Gå til innhold
  • Bli medlem

Forsvarets overskuddslager nær/i Oslo..


Chivato

Anbefalte innlegg

Og hvordan tror du et forsvar bestående av kløner som deg hadde sett ut uten disiplin på uniform og marsjing? I en vervet avdeling er ikke slikt nødvendig, men for vernepliktige er det et must.

Du har forøvrig helt rett i at man burde trene langt mer på disipliner som skyting og tung sekk! Idag er det mange som går gjennom fgtj uten å ta i et våpen!

Mulig det hadde sett ut som et bomba..., men ikke nødvendigvis. Det går an å holde orden selv om den ikke er mikrometrisk. Syns det var mange urimeligheter ute og gikk. Treningsdisiplin og skikkelig opplæring i bruk av våpen hadde vært det viktigste. Mye uvesentlig som ble blåst så stort opp. Uansett så blir man ikke mindre klønete av urimelig behandling. Jeg har klart ting jeg egentlig ikke skal klare fordi jeg har fått tid på meg til å lære det skikkelig uten autoritære folk som stresser på og nedsetter mine praktiske evner og heller avler aggresjon.

Veldig glad for at jeg er ferdig med militæret ja :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...
Annonse

Det året jeg var i forsvaret lærte i hvert fall jeg en hel haug. Sengestrekken og brettekanten var bare pes på rekruttskolen for å sjekke hvor godt vi klarte presset og lydigheten. Når det viste seg at noen av rekruttene faktisk gjorde en iherdig innsats for å unngå befalets hets, så vanket belønningen i form av kurs og andre goder.

For min del lærte jeg blant annet hvor viktig det var med orden. Nå kan jeg i blinde finne fyrstikkene, nye sokker, sukkerposen etc etter at vi fikk klar beskjed om at i sekk og telt skal ALT være på samme plass for alle til en hver tid. Hørtes teit og rekruttskoleaktig ut de første gangene, men når tiden gikk oppdagen man at det var usedvanlig greit når kompisen på vakt spurte om du kunne hente hva-det-skulle-være, da var det bare å finne hans plass i teltet og på akkurat samme plass som du selv hadde lagt hva-det-skulle-være fant du kompisens stasj. Eller når du er på tur selv og skal ha noe som du sjeldent bruker, så ligger det likevel på sin vante plass.

Og til deg som gikk glipp av frokosten, en spiser da ikke frokost på matsalen med full gru! Derfor måtte du av bekvemmelighetshensyn spise frokost i felt II, for så å gå "hjem" for å ha på deg arbeidsantrekket. Og det tar da bare 2 min å ha på seg full gru om du hadde tilpasset den skikkelig med en gang ;) Jeg har egentlig aldri skjønt hva som er så GRU med gru egentlig. Synd at stridsvesten nå har tatt over...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.