Gå til innhold
  • Bli medlem

Primushjelpetråd


elgen

Anbefalte innlegg

Den lille runde med hull er en reflektor som skal trees rundt brenner. Lenge siden jeg har brukt vindskjerm på den.

Men så vidt jeg husker så trer du den på brenner før du folder ut bena. De skal gå inni den, den delen ligger altså vannrett. Så tar du ut beina til vanlig posisjon så sitter den greit fast der.

Du ser hvordan den skal sitte på linken her http://www.oslosportslager.no/produkt/primus-vindskjerm-og-varmereflektor-6738.aspx

Perfekt! Så fandt jeg endelig ud af det.

Tak for hjælpen

Vh

Jakob

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Lurerpå hvorfor ingen lager bruksanvisning som tegneseriestriper.

Er en sjanse for at vi hadde orket å lese dem da :D

Kære Rune

Ved ikke om det er møntet på mig, men jeg HAR skam NÆRLÆST brugsanvisningen. Og der står INTET om anvendelsen af den lille skærm (ej heller om den store, men det lurede jeg, trods alt...)

Og jo, der er faktisk tegninger i brugsanvisninger.

Læs evt. selv her (hvis du da orker så mange ord :wink: ):

http://www.primus.se/Archive/Documents/Primus%20Dokument/Manuals/Instruction-3289_OmniFuel.pdf

Udover brugsanvisningen, kunne man jo fristes til at tro, at Primus forklarede brugen af den lille skærm i deres online video "How to". Men nej, også her foregår det uden et ord om skærmene :D

Læst og påskrevet

Jakob

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den var ikke myntet på noen som helst.

Jeg har stor allergi mot bruksanvisninger.

Absolutt høydepunkt av grusomt mye å lese av tull, befinner Pentax bruksanvisninger.

Jeg ønsker meg tegneseriebruksanvisninger, og lenker til fult deleskjema, samt ei fornuftig forklaring på alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Står vel ikke noe der.

Kan ikke huske at det var noen bruksnvisning på vindskjermen i den posen den lå heller.

Enten så jeg det på et bilde at den skulle festes slik eller var det bare noe jeg prøvde.

hatt primusen noen år allerede så jeg husker ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor bytte ut 111?

Fungerer de er alt ok, fungerer de ikke så har dere et par speidersamlinger med inlagt rep. av 111.

Takk for svar, både til runegutt123 og dsk. Nå er vi forsåvidt i den situasjon at vi er i vekst, og 2 Optimus 111 fordelt på 17 speidere i tropp nå, og kanskje 27 til høsten, + en rundt 20 småspeidere, og 8 ledere, blir uansett litt lite. Og 111 er ikke blant de billigste brennerne, så det var litt interessant med alternativer.

Jeg har brukt Optimus 111 da jeg var "ung" speider hjemme i Nord - Trøndelag, de fungerte utmerket uansett, aldri noe tull. Det var da stillebrennere med runde rør under, ratt uten multiverktøy og blåkasser med messingtank. Men her i Bodø har vi 2 stk stillebrenner i sorte kasser med sorte tanker og to mer eller mindre firkantede rør under, og de fungerer ikke like godt, mulig de har blitt mishandlet. Men jeg klarer ikke å få til mer enn en halv omdreining på rattet, enten jeg har 2, 3, eller 5 hakk på nåla, tar jeg mer setter den seg fast.

Hadde uansett ikke tenkt å avhende de, og med litt flaks blir det reparasjonskurs på landsleiren. (men 250 kroner for reservedeler er i drøyeste laget...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har 111C i gruppa.

Den andre du snakka om er 111T

Jeg foretrekker T av stillebrennerne.

Så til speidern:

Coleman 550B

Trenger dere noe større:

En eller to av 424/525 etc tobluss bensinkokere. Supert til mat for mange

Reine parafinprimuser med bare messingdeler:

Shinanbro (Fåes på Basecamp.com)

Noen indiske greier som Finn Hjelmerud har.

Dette er fine brennere, og fungerer sannsynligvis i minst 50 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Coleman 550B for de som liker litt mer enkle og letthandterlige primusser.

Messingprimussene er jo ren kunstverk i forhold, men krever ørlite mer fingerferdighet, og trening.

dsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ASI:

Skjønner det derhen at du holder til i Bodø, det samme gjør jeg. I sjøgata veg i veg med Rimi, har de butikken Tur & Fritid. Tidligere observert at de har solgt brukte 111. I hvilken stand de er i skal være usikkert, men de i butikken snakket om at de var testet og virket. Mener de skulle ha 4-500kr. Noe reperasjoner er sikkert å regne med. På Uniflame supply får du kjøpt rep.kit til 289,-. Ellers kjøpe ny brenner hvis det skal være nødvendig, men da kan det være like greit å kjøpe ny eller vurdere annen modell. Har jo også den Army shop at med Kinaresturanten i storgata - videre forbi Bohus/postbanken. Kjøpte min 111c hos han for noen år siden, der får du prata pris :) Og så er det vel alltids militært utsalg videre forbi flyplassen, der er jeg usikker.

dsk/runegutt:

Har 111c, tror dysa er merket for multifuel - altså kan brenne bensin. Til nå kun brukt fritidsparafin. Er det bedre å kjøre blanding av parafin og bensin, som dsk snakket om 20% bensin - eller kjøre ren 100% bensin? Har forstått det slik at brensin er det beste å bruke til 111c. Brenner best.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 111C;

tror jeg du kan kjøre vilke blanding du vil, prøv litt forskjellig, og se hva du liker best. Jeg vil gjette på at bensin er å foretrekke om vinteren, og parafin (evt blanding) om sommeren.

