Gå til innhold
elgen

Primushjelpetråd

Anbefalte innlegg

Det stemmer. Jeg la inn en melding om det på Facebooksiden deres, men får visst ikke svar:

Ellers er jeg godt fornøyd med brenneren, liker bare ikke at den ikke stemmer med den jeg trodde jeg bestilte, den manglende muligheten til finkontroll på flammen ergrer meg. Men siden det tross alt er en Primus Omnifuel vil jeg beholde den. Dersom jeg kjøper det repsettet jeg nevner lenger oppe kan jeg bruke de tre dysene, faren er bare at vindskjermen kanskje ikke tåler det. Det var jo derfor Trangia strupet den litt ved å legge ved mindre dyser etter det jeg kunne lese i et innlegg her inne. Repsettet inneholder ellers de riktige pakninger og flammespreder m.m.

Et spørsmål: Da jeg var innom XXL Sørlandssenteret ville jeg blant annet høre litt om ekstra fuelflaske. Jeg er VELDIG skeptisk til alt som ikke er original vare i forbindelse med flammer og flytende drivstoff under trykk. Jeg fikk vite at jeg godt kunne kjøpe ei flaske fra Optimus. Han demonstrerte dette ved å skru inn ei pumpe. Joda, den så ut til å passe. Men det gjorde jo den han brukte han som skulle padle Norge på langs også. Det var riktig nok ei flaske fra Eagle Products han brukte, men det er nettopp slike uhell jeg er redd for. Jeg nektet å kjøpe flaske fra Optimus fra en person som allerede hadde vist at han ikke visste nok om det han selger, og som ga inntrykk av at han kjedet seg veldig og helst ville gjøre noe annet.

Senere kom jeg til å tenke på at selv om den medfølgende flaska er merket "Trangia" må det vel være OK å kjøpe ei flaske som er merket "Primus"? Ja, jeg mener at jeg vet svaret, men det er flott om noen som vet mer enn meg bekrefter det. :)

Hei, jeg har en Primus Omnifuel (2008 mod. om det skulle være av interesse, den er blitt litt forandret i utseende) og jeg har brukt flasker fra Laken, Optimus og Primus på den. Har ikke hatt noen problemer med dette. Jeg kjøpte den da jeg selv jobbet i sportsbutikk der vi solgte optimus, trangia og primus og for en god periode hadde vi bare inne flaskene fra optimus. Disse flaskene skulle gå om hverandre allikevel. Faktisk så er det flasker fra Laken og Optimus jeg har brukt mest da dette var det jeg har hatt enklest tilgjengelig :-P MSR-flasker kan derimot ikke brukes på disse andre brennerene og MSR sin avvikende gjengestandard er vel noe som de i blant har fått litt kritikk for når det kommer til brukervennlighet. (Akkurat det var litt irriterende da jeg også kjøpte Whisperlite Int. og måtte kjøpe flere flasker. Hadde så det holdt med andre flasker...) I hvert fall: Så vidt jeg vet og har erfart skulle det ikke være noe problem å blande fuelflasker fra Optimus og Primus og regner vel med at Trangia også da fungerer. Sigg går vel også?

En annen ting jeg kom på: Fikk en gang et tips fra en kar i en annen sportsbutikk(Super-G, Storgata) om å ligge unna Rast sine flasker da gjengene der bare var limt. Laken sine skullle derimot være loddet på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg har aldri brukt anna enn MSR-flasker på min Optimus Nova og Primus Multifuel.

Får du det til å fungere bra? Hadde også tanken om at bruksanvisningens anvisning om å bruke kun MSR-flasker var mer markedsføring og egen sikkerhet(mot søksmål fra folk som kjøper dårlig kvalitet på flaske). Mener jo at det også står det samme i Primus sin anvisning... Har allikevel ikke brukt annet enn MSR sine da en kjenning av meg hadde opplevd lekkasje på den måten. Jeg gjorde også en liten test selv og fikk også lekkasje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjengene som sitter inne i flaska som korken skrues inn i... Og ja, det er jo absolutt best om gjengene bare hadde vært en del av selve flaska. Antagelig derav tipset om dårlig/tvilsom kvalitet på konstruksjonen... (Dette er forresten ganske gammel informasjon, produksjonen kan ha endret seg siden den gang.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.