Jump to content

Bål/Grill


TTT
 Share

Recommended Posts

Det er jo lov å fyre opp grill hele året, men hva er definisjonen på henholdsvis bål og grill? Er det grill når man har det oppi en rundbrenner (til lavvo)? Tenkte på fyringsmuligheter i sommerhalvåret :roll:

Link to comment
Share on other sites

Jo, det tror jeg det blir. Det er nemlig problemfritt å fyre opp engangsgrill om sommeren f.eks. ved Sognsvann (Oslo). Jeg lurer derfor på om det er en slags dispensasjon som gis for det aktuelle området, om det er en gråsone eller om grunneier kan tillate det (kommunen?). Kan ikke huske å ha sett noen spesiell skilting for dette, annet enn forbud mot bålfyring, samtidig som det t.o.m. er egne søppelkasser for engangsgrillene. Folk fyrer jo opp engangsgriller overalt uten at jeg noen gang har opplevd at noen har reagert.

Link to comment
Share on other sites

Engangsgriller

Engangsgriller skal aldri plasseres direkte på gress, jord eller fjell. Den voldsomme varmen ødelegger røttene til gress og andre planter, jordbrann kan oppstå, og fjell kan slå sprekker. Engangsgrillen plasseres i utmark best i sanden eller på småstein. Bruk rikelig med vann når du kjøler ned grillen, dypp den gjerne i sjøen! Grillen skal være kald når du legger den i beholderen. Ikke sett igjen grillen, den kan skade sjøfugler som vil ha matrester og skjærgårdstjenestefolk som må rydde opp. Kanskje er en liten gassgrill noe for deg?

- Bærum Kommune (http://www.baerum.kommune.no/category.php/category/Badeplasser/?categoryID=10124)

Dette var i sammenheng med badeplasser - som normalt kun brukes utenfor "bålsesongen". Derfor skilles det jo mellom grill og bål, tydeligvis?

Link to comment
Share on other sites

- Forskrift om brannforebygging 26. juni 2002 hjemlet i brann- og eksplosjons-vernloven setter i § 8-2 forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skogsmark i tiden 15. april til 15. september uten tillatelse fra kommunen. Kommunen kan gjennom forskrift fravike forbudet dersom lokale forhold tilsier det. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle ting slik at det kan føre til brann, og oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokt. Den generelle aktsomhetsplikten innebærer at det må vises varsomhet både med bålbrenning og grilling i spesielt tørre perioder, også utenfor skogsmark.

Svarer på min egen tråd jeg:D

http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/rundskriv/2007/T-307-.html?id=475481

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy