Gå til innhold
elgen

Primushjelpetråd

Anbefalte innlegg

Takker for svar, må prøve det! Det som egentlig er irriterende er jo at den er såpass ny og nesten ikke brukt! Etter min mening skal det da ikke være nødvendig å ha problemsøking for å finne hva som muligens kan være galt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjøpte en Optimus Nova for ca et halvt år siden da den var på tilbud på xxl. Det er min første multifuel, så jeg er/var ikke helt erfaren når det kommer til rutine for oppstart, effektivitet på brenneren etc. Det er likevel en ting som jeg stusser litt over, og det er at den bruker et kvarter på å koke en liter vann når den går på full effekt. Dette virker meget svakt, da det til og med står i bruksanvisningen at dette under optimale forhold skal kunne gå på 3 min! Hva kan årsaken være? Jeg har brukt rensepinnen flere ganger, det er nok trykk i flasken. Kan det ha noe med kjelen å gjøre? Det er en vanlig kjele fra et trangia. Er dette noe jeg burde reklamere på? Den er jo nesten ikke brukt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal på tur nå til helgen, og må derfor kjøpe mer drivstoff til primusen. Er det mulig å blande to forskjellige typer miljøbensin i samme flaske, eller er dette fy-fy? Tenker da å f.eks blande coleman fuel med en annen type miljøbensin.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fungerer 4-takts miljøbensin kjøpt på statoil på alle multifuelbrennere? Også Optimus Nova? Hvordan ser flasken ut?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da har jeg fyrt opp min nye Nova for første gang, og sitter igjen med litt blandede følelser. Første oppfyring gikk greit, både med forvarming og brenning. På andre forsøk (dagen etter) brukte jeg samme fremgangsmåte, men det oppsto litt problemer.

Jeg pumpet slik som bruksanvisningen sa (25 ganger på nesten full flaske), men likevel kom det veldig lite bensin ut når jeg åpnet brenselregulatoren. Tenkte dette skyldes lite trykk i flaska, så pumpet enda flere ganger ved neste forsøk (Hvertfall 40!). Åpnet regulatoren i mange sekunder, og da kom det litt mer bensin ut og jeg tente på. Tok fyr som det skulle, men flammen døde ut nesten med en gang og det kom en lyd som hørts ut som om det bare kom luft ut!

Hva kan dette skyldes? Virket merkelig at jeg måtte pumpe mange flere ganger enn det bruksanvisningen sa, er dette normalt? Brukte Coleman Fuel som de selger på XXL til multifuelapparat.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvordan oppbevarer folk flasken med brensel når en ikke er på tur? Er jo ikke akkurat heldig å ha en flaske med bensin under senga eller i klesskapet.. Eller er det såpassa trygt at det ikke er farlig?

Er ikke så heldig at jeg har en bod e.l som jeg kan sette den i..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.