Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Laget? hvordan har du laget de? :shock:

Beklager hvis du skjønte meg feil, har ikke laget selve stålet men resten som du kan se på bildet _

Firesteel3.jpg

Dette er bare noen av de jeg har laget, ta kontakt for flere bilder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Et greit tips for å spare kniven (er jo best effekt med eggen...) litt: Et baufilblad vil gi betraktelig mer gnister en ved bruk av kniv.

Knekk til en bit av et baufilblad på ca 10 cm. Bruk enden med hull... Fest denne til fyrstålet med en passe lang snor, og du har alltid en perfekt kombinasjon.

I sekken eller lommen ligger det stort sett alltid en vanntett pose med never. Noe av neveren vil ”smuldre opp”, og dette støvet er perfekt til å fyre opp.

Det jeg ikke liker med baufilblad er at de er litt for bøyelige og dermed litt vanskelig å konsentrere gnistene...men absolutt et bra tips og det er jo gratis.

Jeg bruker ryggen på samekniven min trekker stålet fra knivbladet istedenfor motsatt og det funker finfint, så lenge bladet er av carbonstål så går det greit.

Har brukt det mest på bjørkenæver, skraper bare av litt skav fra den til jeg har en haug på størelse med et bjørkeblad så er vi i gang.

Neste gang jeg er i byen skal jeg kjøpe petroliumsbasert vaselin og bommulsdotter som er brennbare, er bare å gni dottene inn i litt vaselin, da brenner de lenge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.