Gå til innhold
  • Bli medlem

Turisthytter - bannlyst?


Lisa

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 200
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Jeg har enda ikke hatt noen negative erfaringer med å bo på DNT-hytte. Med ett unntak har jeg bare bodd på ubetjente DNT-hytter i Troms. Som regel er man der alene med turfølget. De gangene det har vært andre, fremmede mennesker på hyttene har det faktisk vært ganske koselig, selv om det kan bli trangt når en liten ubetjent hytte får fullt belegg og vel så det.

I natt delte jeg og ei venninne en hytte på fastlandet i Tromsø med to reindriftssamer, en mann og en kvinne i alderen 25-30 år. De holdt på med reinflyttinga og hadde parkert skuterne sine og reinflokken rett utenfor hyttedøra! Reinsdyra flytta seg ikke da vi kom fram :)

Det ble en veldig hyggelig kveld med disse to samene som hadde mange vanvittige og artige historier å fortelle. Det var god stemning og mye latter hele kvelden til vi la oss kl 3 i natt. De hadde til og med tatt med en skikkelig radio slik at vi kunne høre på nattønske på NRK! Det ble for øvrig ikke mørkt i det hele tatt i natt. Det er så deilig her oppe i nord nå med dagslys døgnet rundt og fortsatt helt eventyrlige skiforhold. Vi hadde spikerfeste og god gli med lilla voks under skia. Det er mye mer snø enn vanlig på fjellet rundt Tromsø, ikke en barmarksflekk å se! Det kommer til å være skiføre i mange uker framover her oppe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vinjerock er en tragedie. Ikke fordi det er noe galt med kulturarrangementer. Ikke fordi det er negativt at man trekker enkelte ungdommer til fjells. Men fordi det er nok et inngrep fra det urbane og støyende inn i en stille og paradisisk frisone som blir mer og mer viktig, og mer og mer skjør. Vinjerock er rett og slett et overgrep, og viser manglende respekt og forståelse for både naturen og ikke minst alle de mennesker som trenger naturen til rekreasjon og avbrekk fra en støyende og ofte slitsom hverdag.

Heil enig! Forbinder fjellet men stillhet og helse for sinna. Bystøy hører ikke heime på fjellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:D Jeg må bare spørre her: Kan noen forklare meg hvem som er "ekte fjellfolk" ? :lol:

For å være helt ærlig, så har alle hver og sin egen mening om det. Det er ikke vits å diskutere det en gang, for alle er uenige.

Men det man kan være enig i er at fjellet er et vakkert og flott sted, og noe som alle kan benytte seg av:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med deg, Lisa. Alle har like stor rett til fjellet, og alle har sin oppfatning. Poenget må vel være at vi som mener noe her har egne erfaringer med livet i fjellet. Alle er forskjellige, vi er i forskjellige alderskategorier, og bedømmer ut i fra vårt eget ståsted. Vi er alle enige om at livet i fjellet er herlig, enten vi bor ute eller inne. Fjellhytter er for noen, kun telt for andre. Slik er det bare. Livet er mangfoldig, - heldigvis. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det lurer jeg også på, noen definerer sikkert et ekte fjellfolk som mennesker som lever i pakt med naturen. Og hvor skal grensen gå? Er teltfolket mer "ordentlige fjellfolk" enn DNT-hyttefolka? Og kan teltfolket kalles ekte fjellfolk, eller er de ekte bare dem som spiser molter og fanger maten selv :lol::D

For å svare på tråden Lisa har startet, jeg synes at DNT hytter er veldig praktisk å ha. Spesielt liker jeg de selvbetjente eller ubetjente hyttene. Når det gjelder turisthytter som Sandhaug og Litlos som er plassert langt inne i fjellet er følelsene mine litt blandet, i og med at det ødelegger litt stemningen med "det-å-leve-i-pakt-med-naturen" kjenslen. På Sandhaug fikk jeg kanskje et litt dårlig inntrykk. Da vi kom dit fra Hadlaskard (som antakeligvis er en av de finere hyttene i landet, brødbakeri og hytta ligger idyllisk til ved Veig) ble vi møtt av en vond kloakklukt og agregatet duret svært høyt. Maten var god, og vi var de eneste som bare kjøpte enretters middag og forsynte oss grådig av den. Vi følte ikke at vi var på et sted vi kunne bestemme selv. Middagen måtte vi møte opp til presis, og hvis en kommer for sent er det nesten litt flaut. Klokken fem på elleve kommer personalet og roper ut i stua der vi satt og spilte kort: "Nå må dere komme dere i seng, aggregatet går om fem minutter". Fikk da en følelse av at vi ble dirigert litt i meste laget.

Ligger en i telt eller på selvbetjeningshytte slipper en litt av disse tingene, du kan leve mer selvstendig, men på hyttene må du ta hensyn til resten. Jeg har selv blitt holdt våken av tømmersaging på rommet, dette kommer jeg heller ikke unna i teltet foreløpig fordi min far er et sagbruk også :D Jeg har respekt for alle som benytter turisthytter, det gjør jeg og de fleste jeg kjenner. Telt har selvfølgelig en sjarm på en annen måte som er magisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Babysnupp – du er sikkert en ordentlig fjelljente nå, men ettersom man blir eldre og mer velstående er det fullt mulig å forfalle ved å begynne å overnatte mer og mer på hyttene. :D

Lisa – ja, det er et nederlag å bo på hytte :D . Når det gjelder å sette mennesker i bås så var det du som begynte denne diskusjonen med å mene at man traff ordentlige fjelljenter på hyttene. Dette er jeg er uenig med deg i. Selvfølgelig vil man finne en og annen, men stort sett treffer man kun de ordinære fjelljentene der. Ikke noe gærnt med disse, men reklamen din blir misvisende.. :D

Poenget er ikke hva man kaller de forskjellige (altså definisjonene ordentlig, ordinær eller ekte) men om man skal bo på hyttene p.g.a. fjelljenter man eventuelt treffer der. Det er enkelte av oss som drar til fjells for å unnslippe sivilisasjonen, bråk, støy, forutsigbarhet, trygghet, regler og begrensninger - og naturligvis ikke oppsøke alt dette ved å overnatte på en DNT-hytte. Det er sikkert veldig mange fordeler ved å bo på hyttene, men det er ikke alle som oppsøker sivilisasjonen når man har kjørt 5-6 timer nettopp for å unnslippe den.

Er det noen som virkelig mener DNT-hyttene er de beste stedene å treffe jenter som drar til fjells for å unnslippe alt det hyttene representerer? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men herlige fred. Om du treffer jenter eller andre på eller utenfor DnT hytter eller andre hytter betyr da vel ikke all verdens ? Du kan da like gjerne treffe DEN DAMA uansett i fjellet hvor du enn måtte være. Det har vel ikke noe med hytter å gjøre. Noen liker å bo på hytter, noen liker det ikke. Hyttene er der, de vil bli der og det vil vi som går i fjellet også. Vi er forskjellige , har forskjellige behov, ønsker osv, og derfor liker noen det ene og noen det andre. :D:D:D Det er livet i fjellet som er det vesentlige, på den ene eller den andre måten. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lisa – ja, det er et nederlag å bo på hytte :) . Når det gjelder å sette mennesker i bås så var det du som begynte denne diskusjonen med å mene at man traff ordentlige fjelljenter på hyttene. Dette er jeg er uenig med deg i. Selvfølgelig vil man finne en og annen, men stort sett treffer man kun de ordinære fjelljentene der. Ikke noe gærnt med disse, men reklamen din blir misvisende.. :wink:

Jeg mente ikke at man fant ordentlige fjelljenter BARE på turisthyttene, selvfølgelig gjør man ikke det. Men man KAN møte ordentlige fjelljenter der OG. Men selvfølgelig treffer du en haug med ordinære og. Jeg har bare lest på forskjellige innlegg her på fjellforum at mange mener at det er nesten bare cafe/byjenter som drar til fjells for å tøffe seg, eller for å drikke seg dritings. Fins mange forskjellige typer på hyttene.

Noen foretrekker å bo på hyttene og noen ikke, av ulike grunner. Slik er nu bare det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det relevant å diskutere "ekte fjellfolk"? Hva tilfører det debatten?

Debatten dreier seg om at det i noens øyne ikke er tøft nok å bo på hytter. Noen liker det og noen liker det ikke. Noen vil ha total fred og ro og for seg selv, mens andre synes det er ok å bo der det er andre mennesker. Dette må man da kunne akseptere ? :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er interessant at du diskuterer "ordentlige fjelljenter" i det vide og brede uten å være i nærheten av å komme med noen definisjon av hva dette begrepet innebærer, Lisa.

Meningen med å starte dette temaet var ikke å definere fjelljenter, men om turisthytter var bannlyst. Det var bare noe i tillegg som jeg skrev.

Uansett er det ikke noe vits å definere fjelljenter, for alle har forskjellige meninger gjeldende det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meningen med å starte dette temaet var ikke å definere fjelljenter, men om turisthytter var bannlyst. Det var bare noe i tillegg som jeg skrev.

