Gå til innhold
  • Bli medlem

Test av bilig telt fra Clas Ohlson


Eivindpeivind

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en gang et iglo telt fra Ellos. Bra konstruksjon, stormmatter og relativt bra plass. Ca. kr. 800,-. Har brukt det en del vinterstid og det har fungert bra, men veier litt mer enn telt til flere tusen. Problemet med telt fra Clas Ohlson og Biltema er ofte vekta. Teller du gram så kommer de dårlig ut. Biltema oppgir vanligvis ikke vekt, men jeg sendte en gang en forespørsel til Biltema angående vekt på teltene deres og svaret med diverse vekter kom på et øyeblikk.

Vet ikke hvor tette disse teltene er, men det vil man vel erfare eter hvert.

Kjøpte en gang et tunneltelt på Jysk i Danmark. Var på ferie og hadde basert overnattingen på hotel, men en dag var det umulig å få plass å bo. Telt fra Jysk ble løsningen. Det gjorde jobben, men jeg har ikke fått testet vanntettheten på dette teltet enda. Ungene har brukt det en del i hagen sommerstid, men det kommer nok aldri med far på fjellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Litt mer om billigutstyr: Jeg har handlet to ryggsekker og en sovepose på QXL, billig billig - av merket Whistler sportswear, vistnok kanadisk? Lite info å finne på nettet. Men for sommerbruk, dagsturer og bil/feriecamping er disse produktene fullt brukbare, Det er selvfølgelig ikke samme kvalitet som fx Norrøna, Bergans etc., men det hadde jeg heller ikke forventet. Og jeg skal ikke krysse grønland med disse produktene (selv om det sikkert hadde gått)

Andre billigmerker er jo King Camp (kina eller korea?) - og som trådstarter nevner: Asaklitt (Asaklitt er jo ett sted i sverige) så muligens er dette merket svensk??? men mest sannsynlig produsert i asia for svenske butikker som clas ohlsson.

Er det fx noen som har prøvd (tør å innrømme...) merker som Base Camp, McKinley og andre, så er det moro å høre :lol:

Jepp.... Første større og nye sekk jeg kjøpte for noen år siden var en McKinley. Husker ikke helt modell men er en 80+10 liter. Var på tilbud så jeg ga vel mellom 500 og 700 et sted.

Den har fungert helt fint. Ikke topp bærekomfort men helt greit så lenge man ikke laster den for tungt. Først gang jeg brukte den lastet jeg opp 35kilo. Kom meg frem da og, skulle ikke så langt.

Har detaljer som langsgåendeglidelås, rom for drikkesystem bl.at. Enda ikke noe som har gått i stykker. Dog har den ikke vært på 14 dagers turer og slikt. Er stort sett helgeturer samt brukt istedet for bag på hytteturer.

Er vel 6-7 år gammel nå.

Har et Basecamp Dovre 3. Kostet vel 399 eller 499 på Sportshuset, det er nok 6-7 år gammelt. Er slik "glassfiberbunn" så den er stiv og bråker. Ytterduk er ok. Stenger er av glassfiber så de blir litt tyngre. veldig trangt pakkpose. Er ikke all verden jeg har brukt det men det har fungert fint etter hva det er . Det veier mer en kvalitetstelt i tilsvarende størrelse f.eks. Har brukt det noe om vinteren, bla under 5 mila i Kollen. Litt lite lufting til vinterbruk. Har ikke brukt det i kraftig regn, nærmest var sludd/regn i Kollen en gang. Ikke noe våt annet enn kondens da. SOmmertid er det ikke noe problem. Lånt det bort noen ganger uten klaging etterpå men har da fortalt hva type telt det er i forkant. Kjenner noen som har Basecamp Skarven 3. Det har alustenger og orntli bunn i innertelt. Valg mellom enda og sideinngang, stormatter. De har brukt det både mark og fjell sommer samt marka om vinteren og er veldig fornøyd. På tilbud koster det ikke mer enn 1700 eller så. Fremdeles bra pris for et 3 manns "helårstelt" som veier rett over 3 kilo.

Liggeunderlag på den tiden ble kjøpt for en billig penge på Jysk. Holdt vel 3 år. Pris husker jeg ikke men var vel neppe mer enn kr 200.

De første årene etter jeg kjøpte dette ble det en del turer med dette så jeg kom da på tur uten noen problemer for en rimelig penge.

Utstyr er dog ikke testet på fjellvandring og slikt. Holdt meg i marka.

Etterhvert har det blitt byttet ut for lettere utstyr, bedre bærekomfort, "helårsbruk" og slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva koster den?

Ser at xxl har en Helsport gapahuk-duk til 499, er det noen som har erfaring med den? Jeg har brukt presenning, men den bråker i vinden og tar stor plass i sekken.

Har vurdert å kjøpe det billigste telte jeg kommer over for å bruke duken til gapahuk i stedet for presenning, men den Helsportgreia koster jo ikke så mye og er jo fasongsydd for formålet...

Prima villmarksliv hadde tidligere en gapahuk av merke Inuk. Har brukt en slik i flere år. Den har litt bedre plass enn Helsport og Frisport modellene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har denne, gapahuk fra XXL. http://www.xxl.no/villmarksliv/telt-lavvu/telt/backpacker-1-1049759

Den ble kjøpt med tanke på dagsturer etc. med barna, men er nok fullt ut brukbar til overnatting. Kanskje litt tung i forhold til en "tarp" hvis du skal gå med full oppakning, men ellers fungerer den bra.

Kanskje denne vil være like bra.

http://www.xxl.no/villmarksliv/telt-lavvu/telt/nordmarka-gapahuk-1024350

I hvert fall en helt annen pris enn denne.

http://komplettfritid.no/product/helsport-gapahuk-kamuflasje-skog

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.