Jump to content
IGNORED

Høvik Verk Standard


norm1
 Share

Recommended Posts

Hei Molok!

Den Trangia Gourmet virker jo ikke dum. Den er såpass dyp at den kan brukes både som kasserolle til supper og gryteretter i tillegg til å steke et par fisker under lokk... hmm! :P

Og "dsk": Takk for gode tips om vedlikehold av Høvik'n. Jeg er temmelig blank på det området. Jeg skal også se meg om etter en god kaffekanne. Greit å sjekke egenskapene ved breddfull og nesten tom kanne. Jeg kjenner bare til den typen som ser ut som en liten tromme og følger med i kjelesett. Den er jo nesten håpløs å skjenke av når den er full. Kaffen går jo rett til værs...

Når det gjelder Matador-hettene gir jeg dem gjerne bort om noen skulle være interessert.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Når jeg først er i gang...

Jeg kunne tenke meg et nytt kjelesett som passer denne brenner'n godt. Det jeg har nå er noe billig dritt jeg kjøpte for mange år siden. Tynn alu som ting brenner seg lett fast i, og et lokk/stekepanne med vaffelmønster som ikke er brukbar til noen ting.

Er det noen som kan anbefale meg noe som er verdt pengene? Det trenger ikke være hyperlett, siden jeg ikke går så lange turer. Blir mest inn til fiskevann et par timers tur fra bilen. Greit med et sett som inneholder en OK kaffekanne kanskje?

Link to comment
Share on other sites

OK! Da trenger jeg ikke dra med de hettene på tur.

Takk for help! Da blir det Standard 43 og en flake tennveske i sekken på neste fisketur ( i tillegg til den lille lerka med Johnny Walker :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Hei Runegutt123!

Takk for raskt svar. Jeg har tatt noen bilder av brenner og tillbehør. Også et bilde av hettene jeg ikke forsto noe av. Den ene er merket *20 /// MATADOR* på toppen.

Brenneren er egentlig helt rød, men det ble mye flammer, røyk og soting da jeg testet den. :roll:

Har denne brenneren noe samleverdi? Eller sagt på en annen måte: Er det noen som kunne tenke seg å betale godt for noe slikt? Jeg er egentlig bare ute etter noe å koke kaffen over på fisketurer, eller varme opp litt i teltet ved behov.

Brenneren er bulkefri, men er "omlakkert" i et dårlig opplyst kjellerrom tror jeg. Den eneste skavanken jeg finner er at det er knekt av en liten metallbit på låsen/håndtaket til selve kassa, men biten ligger faktisk oppi, så den kan nok fikses av en hendig person. Låsen fungerer fint uten denne biten.

post-2969-133474472789_thumb.jpg

post-2969-133474472797_thumb.jpg

post-2969-133474472806_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg meldte meg inn i forumet for å sjekke om noen kan hjelpe meg. Jeg var på loppemarked nylig og betalte 50 kr for noe jeg trodde var en Optimus primus. Jeg tror det jeg har fått tak i er en standard 43 fra Høvik Verk. (Har sett bilder på Primussamleren)

Jeg har testet brenneren med noe tørrpasta til forvarmeren som fulgte med. Sikkert fra krigens dager i følge utseende på boksen. På tanken var det noe som luktet white Spirit, men det kan ha vært parafin. (Jeg vet ikke helt hvordan parafin lukter).

Og greia brenner den :lol: . Den bråker litt, men brenner blått som en blåselampe.

Det følger med noen nåler jeg tipper er til å rense dysa. Dessuten følger det med 3 reservedyser og en liten spesialnøkkel til å skifte de med.

I esken lå det også et par hetter med masse små hull på størrelse med en skrukork, som ser ut til å være noen slags flammespredere, men jeg får de ikke til å passe noe sted på brenneren.

Noen som kan fortelle meg hva jeg har fått tak i, og noen tips om bruken?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy