Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilket lett tomannstelt skal jeg kjøpe??


rakafisk

Anbefalte innlegg

MSR lager telt av ganske god kvalitet, men jeg liker ikke helt løsningene deres. Å sette opp innertelt først, som stort sett hele verden foruten skandinavia gjør, er ikke alltid like morsomt i vått vær. Innertelt i mesh gir god lufting i innerteltet, men også endel trekk om det blåser ute. Det skyldes nemlig at luftingen i mange MSR-telt primært skjer under ytterduken, som stopper litt for langt opp fra bakken. I tillegg mangler endel modeller luftemuligheter oppunder taket. Dette gir en god del mer kondens enn jeg satte pris på. På plussiden er det helt fantasktisk å kunne droppe ytterteltet men likevel ha full beskyttelse mot mygg og knott på en varm og stjerneklar sommernatt.

Teltstenger av karbon har jeg ingen erfaring med, men har jo sett hvor ubrukelig en fiskestang av karbon kan bli om man er uheldig og tråkker på den. Kan forestille meg at dette kan bli litt vrient å fikse midt på fjellet. Og når det i tillegg bare er en stang, riktignok med mange ledd, ville jeg nok foretrukket aluminium.

H.

Hvor stort blir egentlig kondensproblemet Vår/Sommer/Vinter Har ingen planer om å bruke teltet om vinteren? For meg så starter sesongen i april og ender i oktober. Kommer sansynligvis ikke til å oppleve mer en et par minusgrader om natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 60
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

har et ringstind telt dette telte kan jeg anbefale til sommer bruk, det som er fint er at det er lett. Nanok har også fine telt men de er mere et ekstrem telt ulempen er kansje at det er ganske tungt og koster også ganske mye. men skal du ha et lett telt vill jeg anbefale ringstind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte Ringstind 2 Light i januar/februar.......

og for å dra opp dette med vekt igjen......

Min kjøkkenvekt (garantere ikke for nøyaktigheten) viste 1850gram i stad.

Det var selvfølgelig inkl alt, telt, stenger, plugger, repsett og transporttrekk

Overkommelig for meg...............

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 8 måneder senere...
Hei! Ser mange skryter av Nallo som helårstelt her inne. Lurte på om det har myggnetting?

Hei.

Ja, Nallo har myggnetting.

Ville dog heller vurdert Hilleberg Jannu som helårstelt til verstingbruk, dels p.g.a. utforming og dels p.g.a. klipsesystemet for å feste duk til stenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Ser mange skryter av Nallo som helårstelt her inne. Lurte på om det har myggnetting?

Javel. Det blir nok en del styr med den bakre ventilen vinterstid om man har tenkt å fyre opp primusen ... Kaitum 2 GT er nok et bedre alternativ, evt Allak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg har skrevet det tidligere i denne tråden men jeg husker ikke og er litt vel lat etter en stor lutefiskmiddag. Jeg har et Kaitum 2 som jeg kjøpte nettopp fordi ganske mange, inkludert Hilleberg selv, sier at luftingen ikke er optimal for vinterstid. Kjøper du Kaitum GT2 så får du et relativt lett telt som tåler "tradisjonelt" norsk friluftsliv. Ingen snåle eller uvante løsninger, de har bare valgt de materialene som oppfyller kravene til slitestyrke og funksjonalitet men som samtidig er så lett som mulig.

Det er mange tråder her som diskuterer behovet for stormmatter og hvis du vil kunne campe i storm på snaufjellet så syr Hilleberg de på for en tusing ekstra. Jeg har ikke vært ute med mitt i storm, men i stiv kuling holdt det fint. Litt smådyrt, men et godt telt som man fort blir fort fortrolig med.

EDIT: For redelighetens del er det verdt å nevne at jeg har skrevet i denne tråden før jeg fikk kjøpt meg eget telt! Det var mye nytt, rart og sikkert veldig, veldig bra oppe til vurdering men når alt kom til alt ble valget mitt ganske så konvensjonelt. Ikke billig, men trygt. Amerikanske patenter kan sikkert funke bra de og når man blir vante til de. Jeg turte bare ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.