Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Skålatårnet


Anbefalte innlegg

Noen som har vært på Skåla i det siste og har noen snørapporter å komme med? Lurer på om noen tør gjøre en kvalifisert gjetning på hvor lenge sesongen varer uten at man må tasse på beina alt for langt. Er det skredfare? Og rent praktisk: Buss fra Bergen om morgenen, gå opp til tårnet for å overnatte der, det er grei plan for én dag?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ingen snørapporter, faren min startet Josten på langs fra Skålatårnet på 80-tallet sankthansaften. Da bar de skia helt opp til tårnet. I år er det ekstra mye snø enn til vanlig, men år med normal snødybde på vestlandet skal det ligge godt med snø over 600-800 meter helt til slutten av mai. Gikk på ski fra brua (600 moh) 20. mai et år. Uansett er det best å bære skia så langt, dit er det skog og god sti. Siste ryggen fra skaret ligger på solsida og blir fort bar i starten av juni.

Det er som sagt ekstra mye snø i år, men ville uansett tatt turen mellom 17. mai og 1. juni :D Skredfare pleier sjelden å være problem opp dit. Vet ingen busstider fra Bergen, men ville tro du bruker ca. 3-4 timer opp til tårnet fra Tjugen om du er "noenlunde sprek";) Så det høres ut som et godt valg med overnatting i Skålatårnet. God tur!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar, begge to. Vil gjerne ha en fersk snørapport, planlegger turen muligens helt seint i mai. Tenkte som så at det har vært mye snø i fjellet i år, men kjenner ikke de lokale forholdene. Men har forstått det sånn at man gjerne må bære skiene opp til ca 600 meter uansett der oppe.

M

Lenke til innlegg
Del på andre sider

kan rapportere om grønne fjellsider og lite snø i Loen, vertfall under 500moh,

cirka!! Du må nok gå opp til sætra og vel så det før du får ta på deg skia!

På skåla var det og mindre snø enn i fjord, steinar var begynt å kome til syne,

noko det ikkje var i fjord 17. mai! Skal du på skåla bør du nok skyndte deg:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg var på Skåla i dag. Bar skia opp til der ein kryssar elva. Brukte ca. 1 time på å gå opp dit frå parkeringsplassen like innanfor Tjugen camping.

Fine forhold i dag, men dersom det gode været held fram, vil nok ikkje skisesongen vare så mykje lenger her.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bergen Turlag fikk i dag (13.05.08 ) melding om at broen over Fosdøla på ruten Loen - Skålatårnet er ødelagt og ikke farbar.

Har derfor lagt ut dette på nett:

(Logg inn for å se skjult innhold)

Har noen detaljer så kom gjerne med det.

mvh

Einar Grieg

Bergen Turlag

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må vel vere snøen som har tatt brua? Såg ut som det hadde gått eit ras nedover der. Vi såg at brua var knekt, men kom oss greit over på snø på onsdag i forrige veke. Var kanskje ein av dei siste dagane det var mulig (ut frå bildet som er lagt ut av Bergen Turlag).

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nok snøen som har tatt brua, muligens etter at den har fått seg en første knekk ifjor av stein&snø? Den har forøvrig klart seg bra i en tjuefemårstid. For skitur til Skåla tar man seg foreløpig enkelt over gode snøbruer litt lenger oppe. Det arbeides med å få på plass en provisorisk bru til sommersesongen, mer varig løsning kanskje ikke før til høsten, av naturlige grunner.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 4 weeks later...

Var ved Olden/Loen i dag, som Steinur sier er det snø fra Skålavatnet. Er muligheter for skikjøring, men mye steiner og sørvestryggen var nesten bar. Forholdsvis lite snø i denne tiden vis à vis i fjor, snøgrensa lå høyere på Dalsnibba i år. Og det gikk fint med fottur på Dunheia på Utvikfjellet lørdag.

Det ser ut til å bli en knallsommer :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 3 weeks later...

Var en tur opp på Skålatårnet i går, tirsdag 8 juli. Snøen begynte litt ovenfor Skålavatnet. Opp kneiken til 1400moh var det en tung snøskrent. Fra skardet og opp til venstre var det stort sett bart i første kneiken, litt valgfritt om en ville gå i uren eller på sneen. I de øverste delene vil jeg si det var omtrent 1/3 snø og 2/3 bart.

Snøen var fast og fin å gå på, ikke mykere enn den må være for å få fornuftig feste.

Vil anbefale gode og vanntette fjellsko/støvler. Joggesko kan nok bli litt vått og kalt. Heller ikke dumt med skistaver siden det er litt trasking på snø...

Mvh

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.