Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvem har hund og hvilken rase?


Tiri

Anbefalte innlegg

7 timer siden, hundepatruljen skrev:

Hvor mye merker du til motoren hans i hverdagen? På besøk, med barn, i byen, hvordan går dagene han er understimulert? Jeg lenge siklet på bruksschäfer, men jeg er hovedsakelig opptatt av hvordan hunden fungerer på tur, sekundært er det hverdagslydighet som gjelder, deretter brukssport.

At min er en aktiv hund er det ikke tvil om, og å rusle på turer i bånd er ikke hans sterke side, til det har han alt for mye fremdrift. Jeg har heller aldri giddet å ta opp kampen med å lære han å ikke trekke, har valgt å enten ha han løs, eller ha på sele og belte så han kan trekke som han vil, og det fungerer fint for oss. Han kan gå løs overalt, bryr seg ikke om folk eller dyr, og jakter ikke selv om det dukker opp f.eks en katt eller vilt. Tror nok at man fort kan risikere å få en bruksschäfer som har betydelig mer jakt og fokus på «morsomme» ting som rører seg enn min, og rasen er nok generelt ikke vanskelige å trekke opp om de får herje rundt. Ting skjer fort, og det kan innimellom være vanskelig å henge med, og det er ikke få blåmerker jeg har fått under trening 😜

Min tåler fint å ha noen rolige dager uten å klatre på veggene, men om det hadde gått over tid så vil det nok komme til utrykk på en eller annen måte. Vi bruker aldri bur annet enn når vi kjører bil, og føler ikke noe behov for det heller. Han er veldig snill og trygg med barn, selv om han ikke er vant med barn til daglig. Unger som løper og leker rundt han bryr han seg ikke om, han er flink til å selektere når ting angår han og ikke. I bymiljø er han trygg og cool, men «gå-pent-mangelen» merkes selvfølgelig der også, så da tar jeg han inn i lydighet for å slippe trekkingen. Det samme gjelder vel egentlig når han er med hjem hos andre, inn i lydighet og da ligger han rolig pga det. Nå er jo min litt spesiell, siden han er trent til å være på jobb 24/7,  han hadde valgt å søke gjennom huset vi besøker om det hadde vært opp til han 😂

Å kjøpe bruksschäfer for å «bare» ha en turhund er litt overkill etter min mening, og man kan fort få mer enn man vil ha om man ikke er veldig aktiv fysisk. Det er en hund som trenger mye trening for å fungere, og en god hverdagslydighet er et must for å holde driftene i sjakk. Lettlærte på godt og vondt, så uvanene kommer minst like lett som de gode vanene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Jeg har 3 alaskan huskyer (elsk, elsk, elsk) og en belgisk fårehund (elsk!).

Jeg impulsovertok en alaskan huskyvalp da jeg var 19, nå er jeg 28 og trives ganske godt med valget (åpenbart)! Nyeste tilskudd er en belgisk fårehund groenendael, som har vært motbydelig i perioder (tenåringsnykker), men sånn jevnt over er hun veldig søt. Valgte belger fordi jeg var møkklei av den selektive hørselen til huskyene, ville ha en hund som kunne gå løs på tur, som har god pels, kan gå i spann, og som kan trenes i lydighet (der jeg har hårete ambisjoner). Huskyene er også lydighetstrent og sportrent, men man får jo ikke titler, eller starte overhodet uten å NOX-registrere (på enkelte prøver får man ikke delta med blandingshund da engang), og på lydighetsfronten er de mye mer utålmodige og smarte enn belgeren, så de gjennomskuer deg i konkurranse og gidder da ikke jobbe noe særlig for belønningen de for lengst har skjønt at ikke kommer før på slutten. 

Hva jeg elsker med alaskan huskyene er at de alltid er klar for tur, hviler når det er pause, og at de er så smarte og tullete av seg. De har liksom glimt i øyet og kan lure deg bare for morro skyld :) Det skal sies at den eldste huskyen min ikke er så veldig smart, men den nest eldste er 50% siberian, og de er nok endel smartere enn de med mer fuglehundblod :) 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.