Uansett er det ikke noe vits å definere fjelljenter, for alle har forskjellige meninger gjeldende det.

Hytter er ikke bannlyst, de er bare ikke å foretrekke. Som nevnt i tidligere innlegg drar jeg til fjells for å unnslippe sivilisasjonen, bråk, støy, forutsigbarhet, trygghet, regler og begrensninger :D. Hyttene vil derfor aldri være et godt alternativ til teltlivet.

Når man har omsider ankommet fjellet og sluppet unna pappa stat og mamma kommune, så ønsker man ikke å måtte innordne seg regimet til tante DNT. :lol:

Det nytter heller ikke å bruke fjelljenter som gulrot. Jenter som foretrekker å overnatte i telt, og det er nettopp disse som er spesielt interessante for menn som foretrekker å overnatte ute, finner man (nesten) ikke på hyttene. En annen sak er om man virkelig vil redusere en ellers flott fjelltur til en hyttetur med innlagt sjekking. Når man kun treffer høyst ordinært spreke fjelljenter på hyttene, og disse treffer man overalt ellers, så er ikke det nok til å ødelegge en ellers hyggelig fjelltur ved å måtte overnatte inne.

Er du ikke fornøyd med kvaliteten på mennene som per idag overnatter på hyttene? Hvis du vil treffe denne type fjellmannfolk så er det du som må begynne å overnatte ute og ikke omvendt. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hytter er ikke bannlyst, de er bare ikke å foretrekke. Som nevnt i tidligere innlegg drar jeg til fjells for å unnslippe sivilisasjonen, bråk, støy, forutsigbarhet, trygghet, regler og begrensninger :D. Hyttene vil derfor aldri være et godt alternativ til teltlivet.

Når man har omsider ankommet fjellet og sluppet unna pappa stat og mamma kommune, så ønsker man ikke å måtte innordne seg regimet til tante DNT. :lol:

Det nytter heller ikke å bruke fjelljenter som gulrot. Jenter som foretrekker å overnatte i telt, og det er nettopp disse som er spesielt interessante for menn som foretrekker å overnatte ute, finner man (nesten) ikke på hyttene. En annen sak er om man virkelig vil redusere en ellers flott fjelltur til en hyttetur med innlagt sjekking. Når man kun treffer høyst ordinært spreke fjelljenter på hyttene, og disse treffer man overalt ellers, så er ikke det nok til å ødelegge en ellers hyggelig fjelltur ved å måtte overnatte inne.

Er du ikke fornøyd med kvaliteten på mennene som per idag overnatter på hyttene? Hvis du vil treffe denne type fjellmannfolk så er det du som må begynne å overnatte ute og ikke omvendt. :D

Meningen med å starte dette temaet var heller ikke å finne ut hvor fjellmannfolka holder til, og jeg vet de fleste er ute i telt uansett.

Som sagt, som sagt gjaldt dette hovedsaklig turisthytter og ikke definisjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes du bør skifte kallenavn til "Fjellrypen". A-endelser er ikke særlig pent, og viser at du ikke har nok respekt for oss skikkelige mennesker på Oslo vest.

Edit: Ser også at du heter Nina. Det bør endres til "Ninen".

Må innrømme at jeg ikke skjønte innlegget ditt. Dessuten står det at du bor i Kristiansand. I et bur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha lest litt i forumet en tid, slo det meg at du må være han jeg møtte på bussen fra Oslo til Gjendesheim sommeren for to år siden. Glad i å prate, tenkte jeg :lol: Ikke noe vondt i det.

Nei, det var ikke meg. Skjønner det er mer enn 15år sia jeg har tatt bussen til Gjendesheim.

Men noen ganger fra Gjendesheim til Oslo 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å være helt ærlig, så har alle hver og sin egen mening om det. Det er ikke vits å diskutere det en gang, for alle er uenige.

Men det man kan være enig i er at fjellet er et vakkert og flott sted, og noe som alle kan benytte seg av:)

Hehe Lisa, ekte "fjellfolk" er enkelt å deff!!

Det er alle som ikke føler behov for å fremheve seg selv ved å benytte slike uttrykk.

Du, jeg og de aller fleste trives med de vi møter på vår vei i fjellheimen, og verdsetter de som likeverdige (hytte/telt/dagstur etc...).

Såkalte "ekte" fjellfolk sitter stort sett bak tastaturet og kverrulerer :lol:

Snart blir det Eidsbu... og kanskje Fondsbu tjohei :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.