Gå til innhold
  • Bli medlem

Primushjelpetråd


elgen

Anbefalte innlegg

Var på dyrskuen i går og fikk tak i en primus 71. Den ser helt ubrukt ut. Sitter merkelapp på den enda og bruksannvisning fulgte med. 300kr :shock: Denne er jo helt genial. Skal mye til for at denne trenger service

Da har du vært heldig :). En ubrukt slik går fort for 3-4 ganger den prisen på Ebay. Jeg hadde nok ikke fyrt den opp, men beholdt den i ubrukt stand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den ser ubrukt ut så enten er den pent brukt og rengjort veldig godt eller så er den ubrukt ev ny brenner om det er mulig å få tak i. Noen småriper og litt rust på holderen/boksen som den står i. Primusen er chrome med messingfarget brennerhode og boksen vil jeg tro er galvanisert. Den skal tennes opp ja, var å kjøpte bensin nå :shock: Noen som kan si hvor gammle disse er?

Edit: Da har man vært ute å prøvd. Gledet meg i hele dag :) Den tente fint på første forsøk. Brenner fint men med en raskt pulserende lyd. Regner egentlig med att de er sånn. fosskokte 0,5l vann på 3min og 10s i en liten kjele. Noe som ikke burde være så ille på en så liten primus. Tror jeg har funnet yndlings primusen min nå gitt :D Alt er så herlig enkelt. 1:fyll på bensin og sett på lokket. 2:åpne kranen og varm tanken i hendene dine til det kommer bensin ut av dysa. La det renne litt til det blir passe mye i fordypningen i tanken. og steng igjen krana. 3:tenn på og åpnekrana når nesten all bensinen har brent opp. Voila. Herlig å slippe pumpa selv om mangel på denne sikkert har en del å si for effekten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sliter litt med min nye 111T, skulle bare bytte grafittpakning og så gikk det litt skeis.

Nå virker det som om selv om jeg forrhvarmer så vil ikke parafinen bli til gass og det blir HV-bål.

Kan dette ha noe med valg av dyse? Jeg byttet nemlig den originale dysen med en merket med M som oprinnelig skulle brukes til en svea 123R.

Eventuelt så må jeg bare tømme hele tanken og prøve å få ut all parafinen, men jeg har følelsen av at det samme vil skje om igjen hvis jeg fyller på på nytt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan nok stemme, jeg satt den ned med hakkene mot meg og vridde mot klokka fem hakk, syntes tre og fire hakk var for lite i forhold til hva jeg hadde stilt inn min andre 111t på, men synes å huske den ble stilt inn på fire hakk.

Får vell prøve å stille den på tre hakk og se hva som skjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg har slått av bryteren på primusen og da når jeg skrur på vev flaske begynner det og komme ut brensel fra dysa akkurat som om jeg skulle ha slått den på og når jeg skrur den på kommer det stoe flammer som om jeg ikke skulle ha forvarma noen som vet hva sem er galt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en av forsvarets optimus 111 som grafitti/bly -pakningen bør skiftes på. Har skrudd av mutteren utenpå justeringsspindelen men får ikke ut spindelen. Må jeg dra hardt i denne eller må jeg løsne på noe annet først ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skru spindelen mot klokka da vil den skru seg ut av gjengene som er i brenneren.

Du kan ikke bare dra den ut, du må skru den ut.

Det kan også være smart å skru av dysen og ta ut rensenåla, den må settes på etterpå uansett.

"edit" : Ikke bruk makt samme hva du gjør, alt skal kunne demonteres og monteres lett uten problemer.

Håper dette hjalp. :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for svar, prøvde å skru litt ut den vegen du sa men syns det buttet i mot så da skal jeg prøve litt hardere. Hvis jeg forstår deg rett så må jeg skru av dysen og ta ut rensenålen for så å sette den ned igjen etter å ha hatt ut spindelen uansett . Så jeg kan vel også gjøre det først som sist !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er grunnen til at du må bytte pakning? Ser stadig tråder her om bytte av denne pakningen, men aldri diskusjon på hvorvidt det faktisk er nødvendig. Har selv skrudd et utall antall 111 og aldri hatt behov for å bytte denne pakninga. En liten stramming av pakkboksmutteren har tettet lekkasjen bestandig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er lekkasje og har prøvd å stramme skruen. Primus har blitt brukt av ukyndige som har prøvd å skru av spindelen feil vei og også pumpet med regulatorstanga på plass. Men kan kanskje prøve å stramme pakkboksmutteren enda litt til før jeg skifter....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På min nyinnkjøpte primus var det slik at hver gang jeg skrudde for å rense imens den var på så slapp det ut gass som anntente, dette resulterte i en synsykt irriterende eksplosjon hver gang jeg renset.

Uansett hvor mye jeg stilte på den strammedingsen så ville ikke problemet forsvinne, viste seg også at jeg hadde fått en brenner som var ganske rar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.base-camp.co.uk/exploded%20views/Optimus/111%20Hike.htm

For de som lurer på hva en pakkboks er : nr 2194

Jo det virket som om alt var rent og pent med ny spindel og blypakning, men når jeg monterte alt sammen så ville ikke brennern lukke og fikk aldrig bygd opp trykk.

Ga opp for flere dager siden og bestilte en splitter ny brenner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.