Lampeolje kan være litt av hvert, noe av den er feit, og soter, samtidig risikerer du at brenneren kokser igjen. Tennvæske er oftest veldig ren parafin med lite lukt. Whitespirit kan brukes også.

dsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at Xxl selger Primus Omnifuel til en veldig god pris, 1049,-. Skjønt det slik at dette er et fornuftig bra apperat. Har per i dag 111c, men tenker også på gass - samt spare vekt da 111 veier ca 1,5kg. Fornuftig investering?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer ikke til å angre hvis du kjøper Omnifuel, er en god brenner men takler flere typer drivstoff enn gass som du sikkert vet =)

Klikk.no har en liten test ser jeg på brennere som kan være av interesse men vet ikke hvor kyndige de er de som lager disse testene, ser ikke så mange som snakker dårlig om Omnifuel heller så jeg ville nok ha kjøpt en hvis ikke jeg hadde en allerede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange er kjempefornøyd med denne, men pløy litt gjennom trådene her.

Den eneste haken jeg ser umiddelbart er at dersom man en skjelden gang trenger dysenål så må den tas fra hverandre, og bruke medbrakt nål.

dsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at Xxl selger Primus Omnifuel til en veldig god pris, 1049,-. Skjønt det slik at dette er et fornuftig bra apperat. Har per i dag 111c, men tenker også på gass - samt spare vekt da 111 veier ca 1,5kg. Fornuftig investering?

Skal du primært kjøpe for å bruke den på gass hadde jeg nok kjøpt noe annet. Da er det både lyd, kroner og desibel å spare. Men skal du og bruke den på flytende er omnifuel bra. Har den selv men kjører den stort sett på bensin. Den bråker en del og det gjør den på gass og. På korte turer alene bruker jeg en toppmontert gassbrenner fra BIltema http://www.biltema.no/products/product.asp?iSecId=815&iItemId=133239 . Funket bra så langt. Ikke av de helt letteste men billig. Piezotenner fungerer enda og etter 2 helger :D

Har ikke hatt noen problemer med min de 5-6 årene jeg har hatt den. Ei heller trengt å rense med nål. Sitter en liten nål på verktøyet men vet ikke mo den er bra nok. Klippet av en bit av en gitarstreng og la i esken med reserverdeler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ser kjekk og stødig ut, litt vindskjerm og alt er bra.

Beregninger er gøy, :) når du har brent opp vel 30 230 grams gassbokser så har du brukt omtrent like my penger på gass og brenner som om du hadde kjøpt en Omnifuel og fyrt på miljøbensin. Det går ei stund, vil jeg tru.

Lykke til, og fortell om erfaringene. :D

dsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe.. Kjøpte meg samtidig en vindskjerm i Eagle serien.

Men ift gass, helt grønn, og dette spørsmålet er sikkert helt crazy, men la gå. Når man skrur/kobler slangen til gassboksen, når man tar ut slangen så er det tett ja, lekker ikke gass?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er meningen det ja. Boksene skal kunne skrues av og på, og f.eks brukes på gasslompe om natta.

En skjelden gang kan en boks lekke, så det er greit å følge med. Det skal jo lukte vondt av gassen, og du kan jo smøre litt spytt på ventilen for å sjekke, men de ferreste ser behov for å sjekke.

Jeg føler meg ganske trygg når jeg bruker trangia med gassbrenner.

dsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var den testet. Kokte min trangia kjele 1,2 liter på ca 3,5min. Dette var under ideele forhold, fint vær og skjermet for vind. Eneste minuset jeg ser for meg foreløpig, er at føttene er noe vinglete - så vet det i forkant. Samt at medfølgende tøypose gir lite beskyttelse under frakt. Noen tips der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt en viss suksess med å skjære ut beskyttelsesbokser av brusflasker i plast. Jeg nevner i fleng: Flere solbrillefutteral og kopp til brennerhodet til min optimus modell 00.

Et bra tricks kan være å skjære to nesten like store "kopper" som passer inn i hverandre ut av bunnen på to brusflasker, og der dingsen din passer inn i den minste koppen. Stort mer solid er det vanskelig å gjøre det uten å spesiallage en metallbeholder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg kjøpte en Optimus Nova for ca et halvt år siden da den var på tilbud på xxl. Det er min første multifuel, så jeg er/var ikke helt erfaren når det kommer til rutine for oppstart, effektivitet på brenneren etc. Det er likevel en ting som jeg stusser litt over, og det er at den bruker et kvarter på å koke en liter vann når den går på full effekt. Dette virker meget svakt, da det til og med står i bruksanvisningen at dette under optimale forhold skal kunne gå på 3 min! Hva kan årsaken være? Jeg har brukt rensepinnen flere ganger, det er nok trykk i flasken. Kan det ha noe med kjelen å gjøre? Det er en vanlig kjele fra et trangia. Er dette noe jeg burde reklamere på? Den er jo nesten ikke brukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.