Gå til innhold
  • Bli medlem

Store Rauddalseggje - juli 07


Mitandi

Anbefalte innlegg

Nok en forsinket turrapport fra juli i år.
Dagen før dette hadde vi gått Skarddalseggje, og nå trasket vi samme vei via Langvatnet fra Leirvassbu. Vel oppe på Rauddalsbandet tuslet vi opp på ryggen mot Skarddalstinden, men gikk så ned på andre siden i Skarddalen. Passerte mellom vann 1501 og Skarddalsvatnet og skrådde - ivrige som vi var - opp langs høyre side av breen på nordsiden av ryggen. Her var det bratt, men heldigvis ikke for hardt, så vi kom oss opp på ryggen med hjelp av isøksene. Da vi kom opp så vi at det ville vært mye lettere å gå opp på venstre side.

Dog - været var strålende - og humøret kunne ikke vært bedre. Tenk så stor forskjell fra dagen før da det var møkkavær på Skarddalsegje! Kjempeflaks på en ellers våt og kald sommer...

På toppen ble det brått slutt på Blondies lufte/sole/foto-seanse da vi hørte stemmer fra ura nedenfor. Og opp dukket to blide karer - Ola Kjøli og Svein Arild Aarø. Ola hade bare 9 stk 2000-metere igjen, og vi hadde en full gjennomgnag av alle topper vi kunne se rundt oss 360grader rundt. Kjempehyggelig å møte slike "skikkelige" fjellkarer. Etter å ha fått litt nøtter i seg jogget de nedover igjen i retning Olavsbu, mens vi fortsatte foto-safarien vår.


Returen gikk nå ned på VÅR høyre side av breen - det var bare å hoppe nedover i snøen. Ned til vann 1501 og opp snøen på venstre side opp hvor utsikten mot Hurrungane var helt formidabel. Så til Leirvassbu. Blondie ville riktignok til Olavsbu, men da sa Bamse Brakar: Vi har jo ingen topper igjen å gå i dette området! Derimot har vi Skagsnebb...

Så neste dag tuslet vi opp mot Skagsnebb i full kuling og snø. Fant ut at det ville være mye bedre foto-forhold i go-vær, så vi snudde og kjørte heeeelt til Søgne på sørlandet.

Se alle bildene fra turen på www.mitandi.com

Snipp, snapp....


Christin

ps - det snakkes visst om denne turen her også:
https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldPid=81143#81143

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.