Gå til innhold
  • Bli medlem

Fremmedfrykt i fjellheimen?


larka

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 124
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Men vi skal vel fortsatt regne bergensere som våre egne, også utenom fotballbanen ? :wink: Vi har ikke fremmedfrykt for bergensere, har vi vel ? Kjenner mange greie fra Bergen, jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang. aleks snakk om kvalifisert arbeidskraft og hva som tjener Norge:

Mon tro hva norske jøder, komunister, handikapede osv ville sagt om det ble forlangt en tilstrekkelig lang CV ved svenskegrensa for drøye 60 år siden?

Arbeidsinvandring er stort sett europeere, mens flyktninger blir tatt imot fordi de trenger et sted å bo i trygghet, ikke fordi vi trenger dyktige arbeidere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan situasjonen til jøder, komunister og handikapede var for 60 år siden synes jeg er et dårlig sammenligningsgrunnlag på hvordan situasjonen i Norge er i dag. Nettopp det du sier om at flyktninger blir tatt imot fordi de trenger et sted å bo i trygghet, ikke fordi vi trenger dyktige arbeidere sier det meste, vi har ikke noe å tjene på den slags annet en at vi føler oss veldig snille. Bare så jævla synd at mange av disse lider av traumer eller ikke klarer å tilpasse seg uansett hvor mye politikerene prater om integrering. Denne gruppen er blitt den en av de største trygdegruppene i Norge, og undersøkelser viser at dette kommer til å koste Norge svært dyrt på sikt. Ellers så er det sikkert fint for dem å komme hit. Ikke så flott for oss som får med mye rart på kjøpet. Det finnes sikkert en milliard mennesker som hadde hatt godt av å få asyl i Norge, men siden vi ikke kan ta inn rubbel og bit så er jeg mer for å hjelpe ute. Man hjelper langt flere per krone i fattige lavkostland enn her hjemme og en slipper å ta inn potensielt farlige folk til Norge. En skikkelig CV er på sin plass for å bo og jobbe i Norge, uansett hvor man måtte komme fra, såpass må man kunne kreve. Snillismen og godtroheten har ikke akkurat gjort ting bedre i Norge. En kan enten velge å beholde skylappene på og fortsette å være veldig snill, eller man kan våkne litt å se at norsk innvandringspolitikk ikke bare har ført godt med seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

..mens flyktninger blir tatt imot fordi de trenger et sted å bo i trygghet

Dagens "flyktninger" er de med ressurser til å flykte, og flesteparten av dem flykter fra et land hvor de selv er i majoritet. Og mange kommer med ukjent eller falsk identitet, for å lure seg til et opphold. Og de er de samme som reiser tilbake til landet de "flyktet" fra på sommerferier etc. Og sender døtrer på skole der, for at de ikke skal bli "for integrert" i vårt land. Det er sjelden man hører om flyktninger som kommer fra minoritetsbefolkninger i et land, eller politisk undertrykkende regimer; Burma, Kina (Tibet), Darfour etc. Hvor blir disse flyktningene av mon tro? Og hva med alle de som sulter i hjel? Dem er det tydeligvis ikke noe synd på, for de blir ikke forfulgt, de sulter bare. Hvorfor ikke heller bruke de mange titalls milliardene vi bruker årlig på en liten promille lykkejegere, til heller å redde millioner av voksne og barn fra sultedøden, og bruke midler på medisiner/vaksiner som også vil kunne redde millioner av mennesker ?????

Så konklusjonen min er at man på "hjemmefronten" sløser bort enorme ressurser på integrering av ikke-reelle flyktningene (inklusiv familegjenforeninger), og at vi med en alternativ bruk av penger, virkelig kunne gjort noe for å løse problemer med sult, sykdom og annen elendighet på vår klode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sant som du sier Lyngve. Dette blir nesten å gjenta deg, men det er faktisk de med litt ressusjer som i det hele tatt klarer å komme hit til Norge. Man hører jo om de som ikke har råd å komme med fly og som dør i en eller annen kontainer. Hva med å hjelpe flere av disse reelle flyktningene hjemme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å ønske alle velkommen er ensbetydende med å ønske en overfylt og ødelagt fjellheim. Så dum er i hvert fall ikke jeg.

Tror du fjellheimen tilhører deg og noen andre utvalgte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sjelden man hører om flyktninger som kommer fra minoritetsbefolkninger i et land, eller politisk undertrykkende regimer; Burma, Kina (Tibet), Darfour etc. Hvor blir disse flyktningene av mon tro?

Dersom folk kom fra disse landene til Norge, synes du de burde vært sendt tilbake igjen ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet i dag er at vi har et regelverk som utelukkende gir opphold på humanitært grunnlag og familiegjenforening, hvilket betyr at bare slepper inn folk som skal gifte seg eller som kommer fra krigsområder. (Politiske flyktninger er few and far between). Dette stimulerer til f eks tvangsekteskap og til utstrakte falsknerier fra de som bare ønsker seg et bedre liv.

For er du så dum at du står ved Schengen-grensa og bare ønsker deg et bedre liv, så får du beskjed om å snu. Og i motsetning til hva enkeltre Freppespirer her inne tror, så kommer mangelen på innvandring til å bli Europas død. Med mindre de klarer å programfeste fødeplikt på minimum seks barn pr kvinne, da (lurer på om det ikke var et parti i Tyskland som forsøkte seg med noe sånt for seksti år siden?).

Ingen av de som sitter på NUPI eller Chr Michelsens Institutt går gode for at det eksistererer planer om å styrte Europas regjeringer. Like lite som at de vil gå gode for at det for seksti år siden eksisterte en sionistisk sammensvergelse.

Hva angår "kriminelle handlinger begås av mennesker med mørk hud", så er dette en påstand med svært mange forutsetninger. Dette gjelder bestemte typer kriminalitet (vold, tyveri, omsetning, smugling) hvor gutter utgjør det absolutte flertallet. Gutter er også et absolutt flertall hos førstegenerasjons immigranter.

(Det er sannsynligvis derfor en journalist kunne påpeke at Frp var landets mest kriminelle parti også - mennene er i tungt flertall der. Som vi sikkert husker ble Frp fryktelig provoserte over den slags uthengning. Hylte og bar seg)

Denne typen kriminalitet er videre såkalt kontrollbetinget, dvs at den oppdages fordi den typisk rapporteres oftere - av fornærmede part (offeret), vekteren (tyveri), politispanere (omsetning), grensevakter (smugling) osv. Eksempelvis har man de siste årene hylt om seg om at voldtektsmennene kommer fra afrikanske land fordi vi har hatt en håndfull afrikanske overfallsvoldtektsmenn i Oslo, mens alle har holdt kjeft om at de aller fleste voldtekter blir utført i hjemmet til en av partene, eller at de kjenner hverandre fra før (iflg Tove Smaadahl). Dette er saker som ikke rapporteres til politiet (igjen iflg Smaadahl, skjønt vi så en økning i antall anmeldelser i vinter, et håp om at jenter tør å si i fra).

Om "utlendingenes holdninger til voldekt" er det bare å si at en større norsk undersøkelse i fjor høst viste at innpå halvparten av de spurte mennene mente at jenter som ble med fremmede gutter hjem eller som kledde seg utfordrende eller som flørtet la selv opp til å bli voldtatt. De uttrykte tvil om det var rett å stille voldtektsmannen ansvarlig i slike tilfeller.

Endelig bør de som elsker å framføre argumenter om lov og orden i fritt fall ta en liten titt på seg selv i speilet før de snakker videre. Da mener jeg ikke at toppen i Frp er stinn av folk med voldsdommer, etterforskning for overgrep og generell forakt for debattregler (hvem husker ikke Scanche). Jeg snakker om at Oslo Frp, (let's be fair - i likhet med Høyre, AP og endog i noen tilfeller SV) har lagt ned fritidsklubber, spesialinstitusjoner i psykiatrien, spesialpedagogiske tiltak for vanskeligstilt ungdom osv, såvel som at de har lagt skolene under så sterk økonomisk styring at lærerne har måttet velge mellom pest og kolera i prioriteringene sine.

Dette får konsekvenser, og en av konsekvensene er at ungene i Oslo trekker ned mot sentrum i disse dager, framfor å oppsøke et sted med voksne mennesker som holder orden og har tid til å slå av en prat. I og for seg et politisk virkningsfullt grep å skylde på utlendingenme - på den måten er det ingen som spør om ansvaret kanskje ligger hos politikerne selv. Men stinker, det gjør det. Og det er folk med mørk hud som må ta jobben med å spa møkka.

Og så en ting til: Fjellet blir ikke ødelagt av at mange mennesker går der. Fjellet er laget av stein. Man trenger ikke doktorgrad i sveising for å forstå at stein er solide saker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til de som frykter for høy kriminalitet i Oslo vil jeg si at det er få steder jeg føler meg tryggere enn her. Jeg føler meg faktisk tryggere på byen i Oslo enn i Fagernes, Vågå osv. Så vidt jeg husker har jeg aldri vært utsatt for fare i hovedstaden ute på byen, i motsetning til nevnte steder hvor jeg flere ganger har opplevd slåsskamper og truende adferd fra lokalbefolkningen ifm byturer m.m.

Hehe... dette gjenspeiler vel dessverre delvis inntrykket jeg har av mitt eget bosted ja :) Men de er egentlig ganske så harmløse, så lenge du ikke disser bilen deres eller evnt. går på en stjernesmell og sender et blikk mot dama deres. Da blir det fort noe amper stemning. Det beste tipset er dog uansett å droppe sleik og pannebånd, da går du som regel fri - også her!

:(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PocoLoco har gode poenger.

Han har tydeligvis måtte rømme fra det ene til det andre. "PocoLoco" bør få hvile i fred.

Jeg har personlig møtt på kjipe pakistanere i BMW som oppførte seg som om de eiede byen (Oslo).

Etter en overhøvling spurte hva de gikk på og måtte rømme fra stedet.

Selv har jeg kun vært utsatt for vold av etniske nordmenn. Regelrett oppbanking av fulle ungdommer på Romsås en gang for lenge siden.

En del innvandrere er oppvokst i en kultur der staten er korrupt og det eneste som gjelder er å ta vare på den nære familie. De er skeptiske til den norske stat fordi de er vant til at staten plyndrer borgerene til glede for enkelte korrupte byråkrat ansatte.

Dette har resultert i drosjeskandalen der pakistanere er i majoritet.

I Norge er ikke dette så vanlig, så vi skjønner ikke hvorfor de holder på slik.

I Italia har vi mafiaen som driver på samme måten. Folk tør ikke si i fra.

Dette betyr, jeg gjentar! Dette betyr ikke at innvandrere kan fare frem som de vil.

Mange fremmedkulturelle vil ha problemer med å forstå vårt system i fjellheimen med at man gjør opp for seg etter en overnatting. Derfor bør vi heller overbevise dem om at dette er systemet i Norge og at hvis de vil leve lenge i landet må du innrette deg etter landets kultur.

Dette må vi også gjøre når vi ferdes i et annet lands kultur.

Så "PocoLoco"; mulig det hadde vært best om vi levde adskilt fra hverandre, men verden blir stadig mer sammensveiset så det er kanskje best å ta utfordringene på strak arm.

Jeg kjenner mange med muslimsk bakgrunn som er like gode mennesker som meg selv.

Prøv, for en gangs skyld å sette deg inn i hvordan andre ser på deg selv.

Jeg har forsøkt, og jeg virket ganske enkel. Det må innvandrerne også gjøre ellers kommer vi ingen vei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sant som du sier Lyngve. Dette blir nesten å gjenta deg, men det er faktisk de med litt ressusjer som i det hele tatt klarer å komme hit til Norge. Man hører jo om de som ikke har råd å komme med fly og som dør i en eller annen kontainer. Hva med å hjelpe flere av disse reelle flyktningene hjemme?

Og det skal liksom være piece of cake? Vi ser jo f.eks. i dag at til og med Røde Kors har problemer med å komme inn i Burma for å gi katastrofehjelp. Så du tror kanskje Ola Nordmann skal ta med seg nisselua si og traske inn i all verdens konfliktområder og hjelpe "reelle flyktinger hjemme"?

Rent bortsett fra at så lenge de er hjemme, kan de ikke kategorisertes som flyktninger - men det er en mer filologisk betrakting som ikke vedrører sakens kjerne.

Jeg blir ganske oppgitt over alle nordmenn som sitter i det de i alle andre sammenheng omtaler som "verdens rikeste land" og sutrer over at det ytes litt til folk som trenger det mer enn gjennomsnitts-Ola, mens de er livredd for alle som ser annerledes ut enn en gjennomsnittlig telemarking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det ikke en sagnomsust svenske som gikk fra hytte til hytte i fjellheimen. Stjal mat og bodde gratis, og la igjen avføringen sin på gulvet som visittkort?

Vedkommende "Vandrer" var ikke svenske. Han var utlending ja - Bergenser :roll:

Litt på siden, men han ble dømt for over 600 innbrudd

http://www.aftenposten.no/amagasinet/article1202582.ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meningen med det du siterer meg på og innlegget forøvrig var å tale imot én person med provoserende, usaklige, unøyaktige og nedsettende argumenter og språk. For om man hadde fjernet 20-25% av Oslos befolkning (som innvandrere utgjør og som vedkommende hevdet hadde ødelagt Oslo), så ville Oslo fått et stort problem i forhold til arbeidskraft.

Men at nordmenn (og folk som flytter hit) pensjonerer seg tidlig og at mange er uføretrygdet, er vel ikke noe man kan laste innvandrere for- det er jo et problem vi har skapt selv, og det har lite med innvandringspolitikk å gjøre. (Forøvrig benytter ikke-vestlige innvandrere i mindre grad uførepensjon enn personer med en annen landbakgrunn i Norge). Og (forhåpentligvis før) da oljepenga tar slutt og majoriteten av Norges befolkning er pensjonister (fordi vi ikke klarer å produsere nok barn)- så kommer nok diskusjonen om pensjonsalder og pensjon forøvrig. Jeg kan ikke så mye om hva som vil lønne seg, og hva som er best for Norge i den situasjonen vi står foran, men at vi trenger arbeidskraft (som aldri før) i nær framtid også, ville jeg tro. Så enten må vi åpne for innvandring, eller så må vi brenne alle p-piller og kondomer :) ... men som sagt dette er ikke min kopp med te, og meninga var heller ikke å komme inn på dette :D

Slik det er nå, funker det jo ikke bra nok og situasjonen har jo heller forverret seg med årene, så da burde jo politikere snart ta hintet om at det er på tide å teste en nye linje istedet for bare å kjøre på som før.

Hva er det som ikke funker, slik det er nå? Og hva har forverret seg?

Når det gjelder spørsmålet om Oslo var bedre før, så er det først og fremst èn ting jeg merker meg, nemlig kriminalstatistikken og hvem som topper den. De som topper den er innvandrere som neppe kom hit til landet fordi de hadde kvalifikasjoner som dyktige fagfolk som kan hjelpe Norge med denne type underskudd.

Alek, jeg har stor respekt for meningene dine (selvom jeg stort sett er uenig med deg, så argumenterer du saklig), men her skjønner jeg ikke hva du mener, hva i all verden har en kriminalstatistikk (kan jeg også spørre hvilken?) å gjøre med om Oslo var bedre før. Jeg synes ihvertfall Oslo er en like koselig by uansett om det er Ola eller Ali som stjeler mest.

