Jump to content
IGNORED

Soveposer til vinter....atter en gang...


MacYven
 Share

Recommended Posts

EN-ratingen er en internasjonal skala for å angi hvor varme soveposer er.... Før brukte man en ISO-standard. EN testen er strengere enn ISO var, så det er mange poser som nå "tåler mindre". Jeg vet ikke hvem som utfører testen, men poenget med den er å få en uavhengig måling av hvor varm posen er. Det er lige vel mange merker som samtidig oppgir det de føler posen er lagd for. Helsport gjør dette og man ser at det er relativt stor forskjell mellom hva helsport mener og det som er blitt EN-testet.

Det blir som oftes opplyst 4 temperaturer som er øvre komfortgrense, nedre komfortgrense for jenter, nedre komfortgrense for gutter, og ekstrem-temperatur. Ekstrem temperaturen er da den temperaturen hvor du ligger i fosterstilling og akkurat overlever natten...

Det som alltid må nevnes når det gjelder soveposer og temperatur er at det er store inviduelle forskjeller, og det kan ha mye å si om man for eksempel spiser rett før man legger seg.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har ikke noen personlig erfaring med noen av disse posene, men ut i fra EN-temperatur rating ser ajungilaken varmest ut. Kunne ikke finne EN-standard på isbjørnposene, kun tester som de selv hadde utført. Helsport har også sin egen skala og som man ser er den "snillere" en EN-testing.

Et annet alternativ kan være denne Mountain equipment posen som er på salg i julekalenderen til sportsnett i dag.

Den veier lite, men ettersom vekt ikke er noe tema for deg så har det ingen betydning med mindre du i fremtiden kan få bruk for en lett pose.

Det beste for å finne en pose som passer deg vil sansynligvis være å få sett posene i butikken og lagt 2 minutter i hver av dem. Da kan det jo hende at du finner rene tekniske forskjeller som gjør at du vil foretrekke den ene over den andre.

Lykke til med sovepose valg og tur!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy