Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvem har hund og hvilken rase?


Tiri

Anbefalte innlegg

Selv (eller, hos han far) så har jeg en Irsk Setter som lyder navnet Rikko og runder i disse dager 4år. Var tiltenkt jakt men diverse omstendigheter har gjort at dette bare er en turkamerat og ikke jaktkamerat... Etter noen fjellturer med han nå så er jeg og vi andre som har han med oss blitt lei av å bære maten hans så nå står kløv for tur på innkjøpslisten. 

 

For meg var det aldri tvil om hvilken hunderase jeg skulle ha, Irsk setter var eneste alternativ både mtp stamina'n deres men også (og kanskje mest vektbelagt) utseende deres. Det er rett og slett nydelige skapninger. 

 

 

Legger ved et lite bilde fra 17.mai for 2 år siden av Rikko

post-14188-0-50708100-1397671899_thumb.j

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nuuka på 10 måneder er en finsk lapphund som egentlig er min datters, men pga en del omstendigheter har hun nå bodd hos meg siden hun var åtte uker. Energisk, men utrolig snill med både folk og andre hunder. Hun elsker å løpe i skog og mark, skulle bare ønske hun hadde mer respekt for orm! Lettlært og lydig i situasjoner som ikke varer for lenge, men vi har et stykke igjen før vi kan definere henne som en generelt lydig hund.

 

Bortsett fra noen få "spøkelsesnykker" (alderen?) er hun modig og utholdende. Fe-rister, gjerdeklyvere, vann etc. forserer hun uten å nøle. Ingen reaksjon på torden og nyttårsraketter, men hun liker dårlig når det hagler. Er ofte med meg på jobb, da klarer hun å forholde seg til åpen kontordør uten å falle for fristelsen å smette ut i korridoen eller gå på besøk til andre. Også nå jeg tar meg noen småærend til kopimaskinen, kjøkken, toalett osv. Er så smått begynt å jogge med henne, men ikke fortere enn at hun holder seg i trav. Snart skal vi kjøpe kløv og fylle med bobleplast e.l., så får tyngden komme etterhvert.

 

post-4078-0-68290200-1398409333_thumb.jppost-4078-0-23711600-1398409377_thumb.jp

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Har ein bordercollie på rett over året, og ein blandingshund på ca 14. Gamlingen er ikkje med på dei lengste turane lengre, men det er forsåvidt ikkje så mange av dei heller. Ungdommen skal få bli kløvbærar etterkvart. :)

 

0edb9cb4-cbe8-40ba-9903-b29879296cf7.jpg

 

DSC_0292.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en Alaska Husky på litt over 2 år. Fantastisk turkamerat og et arbeidsjern. Kan være egenrådig og sta, men veldig snill og kosen! Hun elsker fisketurer, og svømmer gjerne ørreten i møte :) Bruker henne primært som kløvhund da hun er sterk og utholden og kan holde det gående hele dagen.

 

20140524_090919.jpg
upload images free

 

ella2.jpg
images upload

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en Alaska Husky på litt over 2 år. Fantastisk turkamerat og et arbeidsjern. Kan være egenrådig og sta, men veldig snill og kosen! Hun elsker fisketurer, og svømmer gjerne ørreten i møte :) Bruker henne primært som kløvhund da hun er sterk og utholden og kan holde det gående hele dagen.

 

20140524_090919.jpg

upload images free

 

ella2.jpg

images upload

Helt fantastisk ansikt på hun der!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har engelsk setter, flott hund. Brukes mye på jakt, og sist år på flere jaktprøver. Trivelig hund å ha med på fisketurer og topp familiehund. Angrer ikke på at vi byttet fra pointer.

 

Tips ift kladding på beina - kondomdress og babyolje nederst på bena :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Schæferhund.

 

Har valgt pga at jeg mener de er de beste allround hundene som finnes.

 

Her er noen punkter hvorfor Schæfer som er faktum (de som hevder noen annet er bare et tegn på at de ikke aner hva de snakker om eller ofte er redd større hunder. Tro meg Min Jack Russell skal man være mye mer redd en min Schæfer):

 

- Ekstremt lydige

- Lett å trene

- Supre familiehunder. Det er så skjønt å se at de automatisk springer rett foran barna hvis det kommer ustabile hunder eller mennesker i nærheten av dem. Bekytter sin egen flokk.

- En profil som gjør at de lever for å tjene sine sjefer. Dette ligger i deres natur.

- De elsker å leke/jobbe

- Veldig atletiske

- Veldig balanserte og snille hunder

- Har en unik pels som gjør at de kan leve like godt i alle slags klimaer, Ekstrem varme eller ekstrem kulde. Deres pels har isolerende lag som islolerer mot både varme og kulde (sommer og vinter pels). Vi har bodd i Karibien og jeg har vært på ekspedisjoner over Hardangevidda. No problems. 

 

Jeg kjenner de så godt da jeg har vokst opp med de og hatt de hele livet. Har pr nå også en Jack Russell, og det vil jeg aldri ha igjen. På toppen av alt dette, som bare er noe jeg skriver i farten, så synes jeg de er de aller fineste hundene som finnes (Dette er selvfølgelig personlig smak).  Det sies ofte at de er våre tamme ulver da de står ulver så nære i genene, karakter bygg og utseende. 

 

Det er en grunn til at de er den mest utbredte hunderasen i verden og samtidig aller mest brukt i politiet/forsvaret. Det er dermed også dessverre naturlig at de blir avlet mye rart der ute. Et tips er å gjøre hjemmeleksa di og finne gode eksemplarer. Det koster litt ekstra, men da er du sikker. Sjekk stamtavler for kjente sykdommer som HD i familien osv.

 

Når det er sagt kommer det selvfølgelig også helt ann på hva en eier ønsker å gjøre med en hund. Selv om de har en bruksbredde uten sammenlgning så passer de ikke alle eiere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hej, min hund är en brun Flatcoated Retriver, det blev en retriver för att de är lättlärda och goda på att följa med, de tar sig lätt över blöta områden och vad och är sociala och snälla och uthålliga.

Att det blev just en Flat och inte Lab, Golden eller annan retriverrase beror på att det är min konas favorithund.

 

Vi är väldigt nöjda, det är en relativt lugn flat vi fått och hon är god att ha med på tur, speciellt nu när hon är lite över 2två år och kan bära en del i klöven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en finsk lapphund hann på tre år! denne rasen var helt ny for meg, men etter litt sjekking og diverse besøk falt jeg pladask! valgte denne rasen for pga. godt gemytt, lite sykdom, og det er en hund som er laget for vårt nordiske klima! perfekt turkamerat og sofasliter;)

hohoho du har fått deg en liten pratende røver. De er helt herlige :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.