Jump to content

Obligatorisk utstyr til padling?


Mr. Cool
 Share

Recommended Posts

Kajakk, åre og vest. :)

I tillegg tar jeg med meg spruttrekk, klær etter forholdene (også tørre klær i vanntett pakke), pumpe, åreflottør og ekstra åre. På steder jeg ikke er kjent har jeg med kart/kompass. Hvis det er i den mørke årstiden har jeg med lanterne for sikkerhets skyld (blir fort mørkt...). Drikke og en sjokoladebit er også bra... :-D

Link to comment
Share on other sites

Til en vanlig søndagstur litt lenger enn bare utenfor stuedøra:

Selv når jeg padler i kjente farvann liker jeg å ha et laminert kart under dekkstrikkene - syns det er kjekt å følge med. Jeg har vanligvis en GPS også, ofte bare en trenings-GPS uten kartfunksjon for å logge turen. I områder jeg ikke er kjent har jeg heller med en GPS med (topo-)kart lagt inn. Ellers er årepose og pumpe alltid lett tilgjengelig. Mobilen lar jeg ligge hjemme, men har en vanntett VHF i vestlommen som sikkerhet. Et lite rep-sett ligger alltid i kajakken, og inneholder vel, tja, litt reparasjonsteip, et multiverktøy, en lengde kobbertråd, litt sysaker, noen buntebånd i ulike størrelser og signalpenn med patroner (burde vel hatt rakettene lettere tilgjengelig, men...). Et sitteunderlag til pauser, tørt tøy pakket vanntett, litt mat og drikke.

Det høres mer omfngsrikt ut enn det er - kors på halsen!

Erling.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor har du med ekstra åre Lars? Har du en sammenleggbar på dekk eller har du den under dekk?

I sterk vind kan du miste åra, og det er også mulig å få tretthetsbrudd. Har mistet åra under korte fisketurer noen ganger (kan jo bl veldig opptatt av å få tatt livet av denne torsken! :wink:), og da er det et slit å padle seg bort til åra med hendene. Særlig i litt vind.... Årestrikk har jeg brukt lenge, men har sluttet med det etter at jeg fikk flere årer... Har også opplevd at den har løsnet, og da er en jo like langt.

Jeg bruker todelt åre som jeg har foran på kajakken (under strikkene). Lener jeg meg langt nok frem, får jeg akkurat tak i bladene på åra. Kjøpe en billig nr. 2 åre - tror de har delbar på BilTema til 400,- :)

Etter at jeg fikk padling som jobb har jeg med to gode årer. Ofte en med litt større (vanlige) blader som jeg starter dagen med, og en lett karbon-åre med små blader til etter lunsj... Da blir det en hyggelig avslutning på dagen. Dessuten er det kjekt å kunne bytte til "kuling-åre" også før lunsj hvis det blåser godt. Årer med små blader er neste upåvirket av vind opptil liten kuling...

Så dette er i første omgang rein sikkhertstenkning Kjiver, og i litt utvidet versjon er det litt komfort også... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy