Jump to content

Kirketaket (1439), tung start på skisesongen 2007/08


essem

Recommended Posts

2007 ligger an til å bli et rekordår for vestlandet når det kommer til nedbør. Også på morgenen søndag 2.desember var det nedbør, men yr.no lovet et værvindu fra rundt middagstider og noen timer framover (fasiten ble at det stemte :) ). Jeg og ”gi” møttes i Isfjorden og fulgte normalruta på vei mot Kirketaket. Våt snø opp til ca 600moh, siste døgns nedbør ga 15-20cm tørrsnø lenger opp. Når snøen er tilstrekkelig tørr skifter vi til tørre feller og kladdingen er en saga blott. På vei østover Steinberget begynner sola å dukke mer og mer opp, steike for et flott syn Klaua er fra Steinberget (se bilde).

De nesten 500 høydemeterne fra Steinberget til Kirketaket var tunge, spesielt mot slutten. Trodde aldri jeg skulle kommet meg opp, uansett er det godt å være i gang igjen. Formen kan bare gå en vei.. :) Må skynde meg å legge til at jeg har hatt en treg start med topptur på ski i år, siden det har vært mye godt skiføre siden slutten av august..

Nedkjøringen ble ikke den helt store for min del, krampe i ene låret og lite krefter igjen å stå i mot med i svingene. Her er 1000 høydemeter sammenhengende fjellside ned til Kavlisetra, 30-35 grader i øvre del, ellers ca 25-30 grader. Jeg burde kanskje gjort som noen av de andre som var på fjellet samtidig gjorde, å kjøre ned fjellsida med et minimum av svinger.. :) Snakket med en av de, skiutstyret veide 13-14kg :???: Leste forresten i en annen tråd her at noen mente at 1kg på beina tilsvarer 4kg på ryggen..... (jeg er ikke helt enig i det da men.. :))

:!:Mer tekst og flere bilder

post-3473-133474508786_thumb.jpg

post-3473-133474508798_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har kikket innmom fjellinordvest flere ganger om dagen denne uken, og tenkte etterhvert at det kanskje ikke blei noen tur på Svein på søndag. Det som var morsomt var at designet på siden forandret seg hver gang. Like spesielt den med gul og grønn bakgrunn. Jeg trodde jeg hadde kommet til hjemmesiden til en tiåring :!: .

Flott tur dere hadde. Jeg regner med at formen kommer seg i løpet av vinteren.

Link to comment
Share on other sites

Hehe.. ikke alltid farger osv er slik en ønsker når en ny template blir testet ut Ozzi :?

(Dog var det flere andre mangler og lite fleksibilitet med den du, tja skal vi si husker best?.. :!: )

Det beste hadde vært å kunne kjøre database rett på pc'n, men jeg har ikke installert program for det :)

Ps, har en del bilder til skal "ut". Kommer kanskje i løpet av helgen.

Link to comment
Share on other sites

Herlige bilder Svein. Deilig med så mye snø og det flotte førjulslyset. Så får det heller være at jeg ikke kan fatte hvorfor du måtte åpne en nye konto og nytt brukernavn etter å ha proklamert at dette var det siste innlegget til Svein, for ei tid tilbake. Eller husker jeg feil ? Kommer alltid til å kalle deg Svein jeg :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy