Gå til innhold
  • Bli medlem

"40 fjell på 5 dager"


Roger

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 98
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Tja, jeg synes de som kritiserer andre driter seg ut vel så mye. Hva med litt raushet eller overbærenhet med andre, da blir sikkert verden atskillig bedre å leve i.

Og dette var ikke ment spesiellt til deg Valencia, men like mye som en generell kommentar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skryt litt mer a.

Okei

Jeg tok feil, det var 38 topper på 4 dager og en av dem var transportetappe :lol:

Syns det er greit å skryte så lenge man synes man har gjort en bra prestasjon sjøl. Det er bra at man skryter litt av seg selv og av andre. Det er jo mye av det turrapportene går på her inne. Jeg har vel så dårlig selvtillit at jeg trenger bekreftene kommentarer her innenifra at det jeg gjør er bra, det er derfor jeg skriver rapportene mine i allefall.

Poenget mitt er at de ikke har et rekordforsøk det er noe å skryte av, og da særlig skryte av det før de gjennomfører driten. Det er dette jeg syns blir latterlig. Hva enn dere måtte tro så var det ikke ment som noe særlig skryt å skrive om antall topper her inne, men det var nå det trådstarter lurte på da, jeg startet ikke denne tråden Valencia :P

Og skal sant sies er det ikke akkurat vanskelig og kopiere ruta mi over de aktuelle toppene, skulle jeg ha gjort et "rekordforsøk" hadde jeg lagt opp til noe helt annet og jammen skulle jeg ha skrytt over det i ettertid :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håper at du, eaa, ikke vil slutte å skrive turrapporter etter ”overhøvlingen” du har fått av essem. Jeg er en av dem som leser hvert eneste ord i dine rapporter. Du har en unik fortellerevne som får leseren til kjenne igjen i stemningen og å føle at han er med på turen. Og så bruker du noen morsomme dialektord som jeg ikke kjenner, men som jeg likevel umiddelbart skjønner meningen av ut fra stemningsskildringen.

Fortsett med å være et stort pluss for Fjellforum.

Forresten, en ting jeg stusser på i denne VG-artikkelen. Her har de regnet Trollsteineggi som hele tre topper. For meg har Trollsteineggi alltid vært bare en topp og kommer alltid til å bli det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg har forstått det riktig har deltakerne meldt seg på Uren Luren Himmelturen uten å vite at de gikk til et "rekordforsøk". Turen beskrives i DNT`s turblekke som krevende og hvem som helst som mener de har de nødvendige ferdighetene kan melde seg på.

Å stå fram i en useriøs tabloid avis og legge det fram som et rekordforsøk syns jeg blir dumt. Vi vet ikke hva denne Asle har fortalt VG og hvordan journalisten har tolket det og fordreid og overdrevet det. Å stå fram i forkant og oppgi et antall topper som man sannsynligvis ikke klarer gir stor fallhøyde. Det blir husket som er tur der "de ikke klarte det". Hadde han stått fram i etterkant og fortalt at de hadde klart f.eks 35 topper ville likevel den jevne VG-leser latt seg imponere hvis det er målet. Det er ingen tvil om at det er et krevende prosjekt, men ekstremt er det ikke. Jeg forutsetter at Asle har gått disse toppene tidligere og kan rutene såpass godt at han ikke bruker unødig tid på ugunstige rutevalg og unødig tid på sikring der det ikke trengs etc. Han har et poeng i at det kreves fint vær siden motivasjonen i gruppen gjerne synker drastisk når det begynner å blåse godt rundt øra og sikten kun er hvit. I en så stor gruppe vil det alltid være varierende grad av motivasjon, innsikt i egen ferdighet og man må regne med at noen får noe kødd med utstyret. Kunne vært artig å høre Asles egen rapport etterpå. Kanskje er han medlem i forumet?

Å definere rekord i en slik sammenheng har ingen hensikt. Hvorfor akkurat 5 dager? Kunne man startet en meter fra toppen av Glittertind for å spare noen timer? Må det være 5 sammenhengende dager? Etc etc.

Jeg har ikke vært i forumet i så utrolig mange år men har lest de fleste turrapportene det siste året. Hittil har jeg ikke oppfattet noe av dette som skryt. Jeg har sett mange otrolig bra bilder. Mye bra detaljinformasjon fra egger og oppstigninger som har vært nyttig i egen turplanlegging. Har sluppet å bære rundt på kilovis av tau og annet utstyr basert på spesielt nevnte eea`s rapporter. I rapportene har jeg sett mye ekte fjellglede, evne til å presse seg selv når det butter i mot og glede over å ha overvunnet både fysisk slit og andres fordommer. Jeg syns slikt er inspirerende. Selv om Mayhassen nå sier han skryter har ikke jeg oppfattet det slik tidligere. Har tenkt at "her er det en som har opplevd store ting og som klør etter å dele gleden med andre". I tillegg til å bruke mye tid på forberedelser, bilkjøring og lange dagsetapper orker disse også å legge noen timer i å skrive solide rapporter. Fortsett slik!

Gleder meg til å lese påskerapportene. Det er meldt sol i Jotunheimen på lørdag! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håper at du, eaa, ikke vil slutte å skrive turrapporter etter ”overhøvlingen” du har fått av essem.

Dette er over grensen til det tåpelige. Det går faen meg ikke an å diskutere ting på prinsipielt grunnlag og samtidig gi eksempler uten å få kastet i trynet at en driver personangrep. Du framstår i mange sammenhenger som en intellektuell person ods, men lese - det kan du faen ikke. Her er det "forhatte innlegget", JEG uthever:

Når det gjelder å "skryte" av bragder så beklager jeg å måtte si at du stiller i fremste rekke her på fjellforum, vel og merke etter at turene er gjennomført. Du kaller det dokumentasjon som kan hjelpe andre når de er på tur, det er ikke noe annerledes enn her - altså skryt og pr-kåthet iflg deg selv. Som en parallell til det du skriver skal fjellet være mystisk og oppleves der og da, det skal ikke være så gjennomdokumentert at hver en stein er kommentert og beskrevet.

Dette har ikke noe med verken deg som person å gjøre eller at folk verdsetter å leve seg inn i tekstene dine. Prinsipielt er det ingen forskjell her. Lotto-Asle skryter av en tur de skal ha, du skryter av en tur du har hatt. Begge deler er helt ok. Skryt er ikke farlig, det som ikke er så greit er å dømme folk, sette de i bås basert på egne subjektive oppfatninger. Og verst av alt, prøve å fortelle omverdenen at slik er det...

Til sammenligning må du f.eks kalle Morten og Julia pr-kåte når de prøver å få oppslag og omtale av bøker de skriver, noe som selvfølgelig blir helt feil. Det handler om en ting: Omtale, å gjøre noe kjent, markedsføring! Så får heller noen brekke seg hvis det blir for mye av det gode.

Hva er det jeg gjør?

Først setter jeg skryte i anførselstegn, fordi skryt ikke er det riktige ordet. Skryt er negativt ladet som generell oppfatning.

Så bruker jeg Eaa's egen retorikk.

Så sier jeg at dette ikke har noe med Eaa som person å gjøre, jeg gjør en prinsipiell sammenligning.

Så drar jeg opp en ny sammenligning med Morten og Julia som MER ENN GJERNE hadde ønsket seg et slikt oppslag om bøkene sine som handler om FJELL.

Det paradoksale er at jeg har skrevet haugevis av turrapporter her inne selv, OG jeg gjør det generelt ellers også. I tilfelle skyter jeg meg selv i foten hvis jeg skulle ha så GRØNNJÆVLIG i mot at Eaa skriver turrapporter.

Det må nå for FAEN gå an å lese riktig her. Håper dette var slutten på denne FORBANNA TÅPELIGE OG VIRKELIGHETSFJERNE sidediskusjonen.

Beklager språkbruken (puh..).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Setter pris på alle flinke turraportskrivere her på fjellforum. Turraportene virker for meg ikke som skikkelig skryt, men det er jo tydelig at folk er litt stolte over noen av turene, og det med rette :wink: Å gå ut i VG på forkant å si at du skal på tur og oppnå rekorder høres jo helt på trynet ut. Greit nok når man skal på Everest, for da er det sponsorer som forventer det og media snuser det opp uansett.

Det er nesten litt festlig at de ikke klarte målene som de så optimistisk uttalte de skulle klare :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei

Jeg tok feil, det var 38 topper på 4 dager og en av dem var transportetappe :lol:

Det er alltid en eller annen "gærning" som har gjort noe råere enn det man tror. :D Jeg tviler også på at du er verstingen her heller. Det er jo ikke alle som følger med på FF.

Uansett er det bra du ikke står frem i VG for å få litt PR ved å pretendere å ha satt en eller annen egentlig totalt uinteressant rekord. Det viktigste er at du hadde en fin fjelltur og finner gleden av å videreformidle dine opplevelser i ettertid slik at også andre blir inspirert til å dra på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om Mayhassen nå sier han skryter har ikke jeg oppfattet det slik tidligere. Har tenkt at "her er det en som har opplevd store ting og som klør etter å dele gleden med andre". I tillegg til å bruke mye tid på forberedelser, bilkjøring og lange dagsetapper orker disse også å legge noen timer i å skrive solide rapporter. Fortsett slik!

Veldig glad for at du oppfatter det slik Busken for det er nettop slik jeg jeg vil at dere skal oppfatte det! Når man ikke har så mange kamerater/familimedlemmer som forstår seg på lidenskapen er det godt å dele med noen som forstår!

Setter pris på alle flinke turraportskrivere her på fjellforum. Turraportene virker for meg ikke som skikkelig skryt, men det er jo tydelig at folk er litt stolte over noen av turene, og det med rette

Det er flott!

ods skrev:

Forresten, en ting jeg stusser på i denne VG-artikkelen. Her har de regnet Trollsteineggi som hele tre topper. For meg har Trollsteineggi alltid vært bare en topp og kommer alltid til å bli det.

Samme her!

Det er vel avlet av en latterlig låg pf-faktor, hvor annenhver stein blir betegnet som en fjelltopp?

Nå må dere ikke blande inn enda et ikke-tema i denne tråden da. Klarer ikke å dy meg alikevel: Er det så farlig at det er 3 topper for noen? Pga av dette må jeg opp til S1 og S2, selv om jeg allerede vært på hovedtoppen, det er da på mange måter positivt. I en rekord må det jo selvfølgelig spesifiseres hvilken pf man går etter. Ikke misforstå, jeg skjønner dere godt at det er bare en topp og jeg sier ikke at dere er teite fordi dere ikke vil ned på de andre høydene. For meg er pf 30 også altfor lavt til å skille to topper mange steder, men andre ganger er pf 10 ganske markant og bærer seg ganske godt. Man må nesten opp i pf 100 for at man virkelig skal kunne snakke om egne topper, men det er flott at noen sa pf 10 for da har jeg mer å gjøre og muligheten til å se og oppleve enda mer. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OT:

Hehe, ja artig debatt.

Tok meg den kunstneriske frihet å Kutte litt i ditt siste innlegg essem :D

........... Det går faen meg ikke an ............GRØNNJÆVLIG .............

................Det må nå for FAEN ..............

...........FORBANNA TÅPELIGE OG VIRKELIGHETSFJERNE ....................................................................................................................................................................................................................... (puh..).

Jeg for min del har alltid satt pris på folk som kaller en spade for en spade.....

essem:

Senk skuldrene, løsne trange plagg og belter, beina høyt og pust rolig ut. Dette ordner seg vettu :lol:

ods:

Tror ikke din intensjon var å provosere frem et øyeblikks "eitrannes forbainnelse", men hadde jeg vært i dine sko akkurat nå så hadde jeg tenkt: Strålende jobbet, vellykket dag :P

Forøvrig syns jeg Busken har et veldig godt innlegg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I magasinet til Hamar Arbeiderblad er det i dag en artikkel om denne turen. Der sier Asle Berteig følgende; "Vi planlegger å lage en TV-dokumentar om turen, som forhåpentligvis kan bli vist på NRK etterhvert."

Gleder meg til å se denne dokumentaren hvis det blir noe av den. Ikke altfor mye om høyfjellsturer på TV fra før, så dette må vel være interessant?? Eller blir det for mye skryt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja ja, været styrer ingen over. Men er det ikkje litt urutinert å ikkje ta høgde for

stutt dagslengde så tidleg på vinteren?

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=503188

Får heller ikkje bilde nummer to i denne linken: http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=503080

til å stemme heilt med toppen av Trollsteineggje?

post-1129-133474518203_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får heller ikkje bilde nummer to i denne linken: http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=503080

til å stemme heilt med toppen av Trollsteineggje?

La merke til den jeg også "Gal Krokfot". 8) Det er definitivt ikke Dronningje vi ser i bakgrunnen, som det står under bildet i VG. Tipper personene på bildet står på en av småknattene sør for hovedtoppen på Trollsteineggje, og at det er høyeste på Trollsteineggje vi ser i bakgrunnen? Jeg har ikke selv vært på disse 2 småtoppene (S1 og S2), så hvordan hovedtoppen ser ut fra disse er jeg usikker på...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tipper personene på bildet står på en av småknattene sør for hovedtoppen på Trollsteineggje, og at det er høyeste på Trollsteineggje vi ser i bakgrunnen? Jeg har ikke selv vært på disse 2 småtoppene (S1 og S2), så hvordan hovedtoppen ser ut fra disse er jeg usikker på...

Har heller ikkje vært nede på dei to småtoppane, men kom til samme konklusjon. Det første bilde i linken er tatt på tur opp den vegen.

Digresjon: Vil det si at Nils er usikker på på lokasjonen til eit bilete tatt i Jotunheimen??? 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På artikkelens andre bilde står de på samme topp som Roger gjør her, altså på Trollsteinseggje S-2/2215:

https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldAttach=8111

Toppene er forøvrig nærmere beskrevet her, en annen tråd hvor man jo også krangler med Svein/essem da... 8)

https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=9538

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huffda. Detta var en livat debatt. Skal ikke blande meg inn i noe for / mot, bare fortelle litt fra Veodalen.

Var med på en DNT fellestur i uka som var, kom på torsdag over Skautflye og inn mot Veobrean. Der var snescooterspor som så ut som en spaghettitallerken opp i bratta mot hoveddelen på Veobrean. Og en scooter som fortsatt kjørte. Som de naive fjellskiløpere vi var, tenkte vi naturligvis først at dette er en kødd som bedriver villmarkskjøring og bryter lova midt i tjukkeste nasjonalparken.

Ene turlederen vår hastet bort til scootermannen. Informasjonen var at han var supportteam for "Uren Luren" turen og skulle bidra til filmopptak og at løyvene var i orden. Spaghettien skyldtes dyp løssnø som gjorde det vanskelig å komme opp på brean.

Lenger oppe på Veobrean møtte jeg Asle B. på vei ned, han var klein og måtte snu mens gruppa stod på denne dagen . Torsdagen var vel ukas beste dag. De gikk Veobreatinden, gjennom Memuruskardet og sikkert mye mer på sin runde rundt til Veoskardet.

Jeg og en danske fra vår gruppe ruslet i mellomtiden opp på Austre Memurutinden.

Videre på vei ned til Glitterheim var det ivrig scootertrafikk, både kjøring av fotografer, andre folk og tilsynelatende også stikking. Røde ors var også med på dette, og fikk sikkert fin trening.

Nede på Glitterheim var det jo livat, både med filmlamper, kamera og greier, så filmingen gikk sin gang. Utover det som stod i VG var dem på Glittertindoksle på onsdagen. Været i Jotunheimen var uansett ikke veldig toppturete store deler av uka.

På torsdag var gruppa nede lenge etter mørkets frembrudd og motivasjonen til tidlig start var nok ikke så stor på fredag.

Glitterheim er et kjemeflott sted for vinterturer og vintertoppturer. Å lage film med utgangspunkt i toppturer i området er jo kjempespennende. Skal titte jeg om jeg husker det. Filmen skulle for øvrig vises, i alle fall deler, på TV2 i påska.

At det blir søkt å definere rekorder som 40 på 5 må jeg dog si. Det er imidlertid passe tabloid og enkelt for VG. Begynner man først på slik fragmentering, er det jo ikke grenser for hvor mye rekorder man kan lage til.

Men hele gruppa virker som allrighte og hyggelige folk, og vertskapet på Glitterheim er uansett veldig trivelige. Så problemet her, for dem som har problemer med dette, er vel VG sin dekning?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik: Men løyve og alt slik var i orden. Mener du i utgangspunktet at nasjonalparkene våre ikke skal være gjenstand for film og tv-innspilling. I så fall er det jo på en måte fylkesmannen eller instansen som har gitt dispensasjon du er kritisk til.

Spaghettikjøringen var jo heller ikke formålsløs kjøring, men et forsøk på å frakte kamerautstyr opp på breen, men Veobrean med all sin dype pudder var sterkest denne dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik: Men løyve og alt slik var i orden. Mener du i utgangspunktet at nasjonalparkene våre ikke skal være gjenstand for film og tv-innspilling. I så fall er det jo på en måte fylkesmannen eller instansen som har gitt dispensasjon du er kritisk til.

Spaghettikjøringen var jo heller ikke formålsløs kjøring, men et forsøk på å frakte kamerautstyr opp på breen, men Veobrean med all sin dype pudder var sterkest denne dagen.

Jeg har ikke noe imot at nasjonalparkene er arena for film- og tvinnspillinger. Jeg tviler heller ikke på at de hadde løyve eller dispensasjon for scooterkjøringen. Det er ikke det som er poenget.

Selv om man har lov til å gjøre noe, er det ikke nødvendigvis slik at man burde gjøre det. Jeg er blant de som mener at all motorisert ferdsel i nasjonalparkene (utenom transport av provianter til hyttene og redningsaksjoner) burde være forbudt (altså ikke mulig å få løyve eller dispensasjon). Utviklingen går i denne retning men det tar dessverre litt tid.

At DNT er med på filmingen, og derigjennom også scooterkjøringen, sier mer om DNT enn noe annet. Noe stor overraskelse er det imidlertid ikke.

Det jeg stusser over er hvordan man ser den ene ekspedisjonsfilmen etter den andre som er laget med små håndholdte kameraer og som fraktes inn av deltagerne selv, mens man i Jotunheimen må ha en snøscooter for å frakte et kamera opp i fjellene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik, jeg forstaar godt synspunktet ditt om mengden utstyr som fraktes inn. Jeg har ingen foerstehaandskjennskap til denne produksjonen, men slik jeg har forstaatt det, er dette et privat initiativ fra den aktuelle turlederen og ikke DNT. Med mindre du har sikker informasjon om at det er DNT som staar bak, burde du kanskje vaere litt tilbakeholden med aa knytte denne konkrete saken til DNT. Ja jeg vet at selve Uren Luren turen er en DNT tur, men jeg er som sagt veldig usikker paa om og i tilfelle i hvor stor grad DNT har noe med dette aa gjoere.

Det kan hende andre som vet vil klargjoere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.