Gå til innhold
  • Bli medlem

Primushjelpetråd


elgen

Anbefalte innlegg

Annonse

Grattis! :)

Uforståelig at de ikke lager dette lenger, det er jo en så glimrende løsning. Med en MiniDawg oppå Sveaen, blir det stillegående også, og da begynner man å snakke optimalt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Svea skal lage lyd (litt sær sånn jeg)

2. Jeg har Enders stillebrenner som passer udmerket på gjengene til svea/8R

Det fungerer fint, men som sagt jeg liker lyden.

Ja, Siggsettene skulle vært i produksjon fremdeles.

Beste settene laget

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del, ville en whisperlight med ei ordentlig pumpe gjort susen i slangeverden.

Har tenkt i de baner jeg også. Da kunne den holdt mål om vinteren også. Jeg merket meg denne tråden, nesten nederst: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=10053&start=100

Hadde vært glimrende om det gikk å feste en slik slange på whisperlite...

Selvsagt avgjørende å få det skikkelig tett, så man ikke flytter problemet fra pumpa til egengjorte slangefester. Sånt har jeg lite greie på, men kanskje dsk eller andre vet hva som skal til for å få det bra nok?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, brenneren er fin som snus den. Det er derfor det er ønskelig med en tryggere løsning på pumpa. Det er pumpene som har en tendens til å lekke i festet mellom slangen og pumpa i sterk kulde. Sikkert fordi de fleste materialer krymper i kulde, og det kun er friksjonstetning mellom slange og pumpe på msr. Har du ikke hatt dette problemet er det supert. Har heller ikke opplevd dette selv, men det er en kjent sak med msr, og gjør at jeg ikke ønsker å ta sjansen. Bensinsøl i telt med tent primus i minus 30 kan i værste fall bety siste tur...

Min whisperlite er hunngammel og uten shaker jet. Fyrer den med parafin, og synes det fungerer aldeles udmerket. Det hjelper litt på sikkerhetsfølelsen, men ikke nok... :)

Pumpa til denne er noe møkk, og henger sammen med strikk og binders (faktisk bokstavelig talt).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Noen som vet hva slags gryte/kjele Børge Ousland brukte i Nansens Fotspor? Så filmen i går og la merke til at de brukte en ganske stor kjele som var veldig tykkvegget. Så ut som det var 2-3cm tykke vegger. Lurer også på om noen vet hva slags sokkel de hadde under gryta/rundt brenneren. Tror brenneren var en Omnifuel men er ikke sikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kjøpt meg en gammel Optimus no. 5. Ved prøvefyring viser det seg at det er en liten lekkasje i tanken ved fuelpåfyllingen. Ikke i korken, men i en lodding. Er det bare å finne fram loddebolten og lodde det tett?

Noen som har bruksanvisning og sprengskisse til no.5? Dette er stillebrennende type uten regulator.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har skaffet meg to 111t'er i dag. Den ene ble HV-bål(tror det er en lekasje) mens den på den andre fyker pumpestangen til til topps og parafin flyr ut i alle retninger. Er det enveisventilen i bunn som er gåen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk ut en bitteliten gummi ting, en fjær og en siste metalbit som forsvant. Jeg tror ikke pumpehuset er gåent siden jeg får trykk på tanken. Etter litt lesing på spiritburner fant jeg ut at jeg må skifte ut en-veis-ventilen, hvis jeg klarer å finne en ny da...

Henrik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

noen som har testet denne?

Evernew Titan Alcohol Stove DX set w/stand.

Ligger på sportsnett, og de hevder at dette er "Rå effekt på en fiffig liten sak. Mange kjenner stormkjøkken-brennern. Denne titanbrennern overgår denne mange ganger i effekt"

Stemmer dette? hvis den gir 1500 w må jo dette vær veldig kjekt, veier ingenting og er helt idiotsikkert(noe jeg er tilhenger av:)).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant delen på forsvarsbrukt til 64kr. Er det lett å skifte den?

Det er en helt grei sak å skifte.

Du bruker den nye typen regulatornøkkel (Den til 111T og C)

Fester ventilen i nøkkelen

Stikker det hele inn i pumpehuset og skrur fast.

Ha noen dråper crc pupehuset, og pump litt, så får du smurt returventilen.

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble litt nysgjerrig på Evernew Titan Alcohol Stove DX set w/stand som ble nevnt over, og det de sier på Sportsnett om at 'Rå effekt på en fiffig liten sak. Mange kjenner stormkjøkken-brennern. Denne titanbrennern overgår denne mange ganger i effekt, og ikke minst i lav vekt.'

Vel... På http://www.backpackinglight.co.uk/product493.asp sier de at brenneren (m/stand) koker opp 500ml vann på 6-7 minutter. Det er det samme som et Trangia stormkjøkken... Og med litt forvarming under rødspritbrenneren bruker Trangia mindre enn 5 minutt på en halv liter vann. Altså en ganske stor bløff fra Sportsnett kan det se ut som... Men vekta er fin da:-)

Dog fungerer nok vindskjerminga til Trangia adskillig bedre når det blåser vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var trist å høre! Men men, det virket jo egentlig for godt til å være sant:)

Fant et par filmer på youtube også, brenneren ser kjekk ut den, men effekten overgår ikke trangia sin brenner "mange ganger" som sportsnett hevder. Blir fortsatt å bruke 8r´n da:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For noen år siden eksprimenterte vi noe med varianter av "pepsi can stove" og endte opp med en på omtrent samme størrelse som trangiabrenneren, effekten var også ganske lik. vekt 16 gram, og pris ca 2 kroner!

Det er nok mulig å få noe bedre effekt med trykkbrennere, men da går det fort en del tid og drivstoff på forvarming.

Erfaringen ble da at trangiadesignet er menst hensiktsmessig, og det beste brennstoffet er Tennol eller rødsprit med innblandet metanol.

dsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også testet å lage et par utgaver av pepsi-can-stove med ok resultat. Brenner fint, og er superlette, men har arkivert dem for godt. Gidder ikke å snyte meg selv for gleden av å fyre opp en god parafinprimus når jeg først skal ut på tur :wink:. Superlett er et tema som vanligvis hører vinteren til for min del, og da holder ikke rødsprit mål uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.