(Jeg kan ikke skjønne at en kriminalstatistikk er noe bra parameter på trivselsfaktor i en by- hva med en trivselsstatistikk? :) )

Og selvfølgelig er det ikke de kvalifiserte fagfolkene blant innvandrere som "topper den statistikken", men det er det vel heller ikke i noen annen gruppe. De som begår mest kriminalitet er selvfølgelig de som har lavest utdannelse, ruser seg mest, har høyest arbeidsledighet og det dårligste utgangspunktet.

Og Bjarne; slapp av mann- selvbetjeningssystemet kommer nok til å bestå- jeg tror ingen innvandrer går til Trulsbu i Breheimen for å stjele noen knekkebrød og avstå fra betaling for natten. Tvert imot, møter jeg en innvandrer på Trulsbu, vil jeg kalle det vellykket integrering!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For om man hadde fjernet 20-25% av Oslos befolkning (som innvandrere utgjør og som vedkommende hevdet hadde ødelagt Oslo), så ville Oslo fått et stort problem i forhold til arbeidskraft.

Fjerner man 20-25% av Oslos befolkning, ja så ville vel etterspørselen også sunket med like mange prosent. Det må vel du også skjønne!!! I offentlig sektor ville sikkert "etterspørselen" ha sunket betydelig mer enn 20-25%. Selvsagt skal vi ikke sende ut dem som allerede har fått opphold, men jeg etterlyser en mer bærekraftig utvikling hva angår innvandring. For nå bygger vi det nye klasse-samfunnet, hvor innvandrere tar gølv-jobbene, mens den gamle arbeiderklassen med partibok for hånd har avansert til egen pult på et offentlig kontor, og gjør minst mulig. Innvandrere er dermed blitt vår tids nye slaver.

Forøvrig benytter ikke-vestlige innvandrere i mindre grad uførepensjon enn personer med en annen landbakgrunn i Norge.

De som blir stående utenfor arbeidsmarkedet har mye større sjanse for å havne på uføretrygd. Så din påstand kan umulig være sann. Blant enkelte nasjoner står 60% utenfor arbeidslivet, hva tror du disse lever av da?

Les dagens artikkel fra Human Right f.eks http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=34&tekstid=1797

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PocoLoco har gode poenger.

Han har tydeligvis måtte rømme fra det ene til det andre. "PocoLoco" bør få hvile i fred.

Stemmer :D Han burde få lov til å være her på forum.

Et spørsmål til moderatorer; er PocoLoco ekskludert :) Håper han kommer tilbake...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en del som blander begrepene her og som ikke helt forstår forskjellen mellom det å være flyktning og innvandring for øvrig

En flyktning er en person som blir ansett å ha et beskyttelsesbehov i hjemlandet, og som derfor ikke kan returnere.

Norge er, i likhet med de fleste land i verden, bundet av flyktningkonvensjonen og plikter å gi opphold til slike personer.

Når her på forumet uttaler at "vi kan heller hjelpe de i hjemlandet", blir derfor dette litt god dag man økseskaft, da personer med flyktningstatus ikke kan returnere til sitt hjemland.

Likeledes, å returnere en person som risikerer forfølgelse i hjemlandet vil være i strid med internasjonale konvensjoner Norge, og de fleste andre land i verden må følge. Derfor kan man ikke avvise en person som fyller vilkårene for flyktningstatus, med den begrunnelse at det følger kostnader med å integrere/gi opphold til flyktninger osv. Slike forhold er i realititeten rettslig irrelevante i denne sammenhengen.

I det hele tatt er det svært vanskelig for norske myndigheter (i motsetning til hva enkelte populistiske politikere later til å tro) å returnere personer som risikerer forfølgelse i hjemlandet, pga internasjonale konvensjoner. Dette gjelder nesten uansett hvor sterke grunner som tilsier hjemsendelse, jf Krekar-saken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.