hovedsaklig til å fyre med en Bushbuddy, som er på vei i posten :oops: , så jeg trenger litt takhøyde kontra vanlig telt.

Grattis, Bushbuddy er helt sjef!, men vet ikke om det er helt trygt å fyre med den i telt. Vil i blant fly gnister fra den (avhengig av brensel) som kan antenne duken. Er jo også litt røykutvikling, iallefall ved opptenning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at Mase har brukt det som eneste "primus" en stund. Så jeg får være forsiktig :oops:, og prøve den ut utendørs først. Gleder meg stort til å få den. Regner med å bruke den endel på småturer nå i jakta, når jeg ikke gidder å fyre bål for å varme vann :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må veie og måle når jeg kommer hjem :wink:

Sjekket ang diameter på SL 3 på Golite sine sider, og det virker som om den er på mellom 250 - 280 cm. Trekker jeg ifra 40 cm på hver side, havner jeg på 170 liggelengde med god klaring til duken, så det burde holde. F... så usikker. Vil gjøre det riktige kjøpet for en gangs skyld :? Pleier å være vel impulsiv, og sitter derfor med litt flere telt muligheter enn jeg trenger :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det blir SL 3, som det kanskje heller imot, så tror jeg jeg bare bruker en heldekkende myggnetting inni, som jeg trer over stanga før jeg setter den opp inne i teltet hvis dette er krevet. Vet at bunnduk og innertelt kan være en fordel mtp kondens, men jeg har hatt mine døgn i 7-duker og 5-duker, riktignok bomullsduk, men satser på at kondensen renner ned langs sidene. Det gjør også teltet litt mindre, og øker vekta. Andre synspunkter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenke til kommentar
Del på andre sider

interessant :? Var visst flere muligheter, og disse har påsydde bardunfester. Litt usikker på høyden :? Det ene var på 54" og det andre på 58". SL 3 har 62". Det er ikke mye mer, men det gjør veggene litt brattere. Origami blir også levert med DAC stang, som er et bra merke.

195$ er halvparten av det jeg må ut med for en Lavvulight. Vanskelig dette her :?:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da orket jeg ikke lenger :D

Bestillte en SL 3 på http://www.hike-lite.co.uk/, farge grønn. Sjekket endel på netten mtp bilder av SL 3 i bruk, og det ser ut til å bli god plass til en, og greit til to med litt militær orden. Var noen som også hadde brukt det i endel vind, og de var overasket over stabiliteten. Har også som Mase bestillt SD grip clips (8 stk), så det burde holde til normalt bruk. Til ekstrembruk på høyfjellet så har jeg et Rondane 3 med påsydde stormmatter.

Kom på £150 ink frakt og en kurs på 10,26,- Dette vil gi en pris på under 2000,- ink toll og avgifter, så jeg tror det var et greit kjøp. Da er det bare å vente :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom på fredag etter at jeg hadde dratt :D , men nå er det i hus. Må få satt det opp og sjekket det ut. Kom på totalt 2.297,- Hadde forregnet meg med fortollingsgebyr på 200,- og exp hebyr på 100,- Ble alikevel ikke så værst pris :D

Postvekta viste 1150 gram ink stang og plugger. Pent :D

Venter da bare på Bushbuddyen og Grip Clipsene foreløpig. Det ligger også å lurer en Alpackaraft i bakhodet. Fint til andejakt, fiske og generelt friluftsliv, men litt dyr :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Har brukt Helsport Lavvulight ca 80 døgn fordelt på 2 år nå og er meget godt fornøyd! Vekten er lav, plassen er glimrende og teltet står godt i all slags vær (med tilpasset oppsett). Kondens får man i alle endukstelt, men dette minimeres med bruk av primus og ved å lage en liten åpning under duken så luftingen blir bedre. Har opplevd vind opp i liten storm i Lavvulighten. Da holdt vi godt fast i midtstanga for sikkerhets skyld, men det ble ikke noe problem. Hadde bardunert godt og tynget ned mattene med stein. Nå skal det sies at jeg dobler antall barduner i dårlig vær. Bærer gladelig med meg 6 ekstra 50 cm lange plugger når teltet veier så lite! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis man ikke vil senke så mye som det stormoppsettet som er vist over (interessant forresten), så pleier jeg å grave ned midtstanga 10 cm når det blåser mye. Har ikke light-versjon, men det blir jo det samme. Når midtstanga senkes kan man trekke ut sidene bedre med bardunene, og duken får en bedre vinkel mot vinden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.